Изчезнали файлове във форума

Изчезнали файлове във форума

Мнениеот Стилиян Лукаров на 20 Май 2019 11:59

Здравейте приятели!
Искам да сведа до всички съфорумци причините за изчезналите файлове, най-вече снимков материал от нашия форум.
От създаването на форума през годините до този момент се случиха много събития, преминахме през много успехи, спадове и перипетии. Форума претърпя няколко срива и преживя няколко смени на адреса на хоста от поддържащата ни компания. Справихме се с тези ситуации, но не с всички. В един от случаите на срив загубихме информация, изчезнаха мнения и теми. За щастие беше направен "бекъп" на базата данни и загубата се ограничи до мнения от последните 2-3 дни.
В конкретния случай за който пиша се случват два основни проблема:
Първият проблем си е лично мой - през годините съм качвал файлове на които съм изписвал имената им на кирилица и от там се натрупаха много грешки в система. в един момент всичко изчезна. Върнах 80 % от данните, но другите се изгубиха. Всеки файл, който е пуснат от мен, мога да подменя, но за това ще ми трябват месеци работа и едва ли някога ще подменя всичко. Все пак до момента оправих няколко от моите теми. Ще се постарая да оправя снимките и в темите с уроците на които съм автор, но когато ми остане време.
Вторият основен проблем е пускането на всякакви файлове - снимки, видео, документи и други материали, като линкове, а не качени през форумната система. През годините много от порталите, платформите и сайтовете просто спират да съществуват, а някой от тях трият старите си бази данни, защото нямат място на сървърите си. Така всичко качено, като линк от външен източник спира да функционира.
Ще помоля, който качва материали да го прави през системата на форума (в платформата за писане на съобщения, долу в ляво има бутон "Качи файл"), за да може този материал да стои здраво и сигурно в нашата система. Само така ще се запази от неминуемо изчезване след години!

Все пак форума функционира добре и нормално, "бекъп" вече се прави ежедневно, и каквото и да се случи с форума, винаги ще бъде възстановено с нулева загуба на данни.
Тук е мястото да кажа, че се гордея с това, което постигнахме през годините, заедно с Вас приятели! Събрахме една изключително сериозна база данни в областта на строителния сектор в помощ на всички нуждаещи се от тази информация. Сектора с "Уроците" помогна, помага в момента, и ще помага в бъдеще на всеки жаден за нови знания. Всеки от нас може да сподели своите успехи, опити или казуси с които се е срещнал в своето ежедневие, като домашен или професионален майстор. Форума е тук и ще продължи да бъде тук за всички нас, за да знаем, че винаги има къде да погледнем, да се допитаме, или да споделим нашите мисли!

Пожелавам крепко здраве и много щастие на всички колеги и съфорумци!
sk (49).gif
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР
 
Мнения: 6567
Регистриран на: 15 Авг 2006 13:58
Местоположение: София

Назад към Съобщения

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта