Конструктор за град Варна

В този раздел се говори за ремонта като цяло.

Конструктор за град Варна

Мнениеот milev5 на 14 Мар 2023 10:21

Здравейте !Имам къща с конструктивен проблем на северната стена.Самата северна стена уляга.Изградена е от тухла четворка и трегер.Проблемът е че Западната и Южната страна са изцяло дървени(дървена рамка и дъски) навремето това е било барака.Източната страна е вътрешна преградна изградена от тухла единичка.На Южната страна има голям прозорец т.е. тя въобще не е товароподемна.Тези стени нямат общ пояс,което е голям проблем.
Метър и половина от Север на Юг плочките са се надигнали с 2-3мм което говори за слягане на плочата(ако има такава).
Покривът навремето е правен тип ферма, преди няколко години го ремонтирахме,като сменихме циглите с битумна керемида.Напрактика е лек.
Външната изолация и мазилката са направени с покрива,но поради лични причини не се стигна до вътрешен ремонт толкова години.
Къщата е едноетажна и няма да се надстроява със статут на търпимост.

Искам всички дървени стени да бъдат премахнати и заменени от зид с колони,било то метални или стоманобетон.Пояс също метален или стоманобетонен.Шайби и каквото е необходимо за да се спре улягането.Без да се нарушава покривната и фасадата.

Трябва ми конструктор за гр.Варна за изграждането на проект и съответно фирма за изпълнението му.
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
milev5
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Мар 2023 22:52
Skype: milev5

Re: Конструктор за град Варна

Мнениеот Стилиян Лукаров на 14 Мар 2023 23:51

Здравейте!
Пускам Ви съобщение с телефонен номер на колежка, която ще свърши работа, ако е свободна.
Поздрави и успех!
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР
 
Мнения: 6553
Регистриран на: 15 Авг 2006 13:58
Местоположение: София

Re: Конструктор за град Варна

Мнениеот milev5 на 20 Юни 2023 21:11

В крайна сметка си изкъртих сам и ахнах отдолу пяскък.Тук там малко бутобетон до пръста(някакви греди) без връзка помежду си.И най важното северната стена с колоните лежи от едната страна директно на пръста а от другата се подпира на едно парче бутобетон, между колоните под гредата на стената пясък.
Искам да налея бетон под стената, но първо искам да укрепя стената като под колоната в средата смятам да изкопая в праста поне 40-50см,ако мога и повече.Смятам да подкопая под колоната по ширина 25см и на дължина поне 60см, да набия фусове 12мм и да изградя колона като на снимката по долу.Колонката ще е широка 40см, за да може да стъпва и новата плоча на нея.След като стегне ще изрина пясъка под стената и ще направя същият изкоп като на колонката и ще армирам по схемата на конструкторката разрез 4-4.
Дефакто гредата която тя дава като пояс ще стане с размери 40x60, за да може 25см с да влязат под стената и 15см да останат за плочата.Най вероятно ще добавя и още 4 надлъжни железа N12.
Моля за корекции.
Всичко ще си правя сам понеже вече 2ма се пробват да ме минат с тук там по малко подкопаваме, хвърляме малко бетон и толкоз.
Изкопал съм под гредата 60x50x50.Мога да продължа колоната до долу каго закривя краищата на 90гр и направя скара с N16 през 10 см.и подложа под нея по една плочка в краищата да не лежи дирекно на пръста.Бигли или 8 или 10мм през 10см, арматурата на колоната е N10.
Правилно ли е да изкарам арматура N14 отстрани на колоната за да продължа гредата от ляво и дясно, както е на разрез 4-4 ?


ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение


ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
milev5
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Мар 2023 22:52
Skype: milev5


Назад към Ремонти - общи теми, дебати и консултации

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта