Покрив с метални греди

Покрив с метални греди

Мнениеот vladoarheolog на 28 Мар 2021 11:42

Здравейте, предстои му смяна на двускатен покрив, а имам идея да си направя таванските помещение след подзиждане годни за живеене стаи. ѝвъпроса ми е мога ли да използвам метални греди за било и две столици, без да подпирам с попове, тъй като дължината между двата калкана е 10 м.
vladoarheolog

Re: Покрив с метални греди

Мнениеот Стилиян Лукаров на 28 Мар 2021 19:16

vladoarheolog написа:Здравейте, предстои му смяна на двускатен покрив, а имам идея да си направя таванските помещение след подзиждане годни за живеене стаи. ѝвъпроса ми е мога ли да използвам метални греди за било и две столици, без да подпирам с попове, тъй като дължината между двата калкана е 10 м.

Познанията ми за покривните конструкции са в основни линии, но си мисля, че без попчета ще провисне, независимо, че са метални. Трябва да се посмята, за да се реши как да се изпълни. Надявам се да се включат колеги, експерти по този въпрос и да дадат адекватен отговор.
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР

Мнениеот vladoarheolog на 29 Мар 2021 20:56

Аз ходих да видя такива направени, но растоянието беше по - малко /8 метра/ и нямаше провисване на зазера като го проверявахме, но така или иначе ще имам възможност поне на едно място да сложа попове на всяка от гредите, тъй като самите те ще се вградят в разделителните стени на отделните стаи, но все пак само с по един поп все ми се струва слабо.
vladoarheolog

Мнениеот GeorgiBerbatov на 06 Дек 2022 08:58

Не мисля, че има някакъв проблем с това!
GeorgiBerbatov

Назад към Покрив