$4ЕN написа:Не съм сигурен, че двете са съпоставими въобще.
Едното е рулетка, която местиш за да замерваш, а с другото можеш да мериш от статив, без да местиш уреда. Може да снема размери и от снимки, които е направил. Може да смята много неща като ъгли между стени, а това автоматически значи, че с такъв уред няма да ми трябва отделен ъгломер.
Ще спестява и мн време за чертане.
Опс, вярно! Абсолютно съгласен. Уреда е много добър.
Виж обаче, дали наистина ще ползваш всичките му функции. Аз на моята Хилти ползвам 10 - 12 функци, а те са страшно много. Повечето не ги и знам. В началото, като я разглеждах и тествах, разбрах около 90% от функциите и, сега помня 10%. Това е.
Често новите модели имат излишно много функции, а ти се нуждаеш само от няколко. Въпроса е, дали парите си струват, при положение, че не ползваш всичките функции и екстри.
Ще дам прост пример:
квадратна или правоъгълна стая - с две щракания на рулетката имам размерите на четирите страни и квадратурата на стаята. Просто ги записвам и продължавам.
При този 3D модел, ще пускам линии и точки по снимката доста повече време, докато нацеля с онова кръстче ъглите. Резултата е, че ще напиша същите параметри, в случая Лейката ще запише същите параметри на файл, който да изтегля после, за да работя с него.
Така че, трябва наистина да си сигурен, че ще имаш повече подходящи обекти, където да избиеш парите на екстрите.
Иначе съм напълно съгласен с теб - Лейката е мания!
.gif)