Молба за спешна помощ!

Водопровод и Канализация, Електричество, Газопровод

Молба за спешна помощ!

Мнениеот bks на 19 Юни 2015 10:18

Здравейте,
пиша за първи път тук, но се обръщам към всички Вас с голяма молба за спешна помощ.
Живея във вилна зона край София, През месец март след големите снегове се наводниха приземните етажи на къщата. Затова реших да правя дренаж.
Преди около месец наех бригада, която криво ляво направи дренажа ( макар, че все още има довършителни работи да се правят ).
По време на строителството на дренажа реших да ремонтирам септичната яма и да сложа пречиствателно съоръжение.
Идеята беше тази бригада така или иначе зауства дренажа, да ползвам същата отточна система да заустя и пречиствателното съоръжение.
Изкопаха дупката за съоръжението, но се оказа, че изхода на канала за мръсната вода е по-ниско от изхода на пречиствателното съоръжение към дренажната система. Т.е не е възможно естествено оттичане на водата от пречиствателното станция.
В момента канала за мръсна вода ми е прекъснат, не можем да се изкъпем, не можем да се изперем, не можем да ходим по нужда...Семейство сме с 1 дете ( 16г. ). Вчера след дъжда рова започна да се пълни с вода.
Къщата се обитава постоянно. Това ни е жилището.
Имам нужда от хора и бригада които могат да дадат предложение и да завършат ремонта спешно.
Моля Ви помогнете.
Ако някой може да помогне търсете ме направо на мобилният ми телефон: 089 669 73 39
С Уважение
Божидар
bks
 
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Авг 2014 18:30
Skype: bozhidar.kiselkov

Re: Молба за спешна помощ!

Мнениеот емил на 19 Юни 2015 17:00

Докато решавате проблемът купи си една потопяема помпа за фекални води и я топни , тя ще ти изхвърля автоматично мръсната вода от пречиствателната и временно ще ви реши проблемът .
http://poolandgarden.bg/bg/%D0%BF%D0%BE ... .3395.html
Нещата са временни .
Аватар
емил
ПРОФЕСИОНАЛИСТ
ПРОФЕСИОНАЛИСТ
 
Мнения: 1504
Регистриран на: 26 Фев 2007 21:04
Местоположение: Враца

Re: Молба за спешна помощ!

Мнениеот bks на 19 Юни 2015 17:46

Проблема е, че пречиствателната станция все още не е налична, старата яма е разкопана, канала е разкачен. Стените на старата яма искам да ги укрепят защото отгоре паркираме коли.
Ситуацията е много по-усложнена отколкото съм я описал, но по телефон мога да разкажа повече. В момента ямата е отворена, напълни се с 10-15 см. вода от дъда вчера и майсторите не могат да започнат да работят. В същото време отдолу е глина, която попива супер бавно. От две страни трябва да се изляеят здрави стени, които да попдират склона и къщата ( къщата е на 3-4 мерта от рова ), а от другите две страни да се иззидат с тухлички ( бетонови ).
Т.к. в момента има вода, бригадата не може да започне работа ( друг е въпроса, че са твърде неорганизирани и според мен няма желание да завършат обекта ). Ние сме в голяма неприятност и наистина моля за спешна помощ. Притеснявам се, че ямата може да се срине и да повлече и къщата. Всичко трябва да се завърши до 3-4-5 дни. Не е защото просто бързам. Наистина има опасност да се срине къщата. В ямата вече на 2-3 пъти се отрониха големи парчета земя - пръст и камъни.
bks
 
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Авг 2014 18:30
Skype: bozhidar.kiselkov


Назад към Инсталации

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта