Здравейте. Накратко наредих плочки върху съществуваща мозайка с променлив наклон. Може би трябваше да я изкъртя да си направя наново сифона замазката и т.н. обаче реших да налепя плочките отгоре, бях сложил вече и хидроизолираща лента стените ги бях изравнил както и да е. Лошото е, че подведох по наклона покрай сифона цялата баня, че стана дебело стана, че има наклон има, проблема е, че наклона е повече от достатъчното измерих го 6%
.gif)
. Питането ми е според вас ще имам ли проблеми в тази баня, с равновесието или и другаде има такива бани. Като се замисля мозайката беше със същият наклон, само в зоната покрай сифона която е около 60 % от помещението то е правоъгълно доло горе по форма, та от тоя ред на мисли не е кой знае какво влошаването... и все пак. Отделно гледам има едни магии "antislip" дето правят сцепление само не ми е ясно ако ми направят плочките като шкурка дали нема да видя зор с чистенето им после... (нараняват ли бос крак...). Визуалния фактор го пренебрегвам в план не дразни, като залегнеш да чуеш бизоните се вижда че е малко фуния работата ама дали ще се пада е въпроса? Между другото този под го правя за втори път първия път "майстор" ми го направи по същия начин само, че по метода "о мами блю" кухини под плочките, фугите различно големи, завртяно накриво без перпендикуляр към стените, едната нагоре другата надолу тоест никаква нивелация и ги разкъртих и наново си купих плочки и го направих аз, а не ми е професия това... Сега поне нивелация, фуги, и залепване съм ги направил мисля добре, но наклона ме притеснява...