Моля за съвет как да процедираме

Зидария. Мазилки - ръчни, машинни, декоративни. Замазки. Шпакловки. Боядисване

Моля за съвет как да процедираме

Мнениеот иванвас на 14 Апр 2017 20:52

Привет,
Имам нужда от експертен съвет. От въпроса ми ще ви стане ясно, че не съм професионалист в строителните ремонти, но заради някои обстоятелства се налага сами да се справяме и което правим се стремим да е по правилния начин. Затова ще съм много благодарен ако ми кажете как бихте процедирате вие при такава ситуация.
Става въпрос за следното..
Ремонт на коридор. Стените бяха с ламперия на височина 2м, останалите 30-тина см до тавана са боядисани с латекс. Ламперията я махнах, от долу стените се оказаха варосани. Варта е изстъргана до колкото е възможно с телена четка. Има измазани канали за кабели, участъци измазани с варо-циментова мазилка за вертикално нивелиране около някои врати на височината на врата,т.е. не е до тавана, както и запушени и измазани и 60-тина дупки из всички стени от дървените трупчета крепящи ламперията.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Крайното покритие върху стените ще е декоративна мазилка ( два вида)-предимно от типа на Travertino и една стена с PIETRA SPACCATA.
Кажете, моля, как да процедирам?Тези участъци с латекса да ги грундирам ли,да ги стържа ли? (Аз съм го надраскал малко по цалата дължина и ми се струва, че латекса е здраво хванал, не се лющи.) Вероятна ще е нужна цялостна шпакловка с мрежа за оеднаквяване на стените, но каква трябва да бъде? Направо мрежа с гипсова шпакловка ли, или първо с мрежата циментова и после гипсова ли?
Ще моля да ми кажете какви конкретни продукти да ползвам, какъв точно да е грунда първоначално и между отделните ръце, каква марка да е шпакловката.
Предварително благодаря!
иванвас
 
Мнения: 4
Регистриран на: 21 Ное 2016 01:24
Skype: iwanwas

Re: Моля за съвет как да процедираме

Мнениеот иванвас на 18 Апр 2017 01:39

Здрасти,
Благодаря за отговора ти.
В събота, понеже бе официално неработен ден, докато си "почивах" запретнах ръкави и изстъргах всичкия латекс с една тесла( три пъти я заточвах :wallbash: )
Това може би ще обезсмисли грунда, който предлагаш да ползвам или въпреки това пак такъв да сложа?
Понеже се оказва, че сме градски ако е възможно да ме ориентираш къде го има тоя грунд в града и каква шпакловка конкретно марака и тип да ползвам. Ако сметнеш, че подобно инфо е с разрез на правилата на форума, ще съм благодарен ако ми пишеш на лични. Ако пък ти по-лесно може да ми дадеш тел номер направо да се чуем. JC-ThankYou.gif
иванвас
 
Мнения: 4
Регистриран на: 21 Ное 2016 01:24
Skype: iwanwas


Назад към Зидарии, мазилки, замазки, шпакловки и боядисване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта