Има ли нужда от шпакловка

Зидария. Мазилки - ръчни, машинни, декоративни. Замазки. Шпакловки. Боядисване

Re: Има ли нужда от шпакловка

Мнениеот MASTERCAM на Нед Яну 31, 2010 6:45 am

Мнениеот jebi на Пет Яну 29, 2010 7:18 pm
Защо пак започвате тая тема? Безсмислено е!
Ако нямаше нужда от шкурене, просто нямаше да произвеждат шкурката. Купувал съм си и трупче за шкурене, оказа се, че е произведено в Полша - значи и там шкурят.
Може и без шкурка, защо да не може. Но това е същото, както да спорим с какво да си подостриш молива - може с брадва, може с нож, може и с острилка. Възможно е някой по-сръчен, с наострена брадва да го подостри по-добре от някой с острилка. Трябва ли тогава да приемем, че молив се остри само с брадва?
Нека всеки си шпаклова гипса както намери за добре, а аз ще го ползвам изключително и само за пълнеж. Където се налага шпакловка, ще ползвам гипсовите смеси разработени за тая цел, а не чист гипс - щом имам брадва и острилка, ще ползвам острилката!
И не забравайте, че шпакловката е до милиметър-два! Ако е повече, отива на мазилка!
Едва ли ще има полза от това, което казвам, но в заключение ще добавя само това: Защо да пътувам по черния път, като магистралата е до мен.

Аз имах възможноста да мина първо по "черният кален път" шпакловал съм едно и също поле по 5-6 пъти защото на майстора не му харесва къртя и шпакловам ,къртя и шпакловам, оставян съм на обекта по 3-4 часа след другите за да се науча да изтеглям корнизи и ако под тезгяха има повече отпадък от приетото са ми удържали от заплатата , научих се да не оставям" мустачки" по гипса научих се да правя връзката между две оделни шпакловани полета перфектно, и сега същото го правя и със новите материали без да ползвам шкурка, лесно се върви по утъпкани пътеки .Научих се че ако дадена работа изисква 1 час време не можеш да я направиш за 30 минути защото след това ще изгубиш 2 часа за поправки .

Работете със каквото и както ви е удобно стига клиента да е доволен ,колкото до шпакловката със чист гипс пак повтарям чист тя се е правила и ще продължава да се прави докато има живи майстори който умеят да я правят качествено .
Аватар
MASTERCAM
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини

Мнениеот jebi на Нед Яну 31, 2010 1:44 pm

MASTERCAM написа:[color=#0040FF]Re: Има ли нужда от шпакловка
...колкото до шпакловката със чист гипс пак повтарям чист тя се е правила и ще продължава да се прави докато има живи майстори който умеят да я правят качествено .

Работи с чист гипс, никой не те спира. Много по-лесно, бързо и качествено става с новите материали, а цената е същата.
Никога не казвай никога обаче!
Даже в наше село вече не използват магарета и коне за оране, а си имат тракторчета и мотокултиватори :)
Нищо не изглежда така, както си го представяш; и не става така, както си го мислиш...
jebi
Калфа

Мнениеот Макито74 на Пон Фев 01, 2010 9:16 pm

От скоро следя форума и ми стана много интересно.Искам само да попитам тези от вас,които твърдят,че без шкурка хубава шпакловка не става /// освен със сатен и други бавно стягащи материали работили ли са?Аз работя от доста време в строителството, и най-вече в шпакловките .Смея да твърдя,че с БГ гипса или с румънския гипс ако си добър в ръцете наистина не ти трябва шкурка.Напълно подкрепям Mastercam и неговите твърдения,и това ме кара да мисля, че все пак са останали в бранша и професионалисти.Съветът ми е---Нека тези отвас,на които някои работи не са им ясни да се примирят и да не спорят за глупости.
Макито74
Потребител

Мнениеот MASTERCAM на Пон Фев 01, 2010 9:37 pm

Макито74 sk (51).gif
Аватар
MASTERCAM
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини

Мнениеот wickedsmile на Чет Фев 18, 2010 5:47 pm

Интересна дискусия се заформи sk (38).gif

Да ви разкажа какво се получи накрая. Купих си готова шпакловъчна смес на sheetrock. Нанася се много тънко(под половин милиметър). Има места, където дори прозира, но е много гладко. Отне ми около 2 дни да мина целия апартамент(от 10-10:30 до 16:30-17:00). Преди нея сложих дълбокопроникващ грунд, след което маламашката и на работа. Получи се много добре :). След като изсъхна огледах много хубаво всички стени и на 3-4 места цапнах отново. Без шкурка не минах, но това ми беше за първи път :) Не се наложи да шкуря целите стени, а само на места. След като приключих цялата процедура по шкуренето открих още 2-3 местенца, на които имаше нужда да се цапне по още веднъж и това беше всичко. Получи се невероятно гладко a (81).gif a (81).gif a (81).gif Сега направо не ми се нанася латекс, защото съм сигурен, че ще стане по-грубо.

Благодаря Ви за всички съвети JC-ThankYou.gif
wickedsmile
Потребител

Мнениеот MASTERCAM на Чет Фев 18, 2010 5:55 pm

wickedsmile Браво радвам се че сме успели да ти помогнем ,а и шитрока си е хубав материал тово че си използвол шкурка е без значение важното е че ти харесва. sk (43).gif
Аватар
MASTERCAM
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини

Мнениеот special на Пон Фев 22, 2010 10:04 am

sk (49).gif
Аватар
special
А Д М И Н И С Т Р А Т О Р
А Д М И Н И С Т Р А Т О Р

Предишна