Проблем с влага по изолацията (мазилката)

Проблем с влага по изолацията (мазилката)

Мнениеот mtilev на 23 Ное 2023 23:15

,Здравейте,
Наскоро се сблъсках с проблемни участъци от влага върху мазилката на къщата.Това лято пренареждахме паветата около къщата и ги редихме на замаска.Пространството между цокъла и паветата запълнихме отново със замаска(готов разтвор),като от жегата зоната се напука и се появиха пукнатини навсякъде в размер на 0.5-1см.Наскоро покрай проливните дъждове забелязах петна точно над камъка по цокъла ,които се повиха и се чудя дали е от някаква капилярна влага,или от пукнатите ,които се отвориха и от там влиза влага.Моля ако някой се е сблъсквал с проблема да ми даде съвет.Иначе съм решил да взема циментова хидроизолация и да запълня тези фугички финно,но не знам коя точно да използвам ,за да търпи на атмосферни условия без да се налага да слагам нещо върху нея.Прилагам снимков материал
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
mtilev

Re: Проблем с влага по изолацията (мазилката)

Мнениеот Стилиян Лукаров на 24 Ное 2023 01:24

Здравейте!
Грешно сте изпълнили цокъла. Цокъл на фасада се изпълнява във височина 60см (0,60м). Когато вали пръските от дъжда, който пада по пътеката плискат по фасадата на 30-40см. А ако има някакъв капчук, тогава е по-зле. Не може да защитите цокълната част с плочка 10см. За фугиране на камък се ползва циментов разтвор, а не варо-циментов. След изсъхване се минава с някакъв импрегнатор.
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР

Re: Проблем с влага по изолацията (мазилката)

Мнениеот mtilev на 24 Ное 2023 09:57

Здравейте,
Благодаря ви,обмислям вариант да вдигна цокъла.
mtilev

Назад към Хидроизолация