Привет,
От известно време се каня да направя ремонт на покрива си. Мисля, че дойде времето за ремонт, та сега съм пред дилемата дали да използвам влагоустойчив шперплат 2.1см. или дъски тип ламперия. Керамични керемиди или битумни керемиди?
Дилемата ми е породена от непознанието ми на технологичните особености на материалите. Прочетох много мнения и много рекламни послания из Интернет, но всеки си хвали неговото и всеки казва "това е по-добро", но никой не казва "аз преди 15 години направих този покрив и виж го, още не е мръднал". Искам да си реша проблема за поне 15 години, като е желателно да не обслужвам покрива, понеже съм с 2 леви ръце.
Решенията на "Брамак" ги изключвам, поради по-високата им стойност. Насочил съм се към руски битумни керемиди 10,50лв./м2... Въпроса с дървената конструкция е отворен, за дървото мисля да не се скъпя, понеже предпочитам да сменям превантивно битумните керемиди на 15год., но конструкцията искам да не я пипам поне 30 години, което мисля, че е възможно с добро импрегниране.
Следващият ми проблем е майстора. Намерих няколко, които работят на приемливи цени, но не ми вдъхват доверие. Не искам да стоя като надзирател и да го гледам в ръцете по цял ден. Ако ми препоръчате майстор, който е кадърен и работи на народни цени ще е добре. Обектът е във Варна, ще си позволя да отбележа, че не търся "предприемачи", а майстор.
Моля, дайте малко професионални съвети. Какво, как и защо?
Благодаря Ви предварително!!!
Поздрави: Дидо