Проблеми с трайна миризма след лакиране

Фаянс, теракота, гранитогрес, порцелан, стъклокерамика, естествен и изкуствен камък, тротоарни плочки, бетон, паркет, дюшеме, корк, ламперия, сачак и др.

Проблеми с трайна миризма след лакиране

Мнениеот АнтонГ1 на 04 Апр 2021 19:19

Привет,
Надявам се, че все още влизат хора тук, защото четейки предни теми видях доста компетентни специалисти. И честно казано, буквално бих платил за решаване на проблема.

На 7.11. 2020 беше изциклено старо чамово дюшеме в две помещения в жилището, което закупих, във висок епк блок. Беше лакирано с еднокомпонентен лак Дио Паркетекс. Уж с три ръце. Всичко това направено за един ден. След това прочетох на кутията, че се препоръчва 24 ч. съхнене след всяка ръка. След 24 часа в спалнята лака не беше добре изсъхнал. Големият проблем е, че и досега тежката и остра миризма остава в спалнята. В кухнята няма такъв проблем. Седмици наред беше отворено. Като дори и тогава се усещаше лека миризма. Като се затвори вече става нетърпимо. Последно, изпробвах мощен пречиствател на въздуха, който работи пет дена непрекъснато при пуснато на макс парно. Миризма не се усещаше. Но 24 часа след спиране на машината пак в стаята не се диша. Което би трябвало да значи, че лакът отделя още.
От фирмата, която лакира нямат никаква идея. Предполагат, че процесът на съхнене е пресечен и лакът във вътрешността си още не е изсъхнал. Но няма индикации за влага.
Имате ли някаква идея какво може да е стнало? Как мога да установя какъв е проблемът и да го реша? Да очаквам ли лакът все някога да изсъхне или директно да цикля и лакирам с такъв на водна основа? Или само да лакирам върху стария с такъв на водна?

Подобен проблем се получи и в хола. Циклене и лакиране с двукомпонентен Сирка в началото на февруари. Доста по-пипнато беше работено, в рамките на два дена. Една седмица се измирисваше на отворени прозорци и врати. Но при затварянето и там се оказа, че мирише. При разговор с майстора ми каза, че отдавна трябва да няма отделяне на газове и да не мирише. Единствената причина, за която се сети той беше, че може да има кухина под дюшемето.В която да се задържат отделени газове. Уж като се стоплило времето и седи отворено щяло да се оправи.
Та, ще съм благодарен за споделено мнение. И както казах ако някой се наеме да дойде да прегледа и даде решение съм готов и на заплащане. Щото жената бременна, а не можем да се нанесем.
АнтонГ1
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Мар 2021 22:42
Skype: anton-ge

Назад към Настилки и облицовки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта