Декларация за времето на извършване на незаконен строеж

Изображение

Декларация за времето на извършване на незаконен строеж

Мнениеот Sharan_1 на 20 Яну 2011 11:17

Здравейте,
Получих писмо от РДНСК, с което ме уведомяват, че на човека с когото сме съсобственици на апартамент е връчен констативен акт относно строеж "Обособяване на санитарен възел в таванско помещение. И т.к. наскоро са разбрали от агенцията по вписванията, че през 2005г съм придобил 1/2 от имота, който се състои от апартамент, гараж, изба и таванско пом., като ми изпращат акта и на мен.
Пише, че акта е основание за започване на админ. производство по реда на чл.225 ал.1 от ЗУТ и че имам право в 7 дневен срок да направя възражение. Пише още, че в качеството ми на възложител по смисъла на чл.161 от ЗУТ следва в 7 дневен срок да представя в РДНСК декларация за времето на извършване на незаконния строеж. Приложен е и акта, в който освен че няма книжа и документи е записано за изпълнението на строежа: "Извършено изграждане на тухлен зид и обособяване на санитарен възел. Монтирана дървена дограма (врата), тоал. седало, мивка и ел. бойлер. Положена е фаянсова облицовка. Строежът е завършен напълно. По време на проверката същият не се използва. Установено нарушение: Извършени СМР без за същите да са одобрени инвестиционни проекти и без да е издадено разрешение за строеж по установения ред. Нарушени разпоредби: чл.137 ал.3 и чл.148 ал.1 от ЗУТ.
Основния ми въпрос е: Какво да посоча в тази декларация за времето на строежа и трябва ли да е заверена нотариално?
Допълн. информация с която разполагам: Сградата е построена някъде в периода 1986-1991, като не знам точно кога е получен акт.16, но го има все пак. Таванското помещение е с наклонен таван ако има значение. Времето на извършване на строежа (незаконния) предполагам е или когато е строена кооперацията или в периода 1994-1999. Тази 1/2 от имота ми е дарение, направено 2005г. Навремето всичко е правено с устно съгласие от собствениците на апартамента, който е под таванското помещение и на практика сан.възел се пада върху санитарен възел. Кооперацията е 4 етажа х 2 ап + гаражи и изби отдолу и тавански отгоре. Не мога да отида в общината т.к. проверката е по сигнал на лице, което притежава апартамент в кооперацията и работи в отдел "Устр. на територията" там.
Че ще има глоба ми е ясно и съм го приелно ми се иска това да го изчистя по някакъв начин и да не се занимавам повече, дори и това да означава да се премахне всичко. В крайна сметка го ползвам като складово помещение за непотребни в момента вещи. Очаквам и съвети
Sharan_1
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Яну 2011 11:53

Назад към Проблеми в строителството - казуси и дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron