Здравейте,
искам да сложа минерална вата на пода на НЕОБИТАЕМ таван за да не ми бяга топлото и лятото да не напича толкова.
Въпроса ми е под ватата да застилам ли с дебел найлон за пароизолация или да не слагам изобщо?
Става въпрос за тухлена къща на един етаж, гредоред, монтирани дограми с троен стъклопакет и предстояща направа на топлоизолация отвън.
Вторият ми въпрос е свързан с топлоизолацията, която мисля да правя отвън. Решил съм да е графитен EPS, но се колебая дали да е 8 или 10см. дебелина?
Ще има ли голям смисъл от 10см. дебелина с оглед на по-високата цена дали е оправдан този разход?
Какви марки лепило-шпакловъчна смес и завършваща мазилка (драскана бяла или бежова ще бъде, но не искам да е суха, а нещо в баки, но нали има различни видове силиконови, акрилни и т.н.)
ще препоръчате имам предвид нещо средно цена качество. Иначе знам, че е добре всичко да е от една марка.
Кое е ключово за да издържа една такава мазилка на градушки само завършващата мазилка ли трябва да е качествена или отдолу има по-голямо значение дебелината на шпакловката с мрежа
или пък и двете заедно имат значение?