Таван на гредоред

Таван на гредоред

Мнениеот botev_fen на 24 Окт 2015 07:01

Съжалявам ако темата се репликира, но аз да си питам.

След като разширявах къщата, имам 2 нови постройки, входно антре и нова кухня. Тъй като изгоних великите незаменими майстори , които ми направиха сума ти поразии , реших да си работя малко по малко аз.
Таваните са гредоред. Искам да сложа ламперия( или сачак както му казват) на цялата къща на таваните. Другите стаи са с каратаван (едни тесни летвички ) .

Въпроса ми е каква е процедурата от тук на татък? Над тези греди какво трябва да сложа? Стиропор или вата може би? Или трябва да кога пак такива летвички както в другите стаи ?
След като закупя ламперията каква е процедурата , направо върху гредите ли да кова или ?
Извинявам се за тъпите въпроси ,ама няма как, докато влезна в час ще е така.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
botev_fen

Re: Таван на гредоред

Мнениеот yaneff82 на 11 Ное 2015 21:45

Най вероятно гредите ( които всъщност трябва да са ребра ) не са в една равнина , за нивел дори не смея да си помисля , и ако наковеш ламперията ще толкова криво колкото са ти криви гредите , ако не ти пука или пък пестиш пари давай смело , ако пък държиш да стане хубаво ще трябва гредите да са в една равнина а това може да се постигне като заковеш дъски отстрани за гредите в равнина или под нивел .
За другите стаи с кара таваните същата работа
Не слагай стиропор , слагай вата и не я пести , първо постели една пароизолация за да не ти се ръси вата цял живот на главата през ламперията .
Монтаж на гипсокартон - снимки http://www.yaneff82.snimka.bg

Страницата ми в фейсбук - https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D ... 422?ref=hl
Аватар
yaneff82
СУХО СТРОИТЕЛСТВО
СУХО СТРОИТЕЛСТВО

Назад към Сухо строителство - Гипскартон