ivanina5 написа: основи 50см и насипахме камъни с пясък
rockwall написа:ivanina5 написа: основи 50см и насипахме камъни с пясък
за да замажа порязващия отговор преди мен, ще кажа, че за път, върху който няма да строя нищо, само за да могат да влизат коли, направих изкоп с дълбочина 80см, "овчи глави", после 25 фракция после други, валяци и тн
Не знам каква постройка се строи върху основи от камъни и пясък. Сещам се само за пирамидите.![]()
Ако вместо пясък, бяхте заляли с бетон с камъни нахвърляни в него, можеше и да се съглася, въпреки че 50см основи може и да не са достатъчно и в този случай. Освен това 50см какво са дебелина, дълбочина ???![]()
Казваш че идва ред на арматурата, но ако погледнеш най-близкия до вас строеж, ще видиш, че от основите му стърчи ВЕЧЕ сложена арматура - т.е. целта на арматурата е да държи това над кота 0 (т.е. над земята) към това под земята.
При вас това под земята е пясък и камъни - т.е. арматурата няма как да се захване към основите, т.е. все едно че не сте копали нищо, а сте си спретнали къщата върху неизкопана земя. Това, което в момента сте направили, не са основи, а дренаж.
Аз бих попитал някой, който има взимане даване със строителство, преди да почна да копая и да пълня с пясък.
Поне ще си спестя ваденето на камъните и пясъка. Копаенето винаги е полезно.
Ако трапезарията ви ще е с дървена конструкция - тези 50см може и да свършат работа, но не и с пясък
Бетон си трябва.
Dinana написа:
Дано съм бил полезен
ivanina5 написа:...Мъжът ми има обща представа от строителство и с помоща на баща ми ще направят стаята,но аз просто се консултирам и моля за съвет за да видя добре ли вървим.
vyrhara написа:ivanina5 написа:...Мъжът ми има обща представа от строителство и с помоща на баща ми ще направят стаята,но аз просто се консултирам и моля за съвет за да видя добре ли вървим.
Аха, мъжът ти е зет на къща значи- ми дай му и той да пита нещо, нали всепак ще е основен изпълнител.
special написа:Е съвет и отговор от Dinana имаше и то отличенАз мисля, че сме ти помогнали все пак
Назад към Земни работи, кофраж, армиране и стоманобетон
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта