Съвет за тавани на 2ри етаж/таванско

Съвет за тавани на 2ри етаж/таванско

Мнениеот gamencerista на 06 Дек 2013 15:40

Казвам 2ри етаж или таванско защото и аз незнам как се води. Като погледна нагоре виждам гредите и постостите на покрива. Нямам плоча под него.
След като измазах 1вия етаж смятам 2рия да бъде с ГК по финансови причини ( ако греша моля да ме поправите )

Положението е горе долу следното :

Стълбище - открито от всички страни и дърпа топлината от радиатора на долния етаж

Изображение
Изображение- смятам нивото да е малко над прозореца на площадката и до края на зида на вратата.

Спалня - тук мисля тавана да падне малко над прозореца на нивото на Итонг-а

Изображение

Стена между детска и спалня -

Изображение тук мисля да падне под колоната, но не знам как да постигна звукоизолация.

Хола - тук е най-голям проблема и поради голямата квадратура и желанието ми нещо по различно от обикновен прав таван.

Изображение

Нещата които не са ми ясни са ще може ли да се пуснат толкова дълги окачвачи за картона и дали е удачно да се монтират на гредите на покрива понеже не виждам къде другаде може.
Второ над картона смятам да разположа 2 слой 5 см топло изолация за да запазя топлината в помещенията, но какво може да се направи по шумо изолацията понеже когато се затвори отгоре остава едно общо пространство.

Ще бъда благодарен на всякакви съвети и насоки :-D

Качил съм снимките към външен сайт понеже не ми дава да ги прикача към мнението.

Модератор: Проблема със снимките се решава елементарно - [img]<адреса_на_снимката>[/img]
gamencerista
Потребител

Re: Съвет за тавани на 2ри етаж/таванско

Мнениеот pooh на 07 Дек 2013 14:41

Истината е, че няма максимална височина на окачване, има само минимална - 3-7 см. в зависимост от избраната скара - двойна или единична. За конкретният случай - не е проблем спускане на нивото, както и хващането към покривната конструкция. Точно това правя на последният си обект - 2 метра шишове, закачени на ребрата на покрива и равен таван на 2,60 от готов под.
Кое е притеснителното относно шумоизолацията - ватата се справя и с тази задача в определени граници. Идеята ми е, че проблемите с звукоизолацията няма да са относно тавана, а по скоро монолитните стени и под - там решенията са доста по-скъпи и трудоемки.
Преди да ни направят бедни, ще ни направят прости!
Колкото повече - толкова повече!
3 пъти режа ... и все късо!
Аватар
pooh
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Сухо с-тво
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Сухо с-тво

Мнениеот gamencerista на 09 Дек 2013 20:48

Ами евентуално може ли да продължим комуникацията на лично съобщение с евентуална оферта :)
gamencerista
Потребител

Мнениеот yaneff82 на 10 Дек 2013 08:22

Ето един таван като твоя http://yaneff82.snimka.bg/architecture/ ... ton.621753 тоест целия етаж беше така без плоча , пуснахме хоризонтални греди , и след като затворих тавана отгоре собственика си нареди плоскости и дъски , така пространството над гипсокартона стана използваемо .
Монтаж на гипсокартон - снимки http://www.yaneff82.snimka.bg

Страницата ми в фейсбук - https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D ... 422?ref=hl
Аватар
yaneff82
СУХО СТРОИТЕЛСТВО
СУХО СТРОИТЕЛСТВО

Мнениеот gamencerista на 10 Дек 2013 09:47

Мерси Янев, това изглежда доста примамливо. z_ile3508.gif
gamencerista
Потребител

Мнениеот Lookout2 на 06 Фев 2014 20:13

дам и колкото повече вата и то с по голяма плътност се сложи м/у картона и съществуващия таван толкова по добра става и звуко и топлинната изолация, друго е че вече използват и от това дето е като асфалт за покривите на рула за по добра звуко изолация към всичко ето това понеже не намерих по подходящ линк, слагах го в преградните на 1 детска градина под картона , даваха му че имало много добра шумоизолация и беше изискване за там навсякъде под картона - http://www.isotrade-bg.com/bg/products/19.html
Lookout2
Потребител

Мнениеот vlmladenov на 06 Фев 2014 21:16

За свалянето на таваните няма проблем. Прави се на двойна скара за по добра устойчивост и в твоя случай при наличието на гредоред.Също така се използва пожароустойчив гипсокартон. За звукоизолацията се слага каменна вата и звукоизолационно фолио, но колегата pooh ще те вкара в пътя. Ето нещо подобно което правихме миналата година.
1111.jpg
2222.jpg
3333.jpg
4444.jpg
5555.jpg
6666.jpg
7777.jpg
8888.jpg

Успех с ремонта. И да има снимки защото обекта ще е интересен. sk (49).gif
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Винаги напред. Затова сме живи
http://www.bgremonti-pokrivi.com
Аватар
vlmladenov
СМР
СМР

Мнениеот okvij на 13 Мар 2014 22:57

само не разбрах защо трябва да е пожароустойчив.би ли обяснил.
okvij
Потребител

Мнениеот vlmladenov на 13 Мар 2014 23:09

Когато е таванско помещение и има покрив от гредоред е редно да бъде с пожароустойчив картон. При наличието на комин, нормите за пожаробезопастност, които се изискват и др.
Винаги напред. Затова сме живи
http://www.bgremonti-pokrivi.com
Аватар
vlmladenov
СМР
СМР

Мнениеот okvij на 14 Мар 2014 20:13

разбрах.обаче противопожарните стени и тавани се правят с три пласта противопожарен картон което гарантира задържането на огъня до 40 мин.в някой случаи между втори и трети пласт се слага поцинкована ламарина 0,2мм.от един пласт на практика няма никакъв ефект,освен оскъпяването sk (3).gif
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
okvij
Потребител

Мнениеот roofbuilding на 14 Мар 2014 21:13

А тази ламарина за какво е?
Аватар
roofbuilding
Активен потребител

Мнениеот yaneff82 на 14 Мар 2014 21:36

Една от най изчатканите стени които съм правил , е шест пластова , три пласта розов и три пласта пожаро-влагоустойчив зелен с червени надписи , това беше в котелното помещение на полиграфическия комбинат в София , като всеки пласт се шпакловаше - фугите
Монтаж на гипсокартон - снимки http://www.yaneff82.snimka.bg

Страницата ми в фейсбук - https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D ... 422?ref=hl
Аватар
yaneff82
СУХО СТРОИТЕЛСТВО
СУХО СТРОИТЕЛСТВО

Мнениеот okvij на 14 Мар 2014 23:26

[quote="roofbuilding"]А тази ламарина за какво е?
ламарина сме слагали само при преградна противопожарна стена,защото задържала огъня с още до 20 мин.аз лично за ламарината не съм много убеден дали не е измислица -така го искаха -така го правихме.но трите пласта са задължителни.А за фугите си е закон- всеки пласт се шпаклова независимо какъв е картона.
okvij
Потребител

Мнениеот Lookout2 на 22 Мар 2014 21:02

аз ламарина съм слагал само и единствено в преградни стени , на банки ( там където се оформя малката стая за взимане/ даване на парите , изисквана е задължително на всички стени и минимум от външната страна ) , а иначе за противопожарния - задължително шпакловане на всички рапиди, фуги и дупки около кабели, шпилки , шишове , вентилация и т.н. на всеки пласт (вътрешните може без лента ) - за да не влиза огъня през дупките . Между другото на снимката мисля че няма да има много голям ефект от противопожарния картон - защото през него минават кабели(които при един пожар изгарят 1ви и огъня вече има вход и т.н. ) , до колкото съм запознат при такива ( тавани,стени или преградни ) окабеляването минава външно в/у картон , точно защото идеята на този монтаж е да спре разпространението на огъня към останалите помещения sk (11).gif
Сетих се и друго - мисля не е задължително да са 3 пласта ( демек пластовете варират спрямо изискването на колко време директен огън монтажа трябва да издържи ) правил съм и 2 пласта , правил съм и 4 пласта , правил съм и " 2скара , вата 2пласта картон , следва нова 2 скара , вата 2пласта картон естествено навсякъде само червен(розов) ", така че мисля , че пластовете варират спрямо изискването за време.

п.с. - не знам какъв е покрива от горе над червения картон(в смисъл - скосен,бетон или нещо друго) но тук за мен най правилното решение е - да се направи червения(розов )таван възможно най високо по съществуващия вече покрив или т.н. който трябва да пази отгоре това ,което трябва да пази , а под него да се направи окабеляването и цялата друга комуникация, и после още един декоративен таван ,който да оформи вече самият си таван на стаята . Егати па сложно го написах
Lookout2
Потребител

Мнениеот gamencerista на 04 Май 2014 15:25

Гледам че темата е продължила. Момента на монтажа наближава, може би края на месеца.
Сега се колебая дали горе да бъде гипскартон или фибран. Намерил съм фибран 20мм на цена 3 пъти по-ниска от пазарната.

Дупките между стаите мисля да ги затворя с Итонг но се колебая дали да слагам вата между гредите на покрива или директно върху фибрана/картона.
Какво ще кажете като съвет.
Също така каква вата да сложа Стъклена минерална вата URSA дали е добър вариант или да посъбера пари за каменна, и колко дебела 5 или 10 см.
gamencerista
Потребител

Назад към Сухо строителство - Гипскартон