Смяна на конструктор

Изображение

Смяна на конструктор

Мнениеот Tanyayaneva на 28 Мар 2018 09:50

Здравейте!
Имам следната ситуация относно строеж на къща.
Имам нотариален акт, право на строеж на къща и всички останали документи. Имам готов архитектурен проект. Подготвен съответно за подаване в общината за одобрение и получаване на разрешение за строеж. Съответно са задвижени всички процедури свързани с ВиК и Енерго. Ситуацията в която съм е следната:
1. Искам да използвам този проект, но не искам да работя с конструктура на проекта и изобщо архитектурното студио изготвило до момента всичко, тъй като имаме нарушена комуникация и 150км разтояние от обекта.   Проекта е готов и те са получили затова възнаграждението си.
2. Какви са  правата ми от тук нататък? Мога ли да придвижа документите си за разрешение в общината с друг конструктор без да сменям проекта? Или  другия конструктор прави нов конструктивен план на базата на вече готовият арх. проект.
2.a. Имам ли право да изискам електронен вариант на плановете/проекта? Тъй като ми отказват точно това, заради "авторски права" и измами. Те имат права, но не са авторски, доколкото ми стана ясно от закона. Като възложител и платил за извършената услуга какви права имам върху проекта.  Имам ли право да работя с друг конструктор?
3. Дали биха възникнали някакво пречки с общината, разрешението за строеж,  строежа като цяло, документацията, завършването и получаването на акт 14/15, ако не съм със същия конструктор?


Благодаря
Tanyayaneva
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Мар 2018 11:12
Skype: Tania_yord

Назад към Проблеми в строителството - казуси и дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта