Намиране на проект на ЕПК и най-добри практики за преустройс

В този раздел се говори за ремонта като цяло.

Намиране на проект на ЕПК и най-добри практики за преустройс

Мнениеот ivan_ws на 31 Авг 2022 17:27

Здравейте, наскоро бе закупен апартамент в сграда ЕПК от '80-те в гр. София, ж.к. Гео Милев. Апартамента е за тотален ремонт.
Иска се да бъдат направени някои преустройства, които включват премахване на част от някои стени. Искам всичко да се направи културно и информирано, а не по собствено усмотрение и исках да помоля за помощ и съвети.
Един от плюсовете на старото строителство е, че по едни и същи проекти са строени множество сгради. Прикачил съм видео на апартамента.

1. Разпонавате ли този 'тип' апартамент и има ли как да се намери проект на него, за да се знае, какво може да се пипа и какво не?
2. Сигурен съм, че се е натрупало опит с ремонт и преустройство на безброй такива апартаменти. Има или някой запознат с най-подходящитре преустройства за него или да предложите такъв. Търся консултация и/или реализация на такива идеи, за което разбира се ще си платя.
3. Най-вече ме интересува, дали може да бъде премахната едната стена на тоалетната, за да се разшири като баня към това, което е гардероб в момента. Вижда се на второто видео.

Всякакви идеи и насоки ще бъдат полезни.

(апартамент) https://youtu.be/ks2Z1o1B1yo
(стена тоалетна) https://youtu.be/WlWXratyXZo
ivan_ws
Потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 01 Авг 2015 22:42
Skype: ivan_ws

Re: Намиране на проект на ЕПК и най-добри практики за преустройс

Мнениеот Стилиян Лукаров на 31 Авг 2022 20:17

Здравейте!
Попитайте в общината, дали нямат подобни планове. Също може да се свържете с проектантска фирма за помощ от тях, или направо за изготвяне на проект и необходимите разрешителни.
От друга страна, това най-вероятно е преградна тухлена стена (говоря за тази в тоалетната), и най-лесния начин да разберете това е като вземете чук и секач и малко разкъртите от мазилката. Или пък пробийте дупка с перфоратор, ако е тухла ще започне да излиза червена прах от стената. :)
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР
 
Мнения: 6480
Регистриран на: 15 Авг 2006 13:58
Местоположение: София


Назад към Ремонти - общи теми, дебати и консултации

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта