Стилиян Лукаров написа:Трябва да се прецени, дали е слягане в основата, или стената на терасата е изпълнена без зидарска превръзка към стената на стаята/фасадата. Ако е така, няма място за притеснение, получила се е дилатационна фуга. При предстоящия ремонт, ще се бутне ъгъла и ще се изпълни правилно. Също и фугата по пода на терасата - да се прецени дали е спукала замазката или е цялата плоча. И в при стената, и при пода може да се разбере, като се отвори горния слой и се стигна до плочата/тухлата. Ако има съмнение за спукана плоча и спукана стена при правилно изпълнена превръзка, трябва да се обърнете към инженерна фирма за допълнително обследване.
neoton написа:Стилиян Лукаров написа:Трябва да се прецени, дали е слягане в основата, или стената на терасата е изпълнена без зидарска превръзка към стената на стаята/фасадата. Ако е така, няма място за притеснение, получила се е дилатационна фуга. При предстоящия ремонт, ще се бутне ъгъла и ще се изпълни правилно. Също и фугата по пода на терасата - да се прецени дали е спукала замазката или е цялата плоча. И в при стената, и при пода може да се разбере, като се отвори горния слой и се стигна до плочата/тухлата. Ако има съмнение за спукана плоча и спукана стена при правилно изпълнена превръзка, трябва да се обърнете към инженерна фирма за допълнително обследване.
Мен ме притеснява, ако основата се сляга, тогава какво трябва да се направи?Има ли голяма вероятност от това че няма улуци и водата е влизала навътре в темелите сега основата да "потъва" - а вътре в къщата по стените никъде не се вижда влага.Имам и друга къща в друго село от дядо ми остана-там никога не е имало улуци до преди 5 години когато сложихме, но там такъв проблем няма
Стилиян Лукаров написа:neoton написа:[qu
Първо разберете, дали е основата, после мислете за нея.
neoton написа:Стилиян Лукаров написа:neoton написа:[qu
Първо разберете, дали е основата, после мислете за нея.
Може ли да ми препоръчате някой добър майстор който да направи оглед?
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта