ВИК въпрос

Водопровод и Канализация, Електричество, Газопровод

ВИК въпрос

Мнениеот Любомир Стефанов на 27 Сеп 2023 22:22

Здравейте. Имам следното питане за една три етажна къща. Коя е правилната инсталация или въобще има ли правилна и ако не как трябва да е???
Питането ми е главно втори етаж лявата или дясната рисунка е правилна?
И с един бойлер ще се получи ли?
И как и къде да свържа и бойлер който ще се загрява от пилетна камина ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Любомир Стефанов
Потребител

Re: ВИК въпрос

Мнениеот Стилиян Лукаров на 27 Сеп 2023 22:52

Бойлера се връзва до пелетната горелка. За обслужване на трите етажа трябва да имаш минимално налягане на входа при водомера 2,5 bar.
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР

Мнениеот Любомир Стефанов на 28 Сеп 2023 06:36

Стилиян Лукаров написа:Бойлера се връзва до пелетната горелка. За обслужване на трите етажа трябва да имаш минимално налягане на входа при водомера 2,5 bar.

Благодаря за отговора. А ако няма то трябва да се постави хидрофор ли?
Любомир Стефанов
Потребител

Мнениеот Стилиян Лукаров на 28 Сеп 2023 08:29

Любомир Стефанов написа:
Стилиян Лукаров написа:Бойлера се връзва до пелетната горелка. За обслужване на трите етажа трябва да имаш минимално налягане на входа при водомера 2,5 bar.

Да, ще трябва. Дори при 2 bar е възможно да имате добро налягане за триетажна къща, но при по-малко от 2 атм. хидрофора е задължителен.
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР

Мнениеот Любомир Стефанов на 28 Сеп 2023 08:36

Стилиян Лукаров написа:
Любомир Стефанов написа:

Да, ще трябва. Дори при 2 bar е възможно да имате добро налягане за триетажна къща, но при по-малко от 2 атм. хидрофора е задължителен.

Благодаря! Ще го замеря ,че не знам наистина колко е.
Да задам и друг въпрос.
Понеже правя всичко по етапно и сам Естествено заради финанси. Та с тия схеми който съм начертал мога ли да ползвам топлата и студената вода докато сложа пилетна камина? Като се има в предвид,че няма да се ползва трети етаж на тоя етап?
И коя схема е правилна за загледайте се на топлата вода 2-ри етаж?
Любомир Стефанов
Потребител

Мнениеот Стилиян Лукаров на 28 Сеп 2023 10:43

Любомир Стефанов написа:
Стилиян Лукаров написа:
Любомир Стефанов написа:
Стилиян Лукаров написа:Да задам и друг въпрос.
Понеже правя всичко по етапно и сам Естествено заради финанси. Та с тия схеми който съм начертал мога ли да ползвам топлата и студената вода докато сложа пилетна камина? Като се има в предвид,че няма да се ползва трети етаж на тоя етап?

Не разбирам въпроса съвсем точно. И двете схеми са работещи. Ако гледам по детайлно студената винаги трябва да е в дясно, а топлата в ляво. И при двата варианта захранвате и другите етажи с топла вода. Конкретизирайте питането си.
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР

Мнениеот Любомир Стефанов на 28 Сеп 2023 22:00

Стилиян Лукаров написа:
Любомир Стефанов написа:
Стилиян Лукаров написа:
Любомир Стефанов написа:
Стилиян Лукаров написа:Да задам и друг въпрос.

Не разбирам въпроса съвсем точно. И двете схеми са работещи. Ако гледам по детайлно студената винаги трябва да е в дясно, а топлата в ляво. И при двата варианта захранвате и другите етажи с топла вода. Конкретизирайте питането си.

Да разположението на топла и студена ясно начертал съм го на бързо. А и това което съм начертал е грешно извинявам се. Просто на десният чертеж топлата трябва да е между бойлер и душа. Тоест проблем ли е топлата вода на мивката да е преди бойлера а душа след него или трябва всичко да е след бойлера като вързки?
Любомир Стефанов
Потребител

Мнениеот Любомир Стефанов на 28 Сеп 2023 22:02

[quote="Стилиян Лукаров"][quote="Любомир Стефанов"][quote="Стилиян Лукаров"][quote="Любомир Стефанов"][quote="Стилиян Лукаров"]
Да задам и друг въпрос.
И коя схема е правилна за загледайте се на топлата вода 2-ри етаж?[/quote][/quote][/quote][/quote]
Не разбирам въпроса съвсем точно. И двете схеми са работещи. Ако гледам по детайлно студената винаги трябва да е в дясно, а топлата в ляво. И при двата варианта захранвате и другите етажи с топла вода. Конкретизирайте питането си.[/quote]
Да разположението на топла и студена ясно начертал съм го на бързо. А и това което съм начертал е грешно извинявам се. Просто на десният чертеж топлата трябва да е между бойлер и душа. Тоест проблем ли е топлата вода на мивката да е преди бойлера а душа след него или трябва всичко да е след бойлера като вързки?
Любомир Стефанов
Потребител

Мнениеот Любомир Стефанов на 28 Сеп 2023 22:07

Коригирах го. Лявата схема взима от штранга топла вода
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Любомир Стефанов
Потребител

Мнениеот Стилиян Лукаров на 28 Сеп 2023 22:55

Любомир Стефанов написа: Да разположението на топла и студена ясно начертал съм го на бързо. А и това което съм начертал е грешно извинявам се. Просто на десният чертеж топлата трябва да е между бойлер и душа. Тоест проблем ли е топлата вода на мивката да е преди бойлера а душа след него или трябва всичко да е след бойлера като вързки?

Позицията на бойлера е без значение. Слага се там, където е удобно. Където и в банята да се сложи ще работи коректно, тоест ще разпределя правилно водата по консуматорите.
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР

Мнениеот Любомир Стефанов на 29 Сеп 2023 14:47

Стилиян Лукаров написа:
Любомир Стефанов написа: Да разположението на топла и студена ясно начертал съм го на бързо. А и това което съм начертал е грешно извинявам се. Просто на десният чертеж топлата трябва да е между бойлер и душа. Тоест проблем ли е топлата вода на мивката да е преди бойлера а душа след него или трябва всичко да е след бойлера като вързки?

Позицията на бойлера е без значение. Слага се там, където е удобно. Където и в банята да се сложи ще работи коректно, тоест ще разпределя правилно водата по консуматорите.

Много благодаря.
Любомир Стефанов
Потребител

Назад към Инсталации