Re: Има ли нужда от шпакловка
Мнениеот jebi на Пет Яну 29, 2010 7:18 pm
Защо пак започвате тая тема? Безсмислено е!
Ако нямаше нужда от шкурене, просто нямаше да произвеждат шкурката. Купувал съм си и трупче за шкурене, оказа се, че е произведено в Полша - значи и там шкурят.
Може и без шкурка, защо да не може. Но това е същото, както да спорим с какво да си подостриш молива - може с брадва, може с нож, може и с острилка. Възможно е някой по-сръчен, с наострена брадва да го подостри по-добре от някой с острилка. Трябва ли тогава да приемем, че молив се остри само с брадва?
Нека всеки си шпаклова гипса както намери за добре, а аз ще го ползвам изключително и само за пълнеж. Където се налага шпакловка, ще ползвам гипсовите смеси разработени за тая цел, а не чист гипс - щом имам брадва и острилка, ще ползвам острилката!
И не забравайте, че шпакловката е до милиметър-два! Ако е повече, отива на мазилка!
Едва ли ще има полза от това, което казвам, но в заключение ще добавя само това: Защо да пътувам по черния път, като магистралата е до мен.
Аз имах възможноста да мина първо по "черният кален път" шпакловал съм едно и също поле по 5-6 пъти защото на майстора не му харесва къртя и шпакловам ,къртя и шпакловам, оставян съм на обекта по 3-4 часа след другите за да се науча да изтеглям корнизи и ако под тезгяха има повече отпадък от приетото са ми удържали от заплатата , научих се да не оставям" мустачки" по гипса научих се да правя връзката между две оделни шпакловани полета перфектно, и сега същото го правя и със новите материали без да ползвам шкурка, лесно се върви по утъпкани пътеки .Научих се че ако дадена работа изисква 1 час време не можеш да я направиш за 30 минути защото след това ще изгубиш 2 часа за поправки .
Работете със каквото и както ви е удобно стига клиента да е доволен ,колкото до шпакловката със чист гипс пак повтарям чист тя се е правила и ще продължава да се прави докато има живи майстори който умеят да я правят качествено .

.gif)

.gif)
.gif)