Тази цена нормална ли е за тази работа?

Изображение

Тази цена нормална ли е за тази работа?

Мнениеот Масай на 18 Окт 2023 11:07

Здравейте,

Предстои ми да правя основен ремонт на 2-ри етаж на къща. Свързах се с двама отделни майстора които дойдоха, измериха мястото и ми направиха оферти. И двете оферти са на еднаква цена от 25,000лв. с включени материали. Тази цена ми се струва висока, но понеже за първи път се занимавам с ремонти и не знам дали наистина е висока или не. Отдолу съм ви написал детайлите на ремонта. Може ли да ми кажете това според вас нормална цена ли е? Къщата е около Сливен.

- Демонтаж дюшеме и греди на под - 50 м2
- Лепене фибран на под 5 см. - 50 м2
- Машинна замазка на под - 78 м2
- Изработка преградна стена с профил CW 10 см, вата 10 см и гипсокартон 2х2 пласта и фугиране с ленти - 8м2
- Изработка на окачен таван от гипсокартон на конструкция и фугиране с ленти - 78 м2
- Изработка на скрито осветление , поставяне на ръбохранител, шпакловане, шкурене, грунд и боя - 15 м2
- Обръщане на прозорци и врати - 56 м
- Монтаж на алуминиев ръбохранител - 75 м
- Шкурене на стени и полагане на дълбоко проникващ грунд преди шпакловка - 215 м2
- Гипсова шпакловка с мрежа 2 ръце по стени - 215 м2
- Фина шпакловка по стени и тавани 2 ръце с шийтрок - 300 м2
- Шкурене фина шпакловка, полагане на дълбоко проникващ грунд преди боя - 300 м2
- Боядисване на тавани бял цвят 2 ръце - 78 м2
- Боядисване на стени 2 ръце с цвят го каталог - 222 м2
- Лепене на плочки в кухня с включено лепило и система за нивелиране - 9 м2
- Монтаж на ламиниран паркет - 67 м2
- Монтаж подов перваз - 81 м

JC-ThankYou.gif
Масай

Re: Тази цена нормална ли е за тази работа?

Мнениеот Стилиян Лукаров на 18 Окт 2023 16:14

Цената е занижена или с други думи казано - добре е!
Все пак има голямо значение и региона в който се работи. За София, където работя и аз, цената ще бъде около 28 000 лева, само за труда. Материалите се калкулират отделно. Труд за подобен ремонт в зависимост от изискванията на Инвеститора ще върви средно между 25 000 и 35 000 лева за София град. За Сливен или други области трябва да търсите мнение между местните жители. Голямо влияние оказват и материалите в случая! Примерно при полагане на настилки и облицовки залагам лепило от клас S1, в моя случай Мапей Макси, което в търговската мрежа се предлага за 42 лева. От друга страна на пазара се продават лепила за плочки по 8 лева, които не вършат никаква работа. При обявяване на обща цена за труд и материал не знаете какво лепило са включили и почти винаги то е най-евтиното, респективно - най-некачественото.
Въпроса за ценообразуването е разтегливо понятие и зависи от много фактори, за да може да се даде еднозначен отговор. За целта се изисква поне двама разбиращи майстори да си дадат офертите, като разграничат труда от материалите и после те да се проверят от трети човек, който е неутрална страна - инвеститорски контрол. Иначе на вашия въпрос "Добре ли е цената в офертата?" съществуват множество отговори.
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР

Re: Тази цена нормална ли е за тази работа?

Мнениеот Масай на 19 Окт 2023 19:28

Стилиян Лукаров написа:Цената е занижена или с други думи казано - добре е!
Все пак има голямо значение и региона в който се работи. За София, където работя и аз, цената ще бъде около 28 000 лева, само за труда. Материалите се калкулират отделно. Труд за подобен ремонт в зависимост от изискванията на Инвеститора ще върви средно между 25 000 и 35 000 лева за София град. За Сливен или други области трябва да търсите мнение между местните жители. Голямо влияние оказват и материалите в случая! Примерно при полагане на настилки и облицовки залагам лепило от клас S1, в моя случай Мапей Макси, което в търговската мрежа се предлага за 42 лева. От друга страна на пазара се продават лепила за плочки по 8 лева, които не вършат никаква работа. При обявяване на обща цена за труд и материал не знаете какво лепило са включили и почти винаги то е най-евтиното, респективно - най-некачественото.
Въпроса за ценообразуването е разтегливо понятие и зависи от много фактори, за да може да се даде еднозначен отговор. За целта се изисква поне двама разбиращи майстори да си дадат офертите, като разграничат труда от материалите и после те да се проверят от трети човек, който е неутрална страна - инвеститорски контрол. Иначе на вашия въпрос "Добре ли е цената в офертата?" съществуват множество отговори.

Благодаря, стана ми една идея по-спокойно за цената. Сега остава и самия ремонт да мине добре. Ще питам майстора за лепилото и други евтини материали от които не е разумно да се пести.

JC-ThankYou.gif
Масай

Назад към Цени