Строеж на нова къща - актуална тема за цени и процедури

Строежи, огради, подпорни стени, терасиране и др.

Re: Строеж на нова къща - актуална тема за цени и процедури

Мнениеот Стилиян Лукаров на 11 Апр 2013 20:37

Прекрасно си се справил! Излязло ти е много прилично. sk (49).gif
Ти ли си води всичката работа? Закупуване на материали, доставка и майстори?
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР

Мнениеот професионалe на 11 Апр 2013 21:38

stefansmail написа:(ТОВА Е НАЧИНА АКО ИСКАТЕ НЕЩАТА ДА СЛУЧВАТ КАКТО ВИЕ ИСКАТЕ) ако ги оставите да работят както си знаят нещата пак се случват , но не по най добрия за вас начин , а по възможно най лесния за "майсторите" начин.
Не случайно слагам майстори в кавички
Да ме прощаваш приятел, ама смяташ ли за уместно да публикуваш такива изказвания (подобни имаш и по-нагоре) във форум на хора занимаващи се професионално със строителство, или иначе казано МАЙСТОРИ ! Не вярвам да търсиш конфронтация, просто инерцията те е подвела! sk (6).gif Да, добре ти се е получил покрива, :respekt: , не че не можем да намерим кусури, но не това е най-важното! Вярно е, че има ужасно мърляви и недоучили колеги, но това не дава основание да слагаш всички под общ знаменател. Инак, ти си от хората на които обичам да работя - такива които знаят какво искат и как го искат, защото неориентираният клиент е по-лош и от калпавия майстор! :D Разгледай форума, виж нещата показани от майсторите тук и ще се убедиш в правотата на думите ми! Успех!
Ако човек обича занаята си,резултатите никога не закъсняват!
    (Аз)
Аватар
професионалe
ГРУБ СТРОЕЖ
ГРУБ СТРОЕЖ

Мнениеот stefansmail на 12 Апр 2013 09:29

admin написа:Прекрасно си се справил! Излязло ти е много прилично. sk (49).gif
Ти ли си води всичката работа? Закупуване на материали, доставка и майстори?

Само материалите и организацията са от мен , за труда се спазарихме с една строителна фирма разполагаща с кофраж , хюнебеци , шпилки за стягане на колоните , трамбовка и др. Реших , че ако тръгна да взимам под наем или да купувам част от тези неща , ще ми излезе доста по солено , отколкото по начина по който го направих. Труда за грубия строеж(бетон,арматура,зидария) ми се върза около 33лв. за кв.
Аватар
stefansmail
Активен потребител

Мнениеот stefansmail на 12 Апр 2013 10:36

професионал написа:
stefansmail написа:(ТОВА Е НАЧИНА АКО ИСКАТЕ НЕЩАТА ДА СЛУЧВАТ КАКТО ВИЕ ИСКАТЕ) ако ги оставите да работят както си знаят нещата пак се случват , но не по най добрия за вас начин , а по възможно най лесния за "майсторите" начин.
Не случайно слагам майстори в кавички
Да ме прощаваш приятел, ама смяташ ли за уместно да публикуваш такива изказвания (подобни имаш и по-нагоре) във форум на хора занимаващи се професионално със строителство, или иначе казано МАЙСТОРИ ! Не вярвам да търсиш конфронтация, просто инерцията те е подвела! sk (6).gif Да, добре ти се е получил покрива, :respekt: , не че не можем да намерим кусури, но не това е най-важното! Вярно е, че има ужасно мърляви и недоучили колеги, но това не дава основание да слагаш всички под общ знаменател. Инак, ти си от хората на които обичам да работя - такива които знаят какво искат и как го искат, защото неориентираният клиент е по-лош и от калпавия майстор! :D Разгледай форума, виж нещата показани от майсторите тук и ще се убедиш в правотата на думите ми! Успех!

Колега , извинявай ако съм те засегнал sk (51).gif
Това което съм написал се гради изцяло на лични впечатления , а те за съжаление са такива. Не слагам никой под общ знаменател , тук става въпрос само за "майсторите" работещи на моята къща. При мен за обект от 240 кв. се смениха три бригади , по мое настояване.

Нито една от бригадите не беше свикнала "чорбаджията" да ги гледа как работят.

Още на разчертаването на изкопа имахме конфронтации , по отношение на колчетата забити от геодезиста. Хората решиха че ще ги махнат да не пречат на багера ,а после ... е нали ги знаем къде бяха ... по мое настояване точките бяха пренесени с канап настрани за да може след като се направи изкопа при опъването на канапа да се види къде точно са били (не знам дали така се прави , но така ми се стори правилно) ако се изгубят ... телефона на геодезиста го знам , както и сумата за заснемане :) След това изгубихме половин ден техническия да ми обяснява как конструктора е объркал един размер в проекта , защото на него нещо не му излизало.В крайна сметка си намери грешката и всичко му излезе. Дребни неща , като да изметеш и да измиеш с маркуча (стърготини и др.)там където ще се залива бетон за да стане добра спойка между слоевете се наложи да си правя сам , след обещанието "да разбира се че ще изметем" изметоха но как ... , наложи ми се да се правя на рибар в една от колоните в която случайно попаднало парче дъска (кой да се сети че чорбаджията ще погледне вътре преди да се залее с бетон). Гледаха ме като извънземен като изстъргах с телена четка циментовото мляко под колоните (за по добра спойка на бетона) , аз който не съм строител съм чувал , че това е добре да се направи , а те дори не бяха чували. Искаха да декофрират част от плочата на шестия ден , защото не им достигал кофраж за горната , а трябвало да ходят чак до...за да вземат . Дистанционерите в колоните , поставяне на парченца фаянс под мрежата на плочите, за да се надигне и да влезе бетон и под нея , рязането на тухлите (Поротерм) , задължителното вибриране на бетона , подготовката за канализация в първата плоча и основите , са само част от нещата които нямаше да се случат , ако не беше моето изрично настояване.

Последната бригада си имаше човек който си разбираше от работата и с него говореме на един език , но за съжаление както се казва "една птичка пролет не прави " останалите работници си работят както са си свикнали по големите обекти , където е невъзможно да се следи за всичко.
Имах случай , след моя забележка към един по възрастен работник , по отношение на кофража (оставен с доста голяма дупка) отговорът беше "аз от 30 години се занимавам с това ти ли ще ми кажеш как се прави" и "е голяма работа ще изтече една кофа бетон , няма да се набуташ толкова" - еми още по лошо че за 30 години не се е научил как се прави , и бетона който ще се изсипе , няма да ме набута , но долната плоча , на която ще се изсипе бетона ще трябва да се почисти , сещай се за чия сметка.

Спирам че се отнесох :D

Изкам още веднъж да подчертая , че написаното от мен се отнася за "майсторите" в кавички а не за МАЙСТОРИТЕ с главни букви z_wsm62.gif

Поздрави и успех на всички!
Аватар
stefansmail
Активен потребител

Мнениеот професионалe на 12 Апр 2013 12:42

А така! Сега вече нещата си дойдоха на място! sk (51).gif За съжаление си дяволски прав - тези недопустими неща се случват на много места! sk (25).gif Това е и една от причините да завързвам приятелство със клиентите си - просто ми имат доверие и са доволни от методите ми на работа, и не е наложително присъствието им на обекта! (това впрочем важи със пълна сила за майсторите пишещи в този форум)
Ако човек обича занаята си,резултатите никога не закъсняват!
    (Аз)
Аватар
професионалe
ГРУБ СТРОЕЖ
ГРУБ СТРОЕЖ

Мнениеот МАЙСТОР ВТ на 12 Апр 2013 15:35

Искам да добавя нещо към последния пост на колегата с негово позволение разбира се sk (1).gif . .... И точно за това имаме толкова много работа, че чак няма как физически да успеем да я свършим. И имам клиенти който чакат с месеци за да им свърша работат аз. Знаят че няма нужда да висят там и всичко ще е ОК sk (49).gif
Аватар
МАЙСТОР ВТ
СМР
СМР

Мнениеот vgeorgiev на 31 Юли 2017 11:19

Стената ли ще носи стълбището ?!?
vgeorgiev
Потребител

Мнениеот stefansmail на 31 Юли 2017 12:41

Не, стълбите държат стената да не залитне Laie_67.gif
Аватар
stefansmail
Активен потребител

Мнениеот Емси-Фараона на 03 Апр 2018 21:21

Здравейте колеги , искам да попитам ! - Как стоят нещата със строителството на нова къща към днешна дата ? Фундаменти , етажи , плочи , работа , покрив т.е. всичко от груб строеж - БЛАГОДАРЯ ВИ !!!
Емси-Фараона

Мнениеот neva61 на 20 Апр 2018 04:16

Здравейте! Грубия строеж при нас приключи в края на миналата година и предстоят довършителните работи.Изчетох цялата тема с надежда да видя и какво е направено и колко е стойността на Ви К-то и ел .инсталацията,каква е вътр.мазилка,дограмата каква е и т.н. Май ентусиазма от началото се е поизпарил .
neva61
Потребител

Мнениеот Емси-Фараона на 20 Апр 2018 17:12

Здравейте , сякаш наистина няма ентусиасти , но дайте някаква информация поне вие с грубият строеж ! Благодаря ви !
Емси-Фараона

Мнениеот stefansmail на 21 Апр 2018 09:37

neva61 написа: какво е направено и колко е стойността на Ви К-то и ел .инсталацията,каква е вътр.мазилка,дограмата каква е и т.н. .

Това са строго индивидуални разходи , които зависят от желанията на собственика :)
При мен: (копи-паст от файла който съм си правил)

Дограма , комарници - 8870 лв (Бял петкамерен профил ,троен стъклопакет -Кстъкло-бяло-четири сезона , съответно 4-5-4 мм с пвц дистанционер.Подпрозоръчни дъски от вътре и от вън).
Вик - тръби ,филтър и др. -400лв
Кабели (захр.осв.тв.инт.), кутии , табла и др.- 950 лв (при мен има отделно малко табло за всяка стая и едно главано на входа)
Предпазители , защити АББ – 750лв,Клеми WAGO - 40лв
Мазилка MPI-25 4+2 палета - 1060лв + 530+530лв
Транспорт – 36+12лв
Грунд - Бетон праймер – 90лв
Мрежа за мазилки 8x8 – 60лв
Ъглови лайсни за мазилка 50бр.- 92лв
Майки поцинковани 25бр. – 40лв
Мазачи – 1920лв
Фибран +мрежа за замазка- 485лв
Дюбели+ппр фибри+пяна 100лв
Сифони 5бр.MESA-80лв
Сифон HL-100лв
Тръби за климатик ет1– 80лв
Кабел свт 5x10-300лв
Кабел за гаража - 50лв
Заземителен кол,шина,кутия – 55лв
Пясък 8кб + транспорт - 110лв+90лв
Цимент 25кг два палета - 700лв
Пясък – 210лв
Труд замазка – 550лв
Контакти,ключове – 320 лв

И тн. и тн. и тн. ...

Горе долу колкото грубия строеж , толкова и после .
Успех в начинанието!
Аватар
stefansmail
Активен потребител

Мнениеот Polad112 на 23 Сеп 2022 15:50

Здравейте,

А за хората закупили и построили къщи в близост до София, бихте ли споделили ако има някой парцел за продан до вас и по възможност да си е на хорски цени sk (37).gif
Polad112
Потребител

Предишна

Назад към Земни работи, кофраж, армиране и стоманобетон