Привет,
Как процедирате при обект,оглед,размери/квадратури,дадена и приета оферта за фина "шпакловчица" 2 ръце и боя 2-3 ръце,когато излизат "подводни камъни" в движение и по време на вече започната работа? Знам,че има радетели тук,за ясна и немърдаща от начало до края цена към клиента,към които -смело твърдя-спадам и аз самия,но ...не винаги!
Случаят е:
Мезонет 350 кв.м. стени и тавани.Висока стълбищна клетка с почти невъзможност за скеле.Ново строителство.Първи собственик.На бял латекс една ръка и видимо под него "фина" шпакловка от строителя издадено..Кавичките са умишлени !!Почваме с дълбокопроникващ грунд,със средно напоен валяк,по-скоро за обезпрашаване,отколкото в случая заздравяване на повърхността(имаме вече латекс).До тук не надува балони.Съхне.После следва първа ръка фина шпакловка.Пак видимо нищо за притеснение.Съхне.Айде втора ръка шпакловка.Пак видимо нищо обезпокоително.Съхне.Шкурене и хоп,ТУК-ТАМ(около 25-30%) пукнати в новата шпакловка като паяжина.Почукване с нокти по тях-бие на кухо,някои дори леко играят.Отчопляне с ъгъла на шпаклата леко и почва едноооо...падане и отлепване на НЕ САМО НОВАТА ШПАКЛОВКА,НО И НА ТЕХНИЯ ЛАТЕКС+ТЯХНАТА ФИНА ШПАКЛОВКА(БЯЛА И СИПЕЩА СЕ КАТО СОЛ, а като я намокриш става на каша/пюре!!)+ТЪНКА ГИПСОВА ШПАКЛОВКА ОТДОЛУ ,ТА ТАКА ДО ...хоросан,а някъде и до пясък /без цимент!/,течащ като от пясъчен часовник .На места падат без никво усилие парчета по 5-10-15 см,на места по-тегаво пада,а на трети-буташ и почти си е яко здраво.Та, кво прайте с клиента?!? Вариант 1: Мълчите като мути-понеже видиш ли ти- не е коректно да променяме офертата нагоре и чинно рисувате/пулвелизирате/ръсите с четката като поп с чемшир дълбокопроникващ грунд (и после бетонконтакт!) тоя ми ти пясък за поне малко да се "одърви",че да може да се захване мрежа(я на парчета като картата на света ,я на цяла стена),последвано от още няколко различни по дебелина и материал ръце до най-фино сливане със съседната здрава част от стената/тавана Колко време е това?Колко пипкава работа?Колко загубени "надници"?....Не мисля,освен ако не му дължите огромна услуга като спасяване на живот от преди година .Забравих да кажа,че се работи помещение по помещение,щото няма фронт за зачесване всичкото наведнъж Разбира се,има вариант 2,има и 3,но да ви чуя?