Здравейте от един нов потребител.
Имам няколко питания относно запазването на един голям отрязък от бреза. Искам да направя нещо подобно на това http://fotozona.bg/wp-content/uploads/2017/01/interior_Breza_00011.jpg
Въпросите ми са следните:
1. Дървото все още е прясно. Кората е чиста, не е започнала да се лющи, има малко мъхове, както и някой паразитни клонки, които ще отстраня и пригодя за закачалка за някакви дребни работи. Искам да запазя визията на дървото в сегашната му форма. Притеснението ми е, че когато го оставя да съхне кората ще започне да се бели и ще загуби това, което виждам като позитив в нея в момента. Как мога да я запазя в сегашното състояние? Дали да не я намажа с Ц200 отгоре, за да не се лющи и същевременно да има възможност сърцевината на дървото да съхне през това време? Спрей лак ще го запечата ли, ще може ли да съхне с него, гланцово ли ще стане?
2. Трябва ли изцяло да е исъхнало дървото за да мога да го монтирам от пода до тавана в апартамента, като в последствие да си съхне, а аз да си го употребявам като закачалка, без да го повредя?
3. Смятам да го захвана за пода и тавана със силикон. Това удачен вариант ли е с оглед на съхненето и в бъдеще дали ще се трансформира, макар и малко размера на дървото? Дали няма да "изпадне" от тавана?
За момента това са належащите въпроси. Извинявам се, ако не съм уцелил мястото на темата!
Благодаря предварително на знаещите!