Здравейте!
Сваляте всичко до тухла. Имам предвид цялата мазилка, докато стигнете до здрава такава. Ако сте неопитен има вероятност да не разберете на кое се казва "здрава мазилка" и да оставите рехавата на стената. Здрава мазилка е тази, която не можете да свалите , като я стържете с всичка сила с шпакла от стената. Не с удари, а със стъргане. Ако седи на стената, но се "мете", тоест ронлива е, също трябва да я свалите.
След това почиствате добре. Най-доброто почистване за тази основа е с маркуча от чешмата или с няколко шишета вода (щом е външна стена, миенето няма да е проблем).
След това четете тук:
https://www.bgremonti.com/forum/viewtopic.php?f=31&t=494&p=794#p794Съветвам да пропуснеш точки 2. и 3. от твоя план - излишни са!
Преди нанасяне на мазилката (непосредствено преди нанасянето - 1,2 мин.) можеш да полееш обилно с вода, или най-добрия вариант според мен - да нанесеш циментово лепило с маламашки или мистрия. Можеш да вземеш Церезит СМ 11 или СМ 12 (аз ползвам СМ 12).
Вароциментова мазилка, също можеш да си вземеш готова, но те обикновено са слабички. Все пак ако не си наясно е по-добре да вземеш фабрична варо-циментова мазилка на Вебер или Баумит.
Ако те интересува друго, питай пак.
Успех!