Ценообразуване

Фаянс, теракота, гранитогрес, порцелан, стъклокерамика, естествен и изкуствен камък, тротоарни плочки, бетон, паркет, дюшеме, корк, ламперия, сачак и др.

Ценообразуване

Мнениеот eridan на 09 Яну 2023 09:42

Здрвейте! Моля за мнение предимно от изпълнители. Направено ми е подово покритие на баня от гранитогрес. След свършване на работата "майсторът" към обявената цена за лепене на кв. м. ми калкулира допълнително цена труд за рязане на плочките и за фугиране! Това правилно ли е? И общото определение лепене (редене) на плочки какви видове дейности и операции включва? Благодаря ви!
eridan

Re: Ценообразуване

Мнениеот Стилиян Лукаров на 09 Яну 2023 23:54

eridan написа:Здрвейте! Моля за мнение предимно от изпълнители. Направено ми е подово покритие на баня от гранитогрес. След свършване на работата "майсторът" към обявената цена за лепене на кв. м. ми калкулира допълнително цена труд за рязане на плочките и за фугиране! Това правилно ли е? И общото определение лепене (редене) на плочки какви видове дейности и операции включва? Благодаря ви!

Здравейте!
Всичко е до предварителна уговорка. Ако предварително сте се разбрали да бъде така, то няма проблем. От друга страна това е класическата схема по която се лъже Възложител - дава се по-ниска цена в началото, за да се "зарибите", като в течение на ремонта започват да ви товарят с допълнителни сумички, я от непредвидени дейности, я от изпълнени, но уж забравени да се напишат в офертата, докато стигнем до грешно изписани малки суми, които всъщност са големи (местене на запетайката или забравена цифра).
Вие си преценявате какъв е случая!
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР

Назад към Настилки и облицовки