Здравейте.
Първо да уточня, че хал хабер си нямам от топлоизолация, така че предварително се извинявам ако въпросите ми са тъпи.
Преди около седмица сложиха изолация на жилището ми.
Поради причини извън моят контрол, не присъствах през цялото време.
Ползваха стиропор на Баумит и като цяло са си свършили добре работата. Поне доколкото виждам.
Има обаче две неща, които не ми харесаха.
На едно от местата където стената среща терасата ми, е останало малко разстояние между изолацията и дограмата. Запълнили са го с пяна, но не много старателно. Предполагам, защото мястото е кофти и не се вижда добре, но аз го забелязах.
Притеснението ми идва от това, че краят на изолационната плоча не е добре покрит с пяна.
На пролет ще слагам пвц дограма на терасата и ще го коригираме, но до тогава има много време.
Притеснява ме какво би се случило при един по-обилен дъжд, ако попадне вода по стиропора.
Ако не се разбира добре от обяснението, ще направя снимка, но мисълта ми е има ли повод за притеснение или ще изкара докато стане време за нова дограма?
Другият ми проблем, сам си го направих.
Живеем на висок етаж и прецених, че няма нужда от мазилка, затова е с фасадна боя. Пък и честно казано, не ми се даваха повече пари.
Интересува ме, на по-късен етап, може ли все пак да се положи мазилка? Всъщност, ясно е, че може, но колко трудоемко ще бъде или се полага директно върху фасадната боя?
Благодаря предварително.