Относо ремонт на ел.инструменти

Практични връзки, мнения и наблюдения. Дискусии и обсъждане на видовете модели и марки на инструменти и машини.
Правила на форума
В темата "Професионален инструмент" се забранява публикуването на контактна информация за магазини и линкове към сайтове за продажба на инструменти! Също така е забранено и пускане на рекламни постове и обяви за продажба на инструмент! Забраната касае магазини, сайтове и физически лица, предлагащи ръчен инструмент за монтажи при строителни ремонти и авторемонти, както и многофункционалните (multi tool) инструменти!
Всеки потребител, който се интересува от адреси, телефони или сайтове на магазини може да зададе спокойно въпроса си в темата. Отговорите се получават на лични съобщения от Администратор или който и да е потребител на форума!

*Каталози на професионални марки ръчен инструмент ще намерите на 2-ра страница - последен пост!
*Магазини на фирми-вносители за продажба на висококачествен ръчен инструмент ще намерите на 3-та страница!
*Информация, новини и актуализация на стоки от магазини предлагащи професионален ръчен инструмент, представена с линкове, се разрешава само за фирмите вносители, изброени от Администратора на 3-та страница!

Относо ремонт на ел.инструменти

Мнениеот guroto на 06 Окт 2012 22:31

Здравейте,
реших да пусна тази тема,защото предполагам,че много от нас са засегнати от извършването на некачествени ремонти на електро инструменти.Мисля,че ще е полезно да споделим своя опит в тази насока,защото определено има недобросъвестни сервизи и аз попаднах на един от тях,когато реших да занеса да ми оправят два перфоратора Bosch 2 26 DFR и Hilti TE2M.
На Боша след 3,5г. вярна служба му изтече маслото,удара му почти изчезна,шумът на машината стана много режещ,появиха се вибрации,както и въртене на ротора на празен ход,т.е без да се предава движението към патронника.Тогава реших,че няма смисъл да го ремонтирам и си купих DeWALT DWC24K3.
Хилтито ми го даде тъст ми,като то нямаше патронник и копчето за избиране на режимите не работеше нормално,ту се въртеше,ту не.
След дълги размисли реших да занеса двата перфоратора на ремонт,както и един ъглошлайф Sparky за почистване и смазване.И така миналия петък (28.09.12 )ги занесох в сервиза,като уговорката беше да прегледат перфораторите(безплатно) и да ми кажат какво ще ми струва да ги поправят.Във вторник от сервиза ми звъннаха и ми казаха,че ремонта на Боша ще струва 90лв.Питаха ме какви са ми оплакванията от ъглошлайфа(явно бяха забравили какво съм им казал в петък),на което аз отговорих,че нямам оплаквания и съм го занесъл само за да го почистят и смажат,понеже се чува стържене от лагера.Майсторът ми каза,че това ще ми струва 24лв.и че за Хилтито още не може да ми каже цена,понеже човекът от Хилти,който намирал резервни части бил в отпуска до петък.Аз попитах кога ще е готов Боша и той ми каза утре(в сряда)да отида да си го взема заедно със спаркито.
И така в сряда (3.10.12) ,малко преди да затворят,аз отидох да ги взема.В сервиза попитах какво са сменили на Боша,те ми казаха,че някакъв лагер се бил разбил,цилиндър,уплътнения и т.н.За флекса майстора не можа да ми каже нищо,т.к. брат му го бил правил,но каза,че няма да имам проблеми с него.Съобщи ми и добрата новина,че ремонта на Хилтито ще ми струва 120лв.и аз им казах да го правят и да ми звънне като е готово.
След това отидох на един адрес да сменям старо ел.табло и реших да изпробвам Боша.Оше щом го включих и чух шума останах като попарен,абсолютно същия като преди ремонта.Тръгнах да пробивам отвор в бетона за дюбел 6 и едва пробих три дупки,ударът почти го нямаше.После тръгнах да избирам друг режим и роторът пак избръмча на празен ход.След кратко недоумение разбрах,че ремонтът не се е състоял,върнали са ми машината както съм им я дал!Отидох до колата да си взема другия перфоратор ДеВалта да си довърша работата и взех да изпробвам и флекса.Спаркито определено не беше почистено(във въздуховодите имаше прах),но като че ли лагера шумеше по-малко,т.е може и да са го смазали.Позвъних на майстора към 20.00 часа и му казах,че Боша не работи, отказах поръчката за Хилтито,развиках му се яко и той ми каза ,че ще е най-добре да ми върне парите за Боша,но да му го занеса за да си свали частите,които е сложил.Аз се съгласих и на другия ден сутринта отидох в сервиза и без да си казваме нищо аз му подадох Боша ,а той ми наброи парите.Това стана пред учудения поглед на другия майстор(той е възрастен и явно му е баща).Младият майстор ми каза към обяд да мина да си взема Боша,а Хилтито на другия ден,т.к.някакъв си друг техник вече го бил направил и му трябвало време да си свали частите.Аз му казах,че направо ще дойда на другия ден,т.к. разходките до сервиза вече ми идват в повече.
И така в петък аз отидох да си взема машините.Младокът го нямаше,беше възрастният майстор.Той ми даде Боша,но ми каза,че Хилтито вече било направено и нямало как да ми го върне,без да му платя 120лв.за ремонта,на което аз му отговорих-кога успяхте да го направите в сряда от 5.30 вечерта(тогава им казах да го правят) до 8.00 вечерта,когато отмених поръчката ли?Онзи ми каза-защо постъпваш така,нормално е да се греши,ще оправим Боша,ние сме сервиз от30години,недей така.Аз въобще не се трогнах и му казах,че според мен въобще не са и отваряли Боша.Тогава той ми каза ,че на Боша му няма нищо,при което аз изпаднах в кратко недоумение и избухнах отново.Той включи Боша в контакта и се разнесе ужасен шум.Аз му казах не чуваш ли как шуми,на което той ми отговори,че това нямало значение,машината работила.Аз казах няма удар бе,а той пъхна една отверка в патронника,за да провери дали е така!?Търпението ми се изчерпа,взех Боша и избрах друг режим при което роторът забръмча на празен ход и аз му казах ето не работи,а той как да не работи,а аз не чуваш ли шума,не виждаш ли,че патронника не се върти.Тогава той стопли и каза ,че младокът се е занимавал с машината,и че се случват грешки,и че ако му го оставя ще го поправи.Аз му казах,че нищо няма да му оставям.
Той каза,че Хилтито е поправено-сменили му статора,бутона за избиране на режимите,сложили му патроник втора употреба.Извади Хилтито и го пусна-звучеше нормално.Аз го взех и тръгнах да изпробвам новото копче,което разбира се не работеше,не можеше да се движи.Онзи изпадна в бяс,издърпа Хилтито от ръцете ми и започна да бръщолеви как Пешо от Хилти не може да не го е направил.И изведнъж заяви,че режимите не се избирали при покой на перфоратора, а при движение!!!Задейства машината и до като тя работеше по инерция започна да превключва между режимите,при което се чуваше подобаващо пристъргване.Аз му казах да престане да прави глупости и му демонстрирах на Боша как трябва да става превключването.При което той каза,че Боша е боклук,че при Хилтито не било така.Аз му казах,че досега съм работил с много перфоратори и всеки знае,че превключването става само в покой и че това изрично е упоменато във всяко упътване за употреба на машините.Взех Хилтито и се опитах отново да превключа в покой и копчето подаде.Майстора веднага запя друга песен,видиш ли било още ново и му трябвало малко време да се разработи.Тези му съждения секнаха,когато копчето отново запецна.Аз изгубих всякакво желание да се разправям повече с този безумец ,взех си Боша,оставих му Хилтито и си тръгнах.
Реших повече да не нося на ремонт изънгаранционни инструменти и се надявам да съм бил полезен със споделеното от мен.
guroto
 
Мнения: 4
Регистриран на: 05 Окт 2012 19:32
Skype: guroto_

Re: Относо ремонт на ел.инструменти

Мнениеот емил на 07 Окт 2012 11:04

1_big.jpg
Ти си виновен в голяма степен .
Защо носиш при непроверен сервиз 3 инструмента наведнъж ?
Аз почвам нова тактика - купувам къртач Ейнхел за 80 лв .
Цената му е изчистена от гаранционно обслужване( еднодневка ) , ако искам гаранция - ще си купя два за 160 лв ,
и чупи - хвърли ...
Няма да плувам с/у течението .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Нещата са временни .
Аватар
емил
ПРОФЕСИОНАЛИСТ
ПРОФЕСИОНАЛИСТ
 
Мнения: 1492
Регистриран на: 26 Фев 2007 21:04
Местоположение: Враца

Re: Относо ремонт на ел.инструменти

Мнениеот guroto на 07 Окт 2012 20:07

Колега никъде в интернет не успях да намеря отзиви за който и да е сервиз за инструменти,за това и сега реших да пусна тази тема.А що се отнася до въпросния сервиз,той има лъскав сайт http://www.remontinstrumenti.com/,намира се в София, кв. Редута, ул. Плачковски манастир, 4 и от 20 години е гаранционен сервиз на Sparky,и от няколко години на Raider и RTR.Освен това само там намерих четки за HILTI TE 72(отдавна спряно от производство)и реших,че са много печени.Хората може и да разбират нещо от гореспоменатите инструменти за домашна употреба(иначе не мога да си обясня как са оцелели на пазара до сега),но за класните марки и конкретно за перфораторите явно си нямат никакво понятие.
guroto
 
Мнения: 4
Регистриран на: 05 Окт 2012 19:32
Skype: guroto_

Re: Относо ремонт на ел.инструменти

Мнениеот goro44 на 07 Окт 2012 20:08

Що за хора има по този свят? И колко мъка се е насъбрала по тази земя sk (28).gif
Аватар
goro44
СМР
СМР
 
Мнения: 332
Регистриран на: 25 Окт 2009 22:07
Местоположение: Пловдив
Skype: bati_gogo

Re: Относо ремонт на ел.инструменти

Мнениеот Kumay на 07 Окт 2012 21:00

За жалост това, че са от 20 години сервиз не ги прави майстори!
Били са от първите сервизи на Спарки, но никога не са били "гаранционен"!
При нас сме виждали какви ли не простотии, от така наречени "майстори"!
Сега има преразглеждане на сервизите http://sparkypowertools.com/bg/distributors
С новите гаранционни карти може да се занесе инструментапри всеки от посочените гаранционни сервизи, без значение от къде е закупен. При HD моделите има 3 годишна гаранция /след регистрация/ !
Бивш служител на Томика ЕООД! Сега в Техномонтаж ЕООД Асеновград - проектиране, производство, транспортиране и монтаж на метални конструкции и термопанели.
https://www.facebook.com/NikolayKlochev
https://www.facebook.com/TehnomontajEOOD/
Аватар
Kumay
ЕЛЕКТРОИНСТРУМЕНТИ
ЕЛЕКТРОИНСТРУМЕНТИ
 
Мнения: 1295
Регистриран на: 04 Фев 2011 22:40
Местоположение: Пловдив
Skype: nikolaydobrev1

Re: Относо ремонт на ел.инструменти

Мнениеот емил на 07 Окт 2012 21:12

guroto написа:много печени.Хората може и да разбират нещо от гореспоменатите инструменти за домашна употреба(иначе не мога да си обясня как са оцелели на пазара до сега),но за класните марки и конкретно за перфораторите явно си нямат никакво понятие.

Как оцеляват ?
Ми с 2-3 заучени прости трика и абсолютна безскруполност .
Добавени от някоя класическа кражба , и прекупване на крадени инструменти . happy.gif
Нещата са временни .
Аватар
емил
ПРОФЕСИОНАЛИСТ
ПРОФЕСИОНАЛИСТ
 
Мнения: 1492
Регистриран на: 26 Фев 2007 21:04
Местоположение: Враца

Re: Относо ремонт на ел.инструменти

Мнениеот Kumay на 07 Окт 2012 21:28

емил написа:Как оцеляват ?
Ми с 2-3 заучени прости трика и абсолютна безскруполност .
Добавени от някоя класическа кражба , и прекупване на крадени инструменти . happy.gif

Отново точно попадение... a (61).gif
Бивш служител на Томика ЕООД! Сега в Техномонтаж ЕООД Асеновград - проектиране, производство, транспортиране и монтаж на метални конструкции и термопанели.
https://www.facebook.com/NikolayKlochev
https://www.facebook.com/TehnomontajEOOD/
Аватар
Kumay
ЕЛЕКТРОИНСТРУМЕНТИ
ЕЛЕКТРОИНСТРУМЕНТИ
 
Мнения: 1295
Регистриран на: 04 Фев 2011 22:40
Местоположение: Пловдив
Skype: nikolaydobrev1


Назад към Механизация, машини, инструменти, оборудване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта