Да пораздвижа малко темата

Понеже съм в активно търсене, на перфораторче, попаднах на тази обява на менте Макита
http://olx.bg/udarna-bormashina-makita-hr2450-i73274326Ще опитам да бъда полезен, като споделя на пръв поглед, как може по снимката, да се различи, едно менте. Ако имам директен достъп до стоката, съвсем ще се изясни, но и така има някои хитринки, по които може да се познае. Мисля, че е излишно, да спомена, че продавача, отказа да видя и изпробвам машината, което си е също, причина да светне сигнална лампичка.
Въпреки лошото качество на снимките и ограничените переспективи и играта със светлината, веднага се забелязва, че куфара, не е на оргинална макита. Доло в десния ъгъл, трябва да има една щампа, която на тази кутия липсва. Ако имате достъп до куфара, може да се разбере, дали е оригинален по закопчалките, надписа макита на тях, лекичко блести, цвета на червения фон, също е специфичен на оригинала, както и надписите на етикетите, на ментето пише made in Japan, а на оригинала - made in P.R.C. Куфара, е бял кахър, да предположим, че оригиналния е загубен и са наврели Макитата, в какъвто са намерили....Естествено и продавача, ще твърди това....
Но, пък, дали случайно са лепнати и етикетчетата от друга машина? Защото, на тази горната, липсва точката на i- то. Също така, на табелката, незнайно защо не пише made in P.R.C. Естествено, не може да се прокара пръст, през снимката, за да се усети че надписа, трябва да е релефен, но и само това по етикетите е достатъчно.....По ръкохватката, която на тази машина липсва, също може да се разбере, въпреки, че при втора ръка, може да излязат с номера, че такава ръкохватка намерили...Липсва снимка, на табелката с номера, може би случайно, но на този номер по буквичката отзад, по нея също може да се разбере, дали е менте. При ментето, надписа е гладък, а при оригинала е щампа.
Като казах, че търся в момента перфоратор, та това нещо, представяно за макита, ми заприлича, страшно много, на хасковските Вики-та.

Чудя се обаче, дали от работа са му докарали този вехт вид, или са го състарили нарочно....Ако е докарано с работа, до това състояние, си мисля, че може да се рискува със закупуването на реплика Вики.
Надявам се, че съм бил полезен.
Едит: Правопис.