Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

В този раздел се говори за ремонта като цяло.

Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот liliya на 02 Апр 2016 03:15

Здравейте,

Бих искала спешно да помоля за съвет за борба с мухъл и влага на последен етаж в стара сграда в София.
Погледнах предишната тема, но тя не ми помага с причини и решения. Имаме влагоуловител Inventor 165m3/h - дърпа по близо 4 литра вода на ден - но влагата е в разцвета си. Имаме и сушилня, т.е. почти не простираме вкъщи, освен много деликатни дрехи. От наситената влага осветителните ни тела горят, сменили сме вече 7 за по-малко от 2 години. Само в баните издържат засега.

Апартаментът е изцяло обновен, но няма нито вътрешна изолация, нито изолация откъм плочата на тавана, който е под необитаеми тавански помещения и покрив пред срутване. Имаме обаче окачени тавани, върху които е хвърлена минерална вата над гипс картона (според решение на майсторите).

При нанасянето ни през декември 2013г. нямаше никакви признаци на влага и мухъл, освен че когато се къпехме в банята, през вентилаторите на тавана връщаше вода. Майсторите, които бяха правили ремонта, се появиха тогава, извадиха PVC-тръбата от комина и течът престана.

Близо година след това започна да тече първо през тавана в тоалетната, като мокрото петно ставаше все по-голямо и вода, (все едно вали дъжд), започна да изтича през отвора на лампата. След това водата си намери път и към банята, тъй като двете помещения са залепени едно за друго и реално целият таван се намокри. При сваляне на окачените тавани се оказа, че това е конденз, който е направил таваните целите на капки и почти черни от мухъл.

Това ни отремонтираха с изолационни плоскости, които са залепени директно върху вътрешната страна на таваните в банята и тоалетната, след което са измазани и пак е направен окачен таван. За съжаление, не знам какви са плоскостите, нито пък как са сложени, но тази зима отново се намокри, макар и само на петна, без да тече вода.
По същото време през аспиратора в кухнята започна да изтича вода, като в рамките на около час се пълнеше една тенджера с вода. Нямаше индикации кога тече – в дъждовните дни или при сняг не влизаше вода. Само на сухо време, като понякога течеше с часове. В този комин също имаше PVC тръба и след като я извадиха течът намаля, но когато и да пусна аспиратора, той ми изсипва ръждива вода.

Още през зимата на 2014г. в едната стая започна да се усеща силна миризма на мухъл, която се задържа до лятото. През миналата есен миризмата се появи отново и по-силна от предишната година, въпреки обработката с препарат, и е налична и до момента.

От самото начало имаме течове от изпотяване на прозорците на всички помещения - (дограмата е ролпласт, явно доста тънка, понеже не търпеше смяна на стъклопакета с троен) - които са толкова обилни, че по пода се образуват локвички. На едната стена над прозореца и в ъгъла със съседната стена се появи мухъл, който изби въпреки гипс картона, но се заличи след пръскане с препарат миналата пролет. През есента сменихме стъклопакетите на цялата дограма с такива, които имат PVC дистанционер и са със стъкла 4 сезона към югозападното и К-стъкла към североизточното изложение. Това също не помогна особено, изпотяването си продължава в почти същия обем. В края на ноември месец започнахме с външна изолация с неопор 8см и полимерна мазилка. Първо завършиха югозападната страна и мухлясалата стая, след което през февруари, когато температурите се вдигнаха, изолираха и към североизточната страна на апартамента. За съжаление, след като поставихме външната изолация, миризма на мухъл се усеща в цялото жилище, макар мухъл или теч да не се виждат, освен в банята и тоалетната.

Поканихме една от фирмите, обследващи жилища с термографски камери, която ни направи термографски анализ буквално в 4 точки, гласящ следното: „липсваща вентилация и лоша изолация“. Според тях покривът не е фактор, тъй като не влизащата отгоре вода ни наводнява, а влагата, която образува точка на роса навсякъде по таваните в жилището. След този анализ поискахме и оферта за рекуператори от фирма, която вентилира пасивни сгради. Нито термографите обаче, нито захранващите пасивни сгради потвърдиха, че купим ли си техните продукти и изолираме ли плочата на тавана от необитаемата страна, влагата ще изчезне. Няма да коментирам, че решенията им надхвърляха с много сумата от десет хиляди лева.

Ако някой има друго и по-адекватно решение, ще съм много благодарна, тъй като засега получихме няколко доста скъпи, но явно съвсем несигурни предложения.
liliya
 
Мнения: 4
Регистриран на: 01 Апр 2016 13:19
Skype: rogionskype

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот vlmladenov на 02 Апр 2016 16:36

Един от проблемите на Лили е , че отдушниците , които излизат на покрива са с отвори 20/30см и 30/30см и при валежи водата директно влиза в комина.
Другото ,което е , че покривът е в окаяно състояние и при течове може би се образуват локви на плочата.
Може и да има открита армировка на плочата, която да играе ролята на термомост. Таваните са с гипсокартон и вата и влагата да се задържа във ватата.
Давайте идеи.
Винаги напред. Затова сме живи
http://www.bgremonti-pokrivi.com
Аватар
vlmladenov
СМР
СМР
 
Мнения: 528
Регистриран на: 09 Мар 2010 17:26
Местоположение: софия
Skype: vladimir.mladenov84

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот gidik на 02 Апр 2016 20:47

Здравей, Лили!
За да спрете конденза по тавана и по стените, ще трябва да ги затоплите трайно, т.е. задължително външна топлоизолация. За фасадата, това което сте направили е минимума (8 см ТИ) и е много важно плоскостите да са залепени на гребен, а не на "топки", "кюфтета" и темподобни глупости. На таванската плоча няма да сгрешите ако направите 15 см ТИ (топлоизолация), като застъпите граничните стени и преминете с 40-50 см. Окачения таван в комбинация с ТИ над него активно спомага за образуване на конденз по таванската плоча. За да не се получава конденз по външни стени и тавани, тяхната температура трябва да бъде по-висока от точката на оросяване, а с вътрешна ТИ това е невъзможно. Не на последно място трябва да има много добра вентилация в мокрите помещения, в кухнята също.
За стъклата - виж това е друга боза. Има решение, но трудно се намира. Има нагреватели за стъкла, които са подобни като тези на автомобилите. С тяхна помощ температурата на стъклото се поддържа по-висока от точката на оросяване и всички са щастливи.
За теча от комините много помагат сферичните корони, които се завъртат и от най-малкия полъх и създават прилична тяга. Това помага за вентилацията и в същото време пречи на директното проникване на вода от валеж.
Ако сградата е панелка ще трябва да проверите и фугите между отделните панели. От там също може да влиза солидно количество вода. С направената външна топлоизолация този процес може да се забави, но не и да се елиминира ако фугите са компрометирани.
Успех в борбата!
Сървис Индъстри ЕООД
gidik.si@gmail.com"
+359898577152 Радослав Чичев
Индустриални подови настилки. Саморазливни замазки. Шлайфане, полиране и импрегниране на подове от бетон, мрамор и гранит. Маркировка. Хидроизолации. Инжектиране на смоли в стоманобетонни конструкции.
Аватар
gidik
СМР
СМР
 
Мнения: 296
Регистриран на: 11 Май 2010 15:04
Местоположение: Варна - Пловдив
Skype: gidik.si

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот liliya на 04 Апр 2016 02:10

Здравей, Gidik,

Много благодаря за съветите. Изолацията на стените за съжаление е вече факт. Може би бихме могли да привикаме същата фирма да сложи още 8см неопор, но предполагам ще ми откажат, а и свалянето на новата полимерна мазилка сигурно ще е доста скъпо.
Сградата е тухла от края на двайсетте години, апартаментът си беше много топъл и преди изолацията, (лятото направо непоносимо), но това само даваше храна на мухъла през зимата. Сега с изолацията явно е още по-зле.

Дали може да помоля за още няколко уточнения:
1. Ако изолираме плочата на тавана откъм студената страна, с какво е приемливо да се направи? Пак неопор на 2х8см, след което замазка и OSB-плоскости или друг материал с подобни на неопора характеристики? За каменна вата мисля не се изплаща, тъй като това над нас са чужди тавани и общи части. Не е ясно, кога някой съсед ще поиска да го махнем...

2. Нагревателите за прозорци ги поразгледах, доколкото позволява свободно достъпната информация на www-пространството. Но те нагряват само стъклопакета, нали така? Пък нашата дограма е явно толкова лоша, че образува голяма част от конденза си по рамките между самите крила на прозорците (всички са отваряеми и явно точно там си има фабрична грешка в изолацията, които водят до локвички). Има ли смисъл да викам някого за оглед и оферта за нагреватели или направо да се откажа и да сменяме дограмата?

3. Термографите и фирмата с рекуператорите ме увериха, че само техните устройства биха ни избавили от влагата (офертата за един децентрализиран рекукператор е на стойност малко под 8.000лв, а на нас реално ще са ни необходими 2, за да покрием кубатурата на жилището).
Дали има шанс и една простичка система за отвеждане на влага, (примерно на Aereco), поставена на всички прозорци и може би дори на стената в мухлясалата стая, да свърши някаква работа? Ако ще действаме на принципа "проба-грешка", поне да опитаме да минем по-евтино с първите тестове.

Още един път благодаря и лека нощ / добро утро sk (43).gif
liliya
 
Мнения: 4
Регистриран на: 01 Апр 2016 13:19
Skype: rogionskype

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот em67 на 04 Апр 2016 04:54

Здравейте Лилия .
В самото начало сте написала ,че тази мухълна сага се развива в стара кооперация със скатен покрив,който е в период на полуразпадане . Банята и тоалетната би трябвало да имат прозорци към вътрешен двор или към калкан, или към шахта ( да я наречем условно - микро патио sk (43).gif ). Защо е правена вентилация ,която е присъединявана към комините и къде са прозорците си остава загадка . Водата , която тече от абсорбатора е черна не от ръжда ,а от саждите .Ясно си беше ,че тавана над вас е доста сложен за изолация ,поради това, че в голямата си част е частна собственост. Как си представят тези "симпатяги" с термографията трасетата на новата вентилационна система ,през тавана няма как ,остава през апартамента !?
Аз живея в такъв апартамент -последен етаж под тавански помещения , в кооперация ,която е построена през 1928 г. Като изключиме течовете от покрива ,които бяха непоправими до 1991 г.( заради липсата на материали и майстори в онези години) не съм имал подобни проблеми. Една от причините е ,че никога не съм сменял старата дървена дограма (освен замяната на маджун със силикон -стъклата ) и никога не съм правил допълнителна изолация на апартамента . Външните стени са от двоен зид с въздушна фуга м/у ,а върху таванната плоча имам приблизително 10 см керамзит , върху него замазка . За кухненския аспиратор ползвам стар прозоречен отвор в стената .
Покривът Ви тече , тоновете парцали и боклуци напъхани в таванските помещения се напояват обилно с вода ,през зимата всичко това замръзва , топи се и пак замръзва , стават и локви на плочата , после водата се стича с дни и идва на гости у вас .Този процес е почти безкраен ,това е ясно и без термокамера и скъпо струващи "аналитици" . Изобщо,горе си имате един "неизчерпаем" водоизточник . Най -вероятно и външните стени постоянно се обливат с вода ,която подлизва от изгнилите олуци и тн.. Силно се съмнявам ,че вентилация , термоизолация и нагреватели по прозорците ще Ви избавят от водата, която влиза отвсякъде . Термоизолацията е положена върху мокрите стени и тавани и сега влагата жизнерадостно си циркулира зад нея ,подхранвайки колониите от мухъл. Трудно ще е да Ви се даде компетентен съвет без оглед на място , но се надявам на съфорумниците . Относно фирмите ,които са давали съвети, за вентилациите съм пълен лаик , но относно термографският анализ - по кое време на годината е правен , как успяха да влязат в частните тавански помещения ,които от личен опит знам ,че са заринати с багажерии . Анализът им ми звучи доста фалшиво, собенно тази част: -"Според тях покривът не е фактор, тъй като не влизащата отгоре вода ни наводнява" . Според тях излиза ,че с Божията помощ, водата ,която се влива през разпадащият се покрив се изпарява преди да достигне до плочата над вас ,а изпаренията биват изсмукани и отпратени обратно в небето. Самата плоча е 100% водонепропусклива и литрите вода ,които се вливат през абсорбатора се дължат на конденз от готвене . Те "знаят къде е проблема" но " Нито термографите обаче, нито захранващите пасивни сгради потвърдиха, че купим ли си техните продукти и изолираме ли плочата на тавана от необитаемата страна, влагата ще изчезне" ......Мистика някаква .......
Искрено се надявм ,че моите расъждения и предположения са абсолютно неверни , но за съжаление едно от тях е 100% вярно ,а именно - вече окаяното състояния на вашата електроинсталация . Нямам идея как сте останали живи след наводнения абсорбатор и подгизналите осв.тела в банята , тоалетната и стаите . Навсякъде има окислени проводници , ръжда и влага ,която е проникнала до разклонителните кутии , ключовете ,контактите и апартаментното табло или ще стигне -рано или късно. По-добре е да не Ви обяснявам .
Желая Ви успех в това трудно начинание ,ще помагаме с каквото можем . sk (51).gif
Аватар
em67
Електроинженер
Електроинженер
 
Мнения: 364
Регистриран на: 04 Авг 2013 11:33
Местоположение: Morocco - Safi
Skype: не

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот chapara на 04 Апр 2016 10:19

Напълно съгласен съм с em67. И аз живея в сграда 1926г. Миналата година правихме почистване на тавана, е само шест камиона боклуци sk (43).gif и с връх напълнени. Това беше поредното почистване, като се взе решение там да не бъде негламентирано сметище. От възрастен човек съм чул следната приказка: -Едно нещо качи ли се на тавана, никога повече не влиза в употреба. Започнете в по надеждна инвестиция. Тотално почистване до метла на тавана. Подновяване на покрива . Почистване на комините и поставяне на шапки за да не влиза вода в тях. Така тавана ще стане вентилируем и за едно лято може би влагата ще изчезне. Колкото по рано започнете ремонта , толкова по добре. И следете да не се напълни отново. При наличието на багаж вие не можете да разберете има ли течове, и колко обилни са те. sk (6).gif
"Чапара" Е.О.О.Д.
Фирма за довършителни строителни дейности.
Божо от Софето
Изображение
Аватар
chapara
СМР
СМР
 
Мнения: 2740
Регистриран на: 15 Авг 2009 15:41
Местоположение: София
Skype: chapara60

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот gidik на 04 Апр 2016 12:27

Малкото уточнение за вида на сградата бързо изяснява ситуацията на тавана. Да си призная не мога да си представя, че таваните са най-близките бунища. Правихме ремонт на асансьори в 15 жил. сгради с пряк достъп м/у асансьорите през таванските нива. На общия таван собствениците си бяха направили отделни клетки с мрежа и всичко беше сухо, подредено и чисто, НО трябва да отбележа, че това го видях в Швеция, а не тук. Явно съм извадил късмет, че си нямам работа с нашенски тавани.
Сървис Индъстри ЕООД
gidik.si@gmail.com"
+359898577152 Радослав Чичев
Индустриални подови настилки. Саморазливни замазки. Шлайфане, полиране и импрегниране на подове от бетон, мрамор и гранит. Маркировка. Хидроизолации. Инжектиране на смоли в стоманобетонни конструкции.
Аватар
gidik
СМР
СМР
 
Мнения: 296
Регистриран на: 11 Май 2010 15:04
Местоположение: Варна - Пловдив
Skype: gidik.si

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот liliya на 04 Апр 2016 13:58

Здравейте, господа,

Благодаря за коментарите. Да, сградата на близо 100 години си е стара, няма как това да се отрече. Но ако беше поддържана подобаващо, годините нямаше да и личат толкова.

По щастливо стечение на обстоятелствата 3 от 4 тавански помещения, които се намират над апартамента ни, са почти свободни и не е проблем да се изолират. Е, каква изненада ще претърпим, ако отворим четвъртото, не е ясно, но и не знам, ще ми позволят ли собствениците. Другото е общ коридор между таванските стаи, който също не е отчайващо затрупан с вещи.... Но проблемът с чуждата собственост и общите части си остава. Винаги някой може да ни накара да махнем изолацията по една или друга причина.

Затова и пиша тук: При тази ситуация на изцяло ремонтиран преди 2 години апартамент, който обаче бива изяждан от влага и мухъл, има ли смисъл да опитваме да го спасим или направо да го обявяваме за продажба? Както знаят живущите на последни етажи, покрив почти никога не се прави от всички, понеже не тече на всички (това според тъпото разбиране на масата хора).Та да, ние ще опитаме да обновим и покрива над апартамента, но това колко ще ни помогне?

Еm67: Банята и тоалетната нямат прозорци. Преди ремонта беше само една дълга и тясна баня, да, наистина с прозорец, но това нито за миг не беше помогнало срещу влагата, капките конденз на тавана и черното от мухъл. Ние разделихме помещението на две, (баня с тоалетна + отделна тоалетна) и зазидахме прозореца, който излизаше на балкон, също усвоен и превърнат в мокро помещение. Но както вече казах, проблемите на този апартамент явно не идват нито от старостта и лошата му поддръжка (и на сградата), нито пък само от сменената дограма и вече от изолацията. И преди да ремонтираме, когато прозорци и врати зееха и не се отопляваше, понеже не беше обитаем в продължение на 2 години, нещата не бяха по-различни. Аз наивно смятах, че всички проблеми ще изчезнат, когато се ремонтира и се обнови... Но случаят не е такъв. Затова сте напълно прав - пълна мистерия, явно дори и за термографите.

Като опитваме разни варианти за спасение, поне да започнем от по-евтините. Иначе да, системата с рекуператора ще мине през апартамента - тръбите ще минават през баните и ще се направи дупката на фасадата на кухнята, за вкарване на пресен въздух. Пък към стаите ще се поставят отвори (пак част от децентрализираната система), които да захранват с чист въздух и да отвеждат лошия. Поради окачените тавани това не е проблем, но преди да разкъртим всичко, бих искала да прочета и други мнения на специалисти, защото за едно такова къртене ще трябва да се изнесем за известно време с дете на 1,5 години, което е голямо приключение. Пък ако се окаже неуспешно решение, ще сме дали и една торба пари за лош експеримент, освен неприятностите по местенията.

Благодаря и поздрави,
Лилия
liliya
 
Мнения: 4
Регистриран на: 01 Апр 2016 13:19
Skype: rogionskype

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот em67 на 04 Апр 2016 15:40

liliya написа:При тази ситуация на изцяло ремонтиран преди 2 години апартамент, който обаче бива изяждан от влага и мухъл, има ли смисъл да опитваме да го спасим или направо да го обявяваме за продажба? Както знаят живущите на последни етажи, покрив почти никога не се прави от всички, понеже не тече на всички (това според тъпото разбиране на масата хора).Та да, ние ще опитаме да обновим и покрива над апартамента, но това колко ще ни помогне?

..... Преди ремонта беше само една дълга и тясна баня, да, наистина с прозорец, но това нито за миг не беше помогнало срещу влагата, капките конденз на тавана и черното от мухъл. Ние разделихме помещението на две, (баня с тоалетна + отделна тоалетна) и зазидахме прозореца, който излизаше на балкон, също усвоен и превърнат в мокро помещение. Но както вече казах, проблемите на този апартамент явно не идват нито от старостта и лошата му поддръжка (и на сградата), нито пък само от сменената дограма и вече от изолацията. И преди да ремонтираме, когато прозорци и врати зееха и не се отопляваше, понеже не беше обитаем в продължение на 2 години, нещата не бяха по-различни. Аз наивно смятах, че всички проблеми ще изчезнат, когато се ремонтира и се обнови... Но случаят не е такъв. Затова сте напълно прав - пълна мистерия, явно дори и за термографите.

Ако го обявявате за продажба е безсмислено да даваме съвети .
Аз съм роден и израснал в такава сграда ,повечето мои приятели и познати живеят в такива сгради , а и по-стари .Около нас няма и няма да има други, просто няма къде да бъдат построени. Тази ситуация е нова за вас ,а за мен е познат до болка квартален проблем ...
Не съм съгласен ,че естествената вентилация ,която сте имали и сте премахнали -прозорецът на банята и сте я заменили с никаква е добро решение ,по скоро е изключително лошо .
Няма "експерт" ,който да успее да ме убеди ,че с принудителна вентилация и термоизолация ще отстрани мухъл от жилище което непрекъснато се мокри от стени и покрив . Покривът не е за обновяване ,а за основен ремонт ,комините сигурно са пълни с парчета тухли от саморазрушаването им , обшивката около тях е изгнила и пропуска вода , олуците -хоризонтални и вертикални и тн. ,водата се стича дори по гредите и подпорите . Колко ще ви помогне ремонта му ,ами според мен 100% . И преди да ремонтирате апартамента имало влага ,ами нормално и тогава и сега си е влизала вода ,само че с времето водата ,която прониква става все повече и повече . Когато водата се спре и сградата започне да съхне ,ще започне изчезването на мухъла . В тази стара ,но достопочтена госпожа Кооперация са живели хора над 80 години и не са имали никакви проблеми , даже на са предполагали ,че ще има рекуператори ,стиропори и тям подобни неща .Но тогава покривът е бил здрав и не са имали влага и мухъл . Къде ли е бил в тези времена ,този конденз !? Някой го е донесъл в последствие sk (37).gif
Вие наивно сте смятали и смятате доста неща , резултатът е на лице .... Няма такова решение ,което да ви устройва ,има порядък от решения, чиято технологична последователност е "задължителна" . Както по-горе e написал -Chapara
- Изчистване на цялото подпокривно пространство .
-Основен ремонт на покрив ,комини , олуци и тн.
-Докато трае ремонта си правите "нови вентилационни комини" за мокрото помещение ,баня ,тоалетна и кухненската аспирация...
-Изчакване на идващото лято ,което ще премахне по естествен път по-голяма част от влагата в стените , ще проветрявате непрекъснато , подмяна на дограма и нов вътрешен ремонт .
-Изолацията на плочата - тавана, може да бъде така направена ,че да не пречи на никого от собствениците на помещенията и да не предизвика тяхното недоволство ,даже напротив.

Или остава варианта да повярвате в чудеса .... Късмет ви желая .:)
PP И защо мислите , че влагата в покривната плоча се просмуква само през таванските помещения ,които са над вашият апартамент !? sk (43).gif
Аватар
em67
Електроинженер
Електроинженер
 
Мнения: 364
Регистриран на: 04 Авг 2013 11:33
Местоположение: Morocco - Safi
Skype: не

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот georgiev66 на 14 Ное 2016 10:48

Аз също имах проблем с мухъла в банята. Какво ли не правих, за да се справя с него. Жена ми изпробва всякакви скъпи препарати, но без резултат. Накрая си купих един доста мощен вентилатор от Гауди Ди Ес. Магазинът се намира на ул. "Ралевица" 94 в София. Ако искаш, разгледай вентилаторите и си вземи един качествен вентилатор, който наистина би ти свършил работа. От 25.11 до 27.11 ще има Черен петък в магазина, може да изчакаш и да се възползваш от намаленията.
georgiev66
Потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 06 Май 2016 13:35
Skype: georgiev66

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот pooh на 18 Ное 2016 03:18

georgiev66 написа:Аз също имах проблем с мухъла в банята. Какво ли не правих, за да се справя с него. Жена ми изпробва всякакви скъпи препарати, но без резултат. Накрая си купих един доста мощен вентилатор от Гауди Ди Ес. Магазинът се намира на ул. "Ралевица" 94 в София. Ако искаш, разгледай вентилаторите и си вземи един качествен вентилатор, който наистина би ти свършил работа. От 25.11 до 27.11 ще има Черен петък в магазина, може да изчакаш и да се възползваш от намаленията.

Не че съм против умерената реклама, но си има цял отделен раздел за тази цел. За последен път ще се направя на разсеян и ще си затворя очите (Админа може и да бъде по-краен), но при следваща подобна публикация, без преди това да сте минали през разделите Представянето е задължително и Място за реклама! - ще имаме сериозен проблем!
Само за да не изглеждам голословен:

23,06,2016
georgiev66 написа:Аз преди около година си взех от http://www.gaudi-ds.com/category/39/ogl ... banya.html огледало с LED осветление. В началото не бях много позитивно настроен към LED осветлението, но след това видях предимствата и съм много доволен. От този момент насам вкъщи се използват само LED крушки.

12,08,2016
georgiev66 написа:Здравейте! Нуждая се от малък съвет. Жена ми иска да си купуваме такава хидромасажна вана http://www.gaudi-ds.com/product/320/hid ... -1555.html , досега не съм имал подобно нещо в нас и явно ще правим големи промени. Може ли ваната да се вгради без да се къртят плочки?

18,09,2016
georgiev66 написа:Като цяло не са много популярни сред българите и не можеш да ги намериш в много магазини в България. Все пак имаш късмет, защото знам откъде може да си купиш. Разгледай плочки от Gaudi-ds , там съм виждал много красиви плочки травертин.


Както и да го гледам, 17% от мненията Ви са, уж "неволна" реклама на определена фирма. Тук не сме сбирщина от идиоти и на всички е ясно какво правите. Не е проблем - стига да го правите според Правилата за ползване на Форума.

Поздрави и успех за в бъдеще!
Преди да ни направят бедни, ще ни направят прости!
Колкото повече - толкова повече!
3 пъти режа ... и все късо!
Аватар
pooh
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Сухо с-тво
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Сухо с-тво
 
Мнения: 830
Регистриран на: 04 Окт 2010 15:12
Местоположение: София
Skype: pesho00

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот em67 на 18 Ное 2016 15:21

georgiev66 написа:Аз също имах проблем с мухъла в банята.

Поне да си беше направил труда да прочете за какво става въпрос . Целият апартамент е в мухъл и влага ,а той дава съвети за вентилаторче в банята sk (41).gif
Аватар
em67
Електроинженер
Електроинженер
 
Мнения: 364
Регистриран на: 04 Авг 2013 11:33
Местоположение: Morocco - Safi
Skype: не

Re: Моля за помощ при справяне с влага и мухъл

Мнениеот georgiev66 на 27 Ное 2016 17:59

Не съм целял да правя реклама, просто почти всичко в банята ми е от там. Относно темата прочетох я, но не мога да дам съвети за другите стаи. Имал съм този проблем само в банята и това ми помогна.
georgiev66
Потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 06 Май 2016 13:35
Skype: georgiev66


Назад към Ремонти - общи теми, дебати и консултации

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron