Добре де, събаряне!
Но пак ще имам нужда от вашите съвети!
В момента си правя графика на новата вила, която искам да се построи. Предимно за да мога да си направя сметката за това колко ще ми струва всеки етап от строежа.
Имам няколко въпроса (прикачила съм графиката на първия етаж на вилата с някои размери в см):
1. Колко дълбоки/широки трябва да са ивичестите основи? Приблизително.
2. Колко дебела трябва да е плочата?
3. В графиката съм направила външните стени 25см., а вътрешните 15см. Ок ли е това за стените? Трябва ли външните да са изградени със 38см-ровите тухли или 25см-товите са ок?
4. Ако има майстори на стълби тук

, може ли да ми кажете дали стълбите са ми ок. Не знам дали има някакви принципи при изграждането им, които може да не съм спазила. Стъпалото е дълбоко 24см., високо е 19см., и е широко 70см.
5. Ако има майстори на камини: Това до стълбището е оставено място за камина. Искам да има възможно най-малка камина. Най-малките kW, която видях,беше 12. Не знам далище ми е ок. Но да речем, че е 12kW камина, тези размери, които съм оставила ок ли са? Също така може да е с водна риза. Не съм решила още.
6. Ще трябва ли да има колона някъде в средата на етажа?
Ако някой има някакви забележки по дизайна ми, са добре дошли. Това, което ми е нужно на вилата (която ще е реално за живеене целогодишно) е работна стая, място за гледане на филми

, кухня и камина. Направих я възможно най-малка, защото ще пестя от всеки сантиметър

Това е за сега.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.