Здравейте, казвам се Ст.Стамов, от Пловдив. Нов съм във форума и ще съм благодарен да получа помощ и съвет от вас как трябва да подам жалба към строителна фирма, която построи моята двуетажна къща (строеж от 5-а категория). Имахме и строителен надзор.
Къщата е в Пловдив, с 3 отделни входа: за нас и семействата на сина и дъщерята. Получихме Акт 16 ( Удостоверение за въвеждане в експлоатация) декември 2017 г. Година след като се нанесохме в къщата, се появиха някои проблеми с вътрешната и външната мазилка. Обаждахме се няколко пъти на фирмата-строител и те дойдоха и оправиха проблемните участъци, но само няколко месеца след това отново се появиха проблемите: надуване и падане на мазилките на стените на терасите и стените на стаите отвътре, което най-вероятно е от компрометирана изолация на терасите. Отново звънене, обещания....., после ги затрудни ковид пандемията... Синът ни даже сам си направи ремонт на детската стая, защото му се роди бебе. Сега сме решили да им занесем на място писмена жалба, още повече, че освен мазилките и напукване/подпухване и ронене на стените, от есента на 2021 г. има и теч от покрива ( където са обшивките на трите комина и гръмоотвода). Прикачвам няколко снимки.
Имам нужда от помощ и съвет какво трябва да се направи, някакъв формат на жалбата, която се подава.
Ще Ви бъдем благодарни, ако можете да ни помогнете.