професионал написа:stefansmail написа:(ТОВА Е НАЧИНА АКО ИСКАТЕ НЕЩАТА ДА СЛУЧВАТ КАКТО ВИЕ ИСКАТЕ) ако ги оставите да работят както си знаят нещата пак се случват , но не по най добрия за вас начин , а по възможно най лесния за "майсторите" начин.
Не случайно слагам майстори в кавички
Да ме прощаваш приятел, ама смяташ ли за уместно да публикуваш такива изказвания (подобни имаш и по-нагоре) във форум на хора занимаващи се професионално със строителство, или иначе казано МАЙСТОРИ ! Не вярвам да търсиш конфронтация, просто инерцията те е подвела!
.gif)
Да, добре ти се е получил покрива,

, не че не можем да намерим кусури, но не това е най-важното! Вярно е, че има ужасно мърляви и недоучили колеги, но това не дава основание да слагаш всички под общ знаменател. Инак, ти си от хората на които обичам да работя - такива които знаят какво искат и как го искат, защото неориентираният клиент е по-лош и от калпавия майстор!

Разгледай форума, виж нещата показани от майсторите тук и ще се убедиш в правотата на думите ми! Успех!
Колега , извинявай ако съм те засегнал
Това което съм написал се гради изцяло на лични впечатления , а те за съжаление са такива. Не слагам никой под общ знаменател , тук става въпрос само за "майсторите" работещи на моята къща. При мен за обект от 240 кв. се смениха три бригади , по мое настояване.
Нито една от бригадите не беше свикнала "чорбаджията" да ги гледа как работят.
Още на разчертаването на изкопа имахме конфронтации , по отношение на колчетата забити от геодезиста. Хората решиха че ще ги махнат да не пречат на багера ,а после ... е нали ги знаем къде бяха ... по мое настояване точките бяха пренесени с канап настрани за да може след като се направи изкопа при опъването на канапа да се види къде точно са били (не знам дали така се прави , но така ми се стори правилно) ако се изгубят ... телефона на геодезиста го знам , както и сумата за заснемане

След това изгубихме половин ден техническия да ми обяснява как конструктора е объркал един размер в проекта , защото на него нещо не му излизало.В крайна сметка си намери грешката и всичко му излезе. Дребни неща , като да изметеш и да измиеш с маркуча (стърготини и др.)там където ще се залива бетон за да стане добра спойка между слоевете се наложи да си правя сам , след обещанието "да разбира се че ще изметем" изметоха но как ... , наложи ми се да се правя на рибар в една от колоните в която случайно попаднало парче дъска (кой да се сети че чорбаджията ще погледне вътре преди да се залее с бетон). Гледаха ме като извънземен като изстъргах с телена четка циментовото мляко под колоните (за по добра спойка на бетона) , аз който не съм строител съм чувал , че това е добре да се направи , а те дори не бяха чували. Искаха да декофрират част от плочата на шестия ден , защото не им достигал кофраж за горната , а трябвало да ходят чак до...за да вземат . Дистанционерите в колоните , поставяне на парченца фаянс под мрежата на плочите, за да се надигне и да влезе бетон и под нея , рязането на тухлите (Поротерм) , задължителното вибриране на бетона , подготовката за канализация в първата плоча и основите , са само част от нещата които нямаше да се случат , ако не беше моето изрично настояване.
Последната бригада си имаше човек който си разбираше от работата и с него говореме на един език , но за съжаление както се казва "една птичка пролет не прави " останалите работници си работят както са си свикнали по големите обекти , където е невъзможно да се следи за всичко.
Имах случай , след моя забележка към един по възрастен работник , по отношение на кофража (оставен с доста голяма дупка) отговорът беше "аз от 30 години се занимавам с това ти ли ще ми кажеш как се прави" и "е голяма работа ще изтече една кофа бетон , няма да се набуташ толкова" - еми още по лошо че за 30 години не се е научил как се прави , и бетона който ще се изсипе , няма да ме набута , но долната плоча , на която ще се изсипе бетона ще трябва да се почисти , сещай се за чия сметка.
Спирам че се отнесох

Изкам още веднъж да подчертая , че написаното от мен се отнася за "майсторите" в кавички а не за МАЙСТОРИТЕ с главни букви

Поздрави и успех на всички!