ДЪРВОРЕЗБА

Занаятчийски кът. Металообработка - шлосерство, стругарство, ковачество, заваряване, леене на метали и други. Дървообработка - дърворезба, гравиране, пирография, мебелно производство и други. Също така и кожарство, грънчарство, шивачество, обущарство, скулптура, и други.

ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот leonardo на 14 Ное 2011 23:07

Тук ще кача снимки от етапите на изработване на една дърворезба, която съм направил.Не претендирам за майсторско умение,но на някой потребител може да му е от полза и да реши да пробва да направи една дърворезба.
ето модела:
модел дърворезба ЛЮБОВ.jpg

първи етап: изрязване на ажур с дърворезбарски лък
дърворезба ЛЮБОВ 1.JPG
дърворезба ЛЮБОВ 2.JPG

втори етап: отнемане на нива с оберфреза
дърворезба ЛЮБОВ 3.JPG

трети етап: обемно изграждане на дърворезбата
дърворезба ЛЮБОВ 4.JPG
дърворезба ЛЮБОВ 5.JPG
дърворезба ЛЮБОВ 6.JPG

четвърти етап:шлайфане със финна шкурка на някой детайли,според идеята и виждането на твореца
дърворезба ЛЮБОВ 7.JPG

осми етап: завършващ - запечатване на дърворезбата с емулсия от пчелен восък,медицинска дъвка разтворени в терпентин.
дърворезба ЛЮБОВ 8.JPG

Ако ви е харесала темата и имате въпроси - питайте. има много и най -разнообразни дърворезби които съм правил и мога да ви ги покажа.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"НЯМА НЕВЪМОЖНИ НЕЩА"
0882766668 - Това е личният ми мобилен номер на които можете да се свързвате с мен.
Аватар
leonardo
ДЪРВОРЕЗБА
ДЪРВОРЕЗБА
 
Мнения: 141
Регистриран на: 29 Окт 2011 22:43
Skype: lukan68

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот Стилиян Лукаров на 15 Ное 2011 00:41

Великолепна работа! sk (49).gif
Дърворезбата и въобще работата с дърво винаги ми е харесвала, но почти никога не съм имал време, а и необходими инструменти, за да опитам да направя нещо.
Темата е чудесна! Задължително пусни още материал, а ако е в същия дух на разяснение, ще я сложа в уроците на форума!
Между другото, къде са етапите между 4 и 8?
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР
 
Мнения: 6363
Регистриран на: 15 Авг 2006 13:58
Местоположение: София

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот MASTERCAM на 15 Ное 2011 07:45

sk (49).gif На мен също ми харесва най вече старанието което е вложено .Сигурно имаш доста литература по въпроса но ето ти още малко.http://zelder.ru/index.php?option=com_c ... Itemid=191 кликни на избраната книжка после въвеждаш номерчето и сваляш.
А декоративни дървени греди закамини резбовал ли си?
https://www.facebook.com/MasterFireplaceArt
Моите лични мобилни номера на които може да се свържете с мен.
0894391142 /Globul.
0889 391142 / Мtel
Аватар
MASTERCAM
КАМИНИ И ЕСТЕСТВЕН КАМЪК
КАМИНИ И ЕСТЕСТВЕН КАМЪК
 
Мнения: 3233
Регистриран на: 20 Фев 2009 19:07
Местоположение: БЪЛГАРИЯ - ПЛОВДИВ
Skype: MASTERCAM 18

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот leonardo на 15 Ное 2011 08:11

"КАКВО Е ДЪРВОРЕЗБА"
Дърворезбата е художествена обработка на дървесината чрез изрязване (резбоване) на различни декоративни мотиви и изображения. Думата също се отнася и за резултата от този творчески процес.
Първоначално за приложни, а по-късно и за декоративни цели, тя е известна на хората още от времето на неолита, когато за сечива са ползвали остър кремък. Развитие претърпява в началото на XIII век под влияние на италианската надгробна скулптура. На територията на България дърворезбата е била позната на древните славяни, като впоследствие търпи влияния от византийското, римското, мюсюлманското и руското резбарско изкуство. Разцвет има през XVIII и XIX век, когато се наблюдава общ подем в занаятчийството и архитектурата по българските земи.
ДърворезбаПроявления дърворезбата намира както в църковната архитектура и вътрешно оформление — иконостаси, амвони, резбовани врати на църкви, така и в дома и бита — резбовани тавани, мебели, сандъци, дървена посуда, бастуни, хурки, кобилици. Типични за дърворезбата декоративни мотиви са фигуралните композиции, плетеници и арабески, растителни мотиви като розетката, слънчогледът, лозата, дъбовият лист, „дървото на живота“, животински изображения като лъвска глава, грифон, змия, орел, паун, славей.
В периода на Българското възраждане се развиват няколко художествени школи, известни с дърворезбата си: Дебърска художествена школа, Банска художествена школа, Самоковска художествена школа, Тревненска художествена школа, Калоферска резбарска школа. В годините след Освобождението дърворезбата запа?да, тъй като не успява стилово да се свърже с новите тенденции в архитектурата, и се пренасочва към дребните форми — цигарета, албуми, по-рядко мебели.Изкуството резба е било присъщо само на мъжете. Съществуват два типа резба– плоска резба известна като пастирска, и едра скулпторна Дърворезбарезба, означавана като занаятчийска. Украсените с пастирска резба предмети са наричани от народа писани – писана хурка, писана гайда или писан кавал. Това е така, защото върху гладката повърхност са правени чести врязвания с нож. Но най-известните творения на този тип резба са пищно украсените врати, тавани, конзоли под стрехите, парапети на възрожденските къщи и черкви.
Изящните широколистни розетки, плетеници, мрежи от ромбове, квадрати и триъгълници спират дъха щом отправиш поглед към всяка една част от тези къщи. Едрата склупторната дърворезба вплита в себе си божественото и митичното начало на природата и човека. ДърворезбаИзящно гравираните иконостаси, царски двери и владишки тронове, а също така малките композиции от библейски и житейски характер, пленяват и до днес всеки докоснал се до тях. За постигането на хармоничните форми и изящество върху дървото са нужни безкорисна любов и безкрайно търпение към него.За да се постигне това съвърщенство, пред което се дивим, отправили поглед към таваните, масите, парапетите или вратите на старите български възрожденски къщи , трябва да си надарен с точно око, силна ръка и богата на въображение и изпълнена със смиреност душа. Именно надарената с тези качества душа, поглъща красотата идваща от живота и природата, пречупва я през фантазията на майстора, извира през призмата на таланта, вдъхва частица живот и дървото се ражда отново, за да носи топлота и любов.
Единствено човек, който усеща дървото със сърцето си, има силите и благословията, да сътвори дърворезба - пълна с живот и дух. Само майсторът носещ в себе си дарбата вижда какво може да се направи от всяко дърво, с един поглед. В ръцете на майстора,дървото оживява. То не спира да ти шепне и да дарява. Внася природата и историята в твоя дом, като създава неповторим уют. Всяка дърворезба те обгръща с мекота, за да те слее с духа на гората, носещ хилядолетните тайни на славните български времена.
"НЯМА НЕВЪМОЖНИ НЕЩА"
0882766668 - Това е личният ми мобилен номер на които можете да се свързвате с мен.
Аватар
leonardo
ДЪРВОРЕЗБА
ДЪРВОРЕЗБА
 
Мнения: 141
Регистриран на: 29 Окт 2011 22:43
Skype: lukan68

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот leonardo на 15 Ное 2011 08:22

ДЪРВЕСНИ ВИДОВЕ ПОДХОДЯЩИ ЗА ДЪРВОРЕЗБА
1. Picea excelsa – Обикновен смърч Разпространен е в цяла Европа и северна Азия най разпространения вид в България достига 40-45м и живее до 1000г. С диаметър до 2 м. В млада възраст короната сиво зеленикава, гладка, а възрастно – сиво кафеникаво грапава. Короната е конична, клоните му са тънки. Има добре очертани годишни пръстени прехода от ранна към късна дървесина е плавен. При обработка мирише хубаво. Има хомогенен жълтеникаво бял цвят. Много е красива радиално. Има добри механични свойства и голямо КПД. Използва се за врати прозорци и др. Обработва се добре на всички машини. Наличието на смола затруднява байцването. Средно податлива е на гниене и много бързо потъмнява.
2. Abies alba Mill – Обикновена ела – Расте в средна и южна Европа Диаметър над 2м достига 60м височина има конична корона стъблото е право и пълно дървесно. Годишните пръстени са добре очертани цвета е леко кремав. Дървесината не съдържа смола и при обработване мирише приятно. Трайността от гниене е много малка от дървесината и се изработватсъдове, мебели обработва се лесно, както и се байцва и слепва лесно.
3. Pinus Sylvestris L – бял бор – живее около 500г. конична корона при възрастните е чадърообразна кората му е дълбоко напукана със сиво кафяв цвят. Долната част е груба , а при горната част има тънки светли люспички. Ядрото е червеникаво кафяво има красива текстура като в момента на отсичане ядрото е светло. Самоокастря се. Характерни са свойствата якост и твърдост и съдържа много смола, като това затруднява лакирането и байцванети, дървесината трудно загнива и подходящ за видими детайли.
4. Pinus nigra Arh – черен бор. Расте в Европа и северна Африка. Светло и топло любив – диаметър 1м и достига от 20 до 40м височина, живее около 600 г. има груба черна кора и конична корона, годишните пръстени са по – тесни съдържа много смола и механичните свойства са по – високи. Съдържа голямо количество реакционна дървесина, а лакирането слепването и байцването е трудно, заради смолата склонна е към измятане.
5. Pinus pence – бяла мура среша се само на Балканския п-ов диаметър 60 см и 35 м височина . расте на високо в планините като короната е маслинено зелена и гладка. При възрастните дървета короната става грапава. Ядрото е светло кафяво е беловината е жълто бяла. Има ниски механични свойства подходяща е за дърворезба и не се препоръчва за натоварвани детайли. Смолата избива на петна.
6. Pinus leucodermis – черна мура расте в България и Италия. Устойчива на ниски температури. Расте 1000 – 1200 м надморска височина. Ядрото е тъмно кафяво а беловината шоколадово кафява съдържа смола и е подходяща за всякакъв вид изделия и е трудна за обработване.
7. Pinus montan – клек. Достига до 2700 м надморска височина ниско дърво – 10м и диаметър 20 –30 см, ядрото е червеникаво кафяво съдържа смола като има и високи механични свойства. Подходящ е за паркет.
8. Yuniperus communis – обикновена хвойна достига 10 м височина.
9. YuniperusExcelsa – червена хвойна
10. Yuniperus oxycedrus – дървесна хвойна – не съдържа смола същите свойства като на клека, като много добре се стругова има висока трайност.
11. Taxus baccata – обикновен Тис среща се в цяла Европа диаметър 30 – 40 см. Достига около 15 м височина. Живее до 4000 г. и расте много бавно. Беловината е светла има красива текстура и много еластична, добре се слепва байцва и лакира. Използва се за декоративни детайли.
12. Pseudotsuga duglacis Дъгласка ела. Достига над 100м. И диаметър 4 м. Не се самоокастря и ядрото е кафяво на цвят съдържа смола. И прилича на нашата ела.
13. Pinus Strobus – Веймотов бор. расте в източната част на Северна Америка има широки годишни пръстени диаметър 1,5 – 2м и достига 75м височина. Има конична корона съдържа много смола има ниска плътност и ниски механични свойства. Използва се за прозорци , тавани или не натоварени конструкции.
14. Larix europea – Лиственица. Расте в Алпите и Карпатите също и в България диаметър 2 м и 60 м височина. Расте бързо съдържа смола и има добри механични свойства . Подходящ е за видими детайли.
15. Larix Gmelini Даурска
16. Larix sibirica – Сибирска. Бавно растящи видове, съдържа смола твърда е както е склонна към напукване. Изработват се подове и натоварени детайли. И не гние.
17. Quercus robur – Дъб летен. Диаметър 2м височина 40м. Сиво кафяво напукана кора. Използва се ядровата дървесина. Тесни и широки сърцевинни лъчи има кисела миризма, бавно набъбва и ядрото е жълто до тъмно кафяво, склонен е към напукване, висока устойчивост на гниене, често е нападан от насекоми. Има високи механични свойства и трудно се реже. Добре се байцва и слепва използва се за лицеви и носещи детайли.
18. Quercus petrea – зимен дъб. Диаметър 70 см и височина 35 м. Ядрото е по-сиво структурата му е Тесни и широки сърцевинни лъчи има кисела миризма, бавно набъбва и ядрото е жълто до тъмно кафяво, склонен е към напукване, висока устойчивост на гниене. Има добри механични и физични свойства.
19. Quercus cerris – диаметър 1м височина 35м голяма корона груба кора цветът му е сиво – черен образува лъжливо ядро като има много недостатъци, цветът му червеникав и при обработване отделя неприятна миризма, податлив е на деформации, трудно се изработват големи детайли.
20. Fagus sylvatica – Бук диаметър 1 м и височина 50м. Има сива тънка кора и е склонен към лъжливо ядро.цветът му е бял със червеникав оттенък има пръснато пореста дървесина. При рязане има кисел мирис, висока проницаемост и бързо приема и отдава вода. Набъбва и се деформира. Механичните свойства са много високи и добре се обработва, добре се слепва, байцва, и лакира става за вита мебел. Използва се за натоварени и видими детайли, лесно се импрегнира.
21. Fracsinus excelsior – планински ясен. Диаметър 1м и височина 40м. Сиво – кафява мрежовидно напукана кора с тясно ядро кафеникаво на цвят като беловината е светла, не се измята и деформира, обработва се лесно, слепва се и добре се лакира, не се измята и деформира. Има силни механични свойства и висока трайност. Склонна е към бързо стареене и пожълтяване, има добри акустични свойства. Използва се за паркет и най вече за фурнир.
22. Fraxunus oxicarpa – Полски ясен расте бързо, ядрови вид и кръгово порест.
23. Ulmus campestris – Полски бряст – сиво – кафява напукана кора, ядрови вид с годишни пръстени които са широки, диаметър 1м и височина 40 м беловата е светла – жълтеникава, не е склонна към деформации и набъбване. Има естествена трайност и добри механични свойства използва се за видими детайли и масивни мебели, паркети. Добре се слепва и лакира.
24. Acer pseudoplatanus – Обикновен явор, диаметър 1,5м и височина 40м. – тъмнокафява напукана кора пръснато порест вид, годишните пръстени са очертани цветово, слаба трайност добри механични свойства, има добри акустични свойства, добре се стругова и рендосва
25. Acer campestre – Полски клен, Височина 20м. Диаметър 60см. Белови вид пръснато порест, слаба трайност, добре се обработва, много е подходящ за дърворезби, добре се стругова, и доброи акустични свойства.
26. Yuglans regia – обикновен орех. Височина 35м. Диаметър 2м . едро размерно дърво ядрови вид, ядрото е тъмно кафяво до червено кафяво има фина структура и светло сива кафеникава беловина. Добри якостни свойства , не се измята, не набъбва и не засъхва много. Обработва се гладко, добре се лакира.
27. Alnus glutinosa – черна елша, обича влажни почви едро размерна диаметър 1м. И Височина 35м, расте бързо и расте малко . цвета е светъл, червеникав оттенък. Засъхва и набъбва средно, няма високи механични свойства, но лесно се суши. Слепва се и се лакира лесно. Добре се стругова има ниска трайност, използва се за лицеви детайли, фурнир.
28. Tilia Parvi folia – Дребно листна липа диаметър 1м, височина 35м. Короната е сиво кафява и дебела бързо расте, засъхва и набъбва, но не се измята няма високи механични свойства, но е еластична. Добре се слепва и лакира използва се за носещи конструкции и видими повърхнини, става за чертожни дъски и е трайно.
29. Platanus orientalis Източен платан диаметър 4м. Височина 50м. Има тънка сиво зелена кора, ядрови вид има много сърцевинни лъчи, дървесината и е пръснато пореста добре се обработва лепи се и се лакира добре, дървесината не е трайна.
30. Popolus tremula – трепетлика диаметър 1м. И височина 30 м. Короната е зеленикаво сива, гладка и нежна, пръснато порест вид бяла до зеленикава развива лъжливо ядро, малко засъхва и набъбва и се измята има ниски механични свойства както и естествени не е трайна използва се за ненатоварени и невидими детайли, за дърворезби и пълнеж.
31. Popolus nigra – Черна топола диаметър 2м и височина 30м. Тъмно сива до черна груба кора расте бързо и е пръснато пореста. Белови вид, използва се за фурнир и блинд.
32. Betulus alba – Бяла бреза, бързорастящ вид има бяла тънка кора, образува лъжливо ядро което е по-тъмно, а беловината е бяла, добри механични свойства, обработва се гладко, добре се слепва и байцва, ниска трайност, но добре се импрегнира и е белови вид.
33. Carpinus betulus – Обикновен габър диаметър 1м. И височина 25м. Има гладка тъмно сива кора, белови вид, пръснато пореста влакната са преплетени и цвета е бял със сив или кремав оттенък. Годишните пръстени са вълновидни високи механични свойства, използва се за натоварени детайли и е не много трайно.
34. Castanea sativa – питомен кестен диаметър 1м и височина 35м., короната е маслинено зелена и гладка, ядрови вид и кръгово пореста беловина прилича на дъб при изсушаване лесно се напуква има добри механични свойства, устойчивост на гниене.
35. Morus alba – Бяла черница диаметър 1м Височина 20 м. Тънка кафява кора , трайна е ядрова дървесина и се използва за бъчви.
36. Cerasus avium – Дива череша. Диаметър 60-70см. Височина 35м. Тънка червено кафява кора ядрови вид пръснато пореста и има хомогенна фина структура имитира махагон и добре се обработва използва се за лицеви детайли и паркет.
37. Entandrofragma cylindricum – Сапели Диаметър 1,5-2м Височина 60м. Ядрови вид, беловината е бяла до сива , а ядрото е кафяво до червеникав оттенък, обработва се много добре фурнирите имат ивичеста структура.
38. Tleghemella heckelli – Мкоре, расте в западна Африка Височина 30м И ДИАМЕТЪР 1,5, право цилиндрично дърво, има тясна беловина, ядрото е розово до кафяво, обработва се лесно, добре се слепва и лакира. Беловината се използва за шперплат.
39. Ticghemela africana – Дука , височина 50м и диаметър 2м. Има широка беловина.
40. Turacanthus – africanus – аводире Височина 35- 40м. диаметър 1м. Стеблото често има кривини ядрови вид, но беловината и ядрото са близки по цвят. Има вълниста структура, ниски механични свойства, лесно се напада от насекоми и гние. Лесно се обработва.
41. Pterigota macrocarpa – Кото, Височина 40м. Диаметър 1-1,5. Право цилиндрично стъбло, ядрови вид беловината е светла със леко жълтеникав оттенък. Има висока якост, но е крехка обработва се добре също така слепва и лакира добре използва се за шперплат врати и прозорци.
42. Antiaris africana – Антиарис Височина 50-55м. диаметър 2м. Право стъбло има големи контра форми белови вид, реже се добре, не се използва за якостни детайли, нетрайно и се произвежда за шперплат.
43. Terminalia superba – лимба Западна Африка Височина 45м, Диаметър 1,5м, Ядрови вид, но ядрото и беловината не се различават по цвят, засъхва умерено суши се добре, обработва се добре, и се получава качествен фурнир, нетрайна е.
44. Terminalia ivorensis – Фрамире - Западна Африка Височина 45м, Диаметър 1,5м, Ядрови вид, но ядрото и беловината не се различават по цвят, засъхва умерено суши се добре, обработва се добре, и се получава качествен фурнир, нетрайна е.
45. Tectonia grandis – ТИК – Среща се от Индия до Виетнам Диаметър 1,5 Височина 40м. Ядрови вид беловината е жълтеникава, а ядрото е кафяво. Ядровата зона е прошарена с тъмни ивички. Механични и естетични свойства – Добри. Ядрото не се напада от насекоми, съдържа фини кристали които затъпяват инструментите, изработват се за фурнир и масивни детайли.
46. Dalbergia latifalia – Палисандър Височина 25. И Диаметър 1,5м. Беловината е тясна и жълтеникава, а ядрото има тъмни и светлокафяви ивици, които се редуват. Ядрови вид прошарено е със черни ивици от светлината посивява използва се в масивно състояние и фурнир. Не се напада от гъби, лепи се и се лакира добре.
47. Diospirus crasiflora – Абанос произхожда от Азия, но е пренесен в Африка Височина 20м. Диаметър 80 см. Беловината не се използва, а ядрото е светло кафяво до черно. Високи механични свойства, Добре се стругова, Използва се за инкростация и се стругова добре
"НЯМА НЕВЪМОЖНИ НЕЩА"
0882766668 - Това е личният ми мобилен номер на които можете да се свързвате с мен.
Аватар
leonardo
ДЪРВОРЕЗБА
ДЪРВОРЕЗБА
 
Мнения: 141
Регистриран на: 29 Окт 2011 22:43
Skype: lukan68

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот leonardo на 15 Ное 2011 08:55

ИНСТРУМЕНТИ ЗА ДЪРВОРЕЗБА
1. Длета прави от 6мм до 26мм
2. Длета холкерни
3. Длета резбарски
1.JPG
33002-OB3ww-l.jpg
33004-OB3ww-l.jpg
33005-1009-3ww-l.jpg
33003-1015-3ww-l.jpg

4. Длета стругарски
33084-group-1-3ww-l.jpg

ТОВА Е ЛИНК КЪМ САЙТА НА МАЙСТОРИТЕ НА ДЛЕТА МИХАИЛ И СЛАВИ ГУЕВСКИ http://www.dleta.net/main_bg.htm
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"НЯМА НЕВЪМОЖНИ НЕЩА"
0882766668 - Това е личният ми мобилен номер на които можете да се свързвате с мен.
Аватар
leonardo
ДЪРВОРЕЗБА
ДЪРВОРЕЗБА
 
Мнения: 141
Регистриран на: 29 Окт 2011 22:43
Skype: lukan68

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот Flo на 15 Ное 2011 10:24

leonardo написа:осми етап: завършващ - запечатване на дърворезбата с емулсия от пчелен восък,медицинска дъвка разтворени в терпентин

Хубава рецепта,но това не е емулсия а разтвор!Емулсията е млекоподобна течност и означава мляко/доя с древноримски произход на думата. Въведена е от римския лекар Клавдий Гален (129-216г )баща на фармацията,толкова признат ,че и днес лабораториите,които работят с билки се наричат Галенови !
Та това за да стане емулсия се диспергира във вода, но горе рецептата е разтвор , терпентиново-смолест ,като лак или фирнис.Бих добавил,че медицинската дъвка/мастикс/ понеже е скъпа може да се замени успешно с друга дървесна смола-балсамовия колофон,който е към 5 лв./кг.Балсамовия колофон напълно се разтваря в терпентин, обикновенно с нагряване за пестене на време.Пчелния восък пластифицира и възпрепятства напукването на слоя.
Flo
БЕТОНИ
БЕТОНИ
 
Мнения: 668
Регистриран на: 27 Мар 2011 11:42
Местоположение: Варна
Skype: rumenrumen1234

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот leonardo на 15 Ное 2011 10:28

облицовки на камини с дърворезба
облицовка камина.jpg
облицовка камина 1.jpg
облицовка камина 2.jpg
облицовка камина 3.jpg
облицовка камина 4.jpg
облицовка камина 5.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"НЯМА НЕВЪМОЖНИ НЕЩА"
0882766668 - Това е личният ми мобилен номер на които можете да се свързвате с мен.
Аватар
leonardo
ДЪРВОРЕЗБА
ДЪРВОРЕЗБА
 
Мнения: 141
Регистриран на: 29 Окт 2011 22:43
Skype: lukan68

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот academil на 15 Ное 2011 10:52

БРАВО.
Изключително майсторство ! :respekt: :respekt: :respekt:
"Честността е най-големият лукс, който човек може да си позволи." - Джеръм Клапка Джеръм
academil
Експерт
 
Мнения: 2463
Регистриран на: 17 Яну 2011 19:03
Местоположение: с. Слънчев ден, в покрайнините му е Варна
Skype: Не приемам съобщения

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот MASTERCAM на 15 Ное 2011 20:13

Леонардо резбованите мантели по камините които си показал ти ли си ги правил ? Ако не покажи нещо твое .
https://www.facebook.com/MasterFireplaceArt
Моите лични мобилни номера на които може да се свържете с мен.
0894391142 /Globul.
0889 391142 / Мtel
Аватар
MASTERCAM
КАМИНИ И ЕСТЕСТВЕН КАМЪК
КАМИНИ И ЕСТЕСТВЕН КАМЪК
 
Мнения: 3233
Регистриран на: 20 Фев 2009 19:07
Местоположение: БЪЛГАРИЯ - ПЛОВДИВ
Skype: MASTERCAM 18

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот leonardo на 16 Ное 2011 09:23

Тези снимки с облицовки на камини съм ги ползвал за модели,за жалост моите изработки не съм ги заснемвал.Качвам мои слънца ( розетки )
розетка 1.JPG
розетка 1a.JPG
розетка 2.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"НЯМА НЕВЪМОЖНИ НЕЩА"
0882766668 - Това е личният ми мобилен номер на които можете да се свързвате с мен.
Аватар
leonardo
ДЪРВОРЕЗБА
ДЪРВОРЕЗБА
 
Мнения: 141
Регистриран на: 29 Окт 2011 22:43
Skype: lukan68

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот academil на 16 Ное 2011 09:35

leonardo написа:...Качвам мои слънца ( розетки )


Таванните розетки за полилеи действително са много хубави. Звучат по български.

leonardo написа:Тези снимки с облицовки на камини съм ги ползвал за модели...


Чувствам се обаче огорчен.
Би трябвало да кача тук всички произведения на ковача
Антони Пласидо Гилермо Гауди и Корнет,
от които съм заимствал ако не модели - прекалено са над нивото ми, поне идеи.
"Честността е най-големият лукс, който човек може да си позволи." - Джеръм Клапка Джеръм
academil
Експерт
 
Мнения: 2463
Регистриран на: 17 Яну 2011 19:03
Местоположение: с. Слънчев ден, в покрайнините му е Варна
Skype: Не приемам съобщения

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот Стилиян Лукаров на 16 Ное 2011 20:32

Темата я качих в уроците, като зачистих 2-3 поста.
Леонардо, ако имаш още подобни пояснения - давай ги насам. :)
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
Стилиян Лукаров
СМР
СМР
 
Мнения: 6363
Регистриран на: 15 Авг 2006 13:58
Местоположение: София

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот goro44 на 18 Ное 2011 22:01

Едно голямо БРАВО и от мен ,страхотни творби sk (38).gif sk (38).gif sk (38).gif
Аватар
goro44
СМР
СМР
 
Мнения: 332
Регистриран на: 25 Окт 2009 22:07
Местоположение: Пловдив
Skype: bati_gogo

Re: ДЪРВОРЕЗБА

Мнениеот leonardo на 18 Ное 2011 23:47

Това са снимки на етапите на изработване на поставка за ловен трофей
поставка рога 1.JPG
поставка рога 2.JPG
поставка рога 3.JPG
поставка рога 4.JPG
поставка рога 5.JPG
поставка рога 6.JPG
поставка рога 7.JPG
поставка рога 8.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"НЯМА НЕВЪМОЖНИ НЕЩА"
0882766668 - Това е личният ми мобилен номер на които можете да се свързвате с мен.
Аватар
leonardo
ДЪРВОРЕЗБА
ДЪРВОРЕЗБА
 
Мнения: 141
Регистриран на: 29 Окт 2011 22:43
Skype: lukan68

Следваща

Назад към Занаяти - дървообработване, металообработване, кожарство...

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта