maxuel82 написа:С голям зор пробих и подадох тръбата през 60 сантиметровия каменен зиди на всичкото отгоре понеже етажа е вкопан от външната страна копах ров 90см за да стигна до нивото на тръбата . Но както и да е - интересува ме дали правилно съм разположил и позиционирал тръбите и сифона спрямо тръба ф 110 ?
Да
Наклона горе - долу гледам да е на метър - сантиметър . Ф 110 е на 3 метра дължина 4 см наклонПо добре е е 1,5/100
Дали няма да е проблем дълбочината от 90см на ф110 тръбатаПритеснява ме като я затрупам с тежката и мокра пръст да не се сплеска
Прави се пясъчно легло на тръбата
Зариваш я поне 20 см с пясък , трамбован, хем ще бъде като дренаж на сутерена и тогава пръстта
![]()
Ясноchapara написа:Благодарскоmaxuel82 написа:По добре е е 1,5/100[/color]
Зариваш я поне 20 см с пясък , трамбован, хем ще бъде като дренаж на сутерена и тогава пръстта[/color]
Стилиян Лукаров написа:Само където имаш колена, смени ги с две дъги.
Не съм ти отговарял на предишния пост, но се надявам да си изпълнил, това което си замислил - армирана плоча 12-15см и 4-5см замазка за наклоните.
maxuel82 написа: Сега , след като тръбите са положени и сифона е горе долу на място ,та се чудя дали да не сложа арматура и да се опитам с бетон с дебелина около 10см да хвана наклоните и направо върху бетона да лепя плочки
maxuel82 написа: Още един въпрос - ако си направя хоризонтално всичко дали с лепило ще мога да направя наклоните
Стилиян Лукаров написа:Не си ме разбрал!
Имаш помещение 1,20 х 3м. Сега си представи сифон в единия ъгъл на помещението. Ще ти се получат 3 къси водача и един не толкова къс, но забиващ недалеч в една от стените. Как ще решиш този казус?
Назад към Ремонти - общи теми, дебати и консултации
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта