Шперплат - дизайнерска обработка

Фаянс, теракота, гранитогрес, порцелан, стъклокерамика, естествен и изкуствен камък, тротоарни плочки, бетон, паркет, дюшеме, корк, ламперия, сачак и др.

Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот silvi_damyanov на 12 Юли 2014 16:57

Здравейте колеги, new-user.gif
имам необходимост да коментирам със специалисти възможна ли е обработка на шперплатов лист 4-10мм със CNC фреза за изрязване на отвори с различна геометрия и последващо шлайфане-полиране?
Възможно ли е след това шперплатовия лист да бъде обработен в цвят с бои наподобяващи /автоемайл лак/ - какви са тези бои, как при какви условия става тази обработка.
Също така би било интересно да се свържа с такъв тип специалисти и фирми и за двете операции или такава която може да ги комбинира, за да уточним ценовия модел. z_ile3508.gif
Моля колегите които могат да помогнат да пишат по темата, да дадат съвети и предложения.
Благодаря предварително и успех на всички.
Хубави летни дни!
JC-ThankYou.gif
cell: 0896 749 748 office: 02/ 9 616 616 e-mail: sd@pvsystems.bg
http://www.ir.pvsystems.bg
silvi_damyanov
Потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 07 Юли 2014 10:33
Местоположение: гр.София
Skype: falkon6501

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот gidik на 12 Юли 2014 19:17

Защо шперплат, а не mdf?
Сървис Индъстри ЕООД
gidik.si@gmail.com"
+359898577152 Радослав Чичев
Индустриални подови настилки. Саморазливни замазки. Шлайфане, полиране и импрегниране на подове от бетон, мрамор и гранит. Маркировка. Хидроизолации. Инжектиране на смоли в стоманобетонни конструкции.
Аватар
gidik
СМР
СМР
 
Мнения: 296
Регистриран на: 11 Май 2010 15:04
Местоположение: Варна - Пловдив
Skype: gidik.si

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот $4ЕN на 12 Юли 2014 20:49

Всичко е възможно. sk (43).gif
Обяснете по-подробно какви детайли искате да бъдат направени. Покажете проект или снимка на подобен детайл. Какви са размерите им? Аз също като колегата мисля, че шперплата не е най-добрият материал. За това като обясните подробно, ще ви бъде препоръчан материал и изпълнител. Гланцовото боядисване не е евтино (по спомен ~100лв/м?) и основата трябва да позволява хубава обработка, която шперплата не може да осигури в разрез.
Изображение

Разгледайте новият ми онлайн магазин за иновативни инструменти, пестящи време и енергия на майсторите, с помощта на които се постига по-добро качество:
MANA.bg

Харесайте и фейсбук страницата :
www.facebook.com/mana.bg

Стоян Халембаков 0897614847
infomana.bg@gmail.com

"Промяната на човешкото съзнание вече не е лукс, който, така да се каже, е постижим само за малцина, а необходимост, за да не се самоунищожи човешкият род."
Екхарт Толе
Аватар
$4ЕN
Модератор
Модератор
 
Мнения: 1656
Регистриран на: 28 Мар 2008 01:09
Местоположение: София
Skype: тел. 0897614847

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот silvi_damyanov на 13 Юли 2014 10:53

gidik написа:Защо шперплат, а не mdf?


Благодаря за отговора,
всичко, което съм написал в моя въпрос е продиктувано от съответна специфика и необходимостта тя да бъде реализирана. В тази връзка по-добре е да обясня и може да се окаже, че има и по-подходящи материали и начини за реализиране на идеята. Аз не съм специалист в тази област и много бих разчитал за Вашето професионално мнение :respekt: .

1. Ще се опитам да представя изискванията към материала и крайният продукт, който ми е необходим и на какви основни качества трябва да отговаря:
а/ Да бъде много слаб или почти никакъв изолатор на и инфрачервени лъчи в спектъра на дългите вълни ? = 50—2000 микрона;
б/ Да бъде максимално тънък;
в/ Да има добра механична якост на натиск минимум fс0gk 24; fс90gk 2.7 съгласно БДС EN 1194 и EUROCODE 5;
г/ Минималната му дебелина да позволява обработка с CNC фреза без да се руши когато се изрязват фини мотиви.
д/ Mинималната му дебелина да позволява да се обработва полира и боядисва в различни цветове без напукване.
е/ Mинималната му дебелина да позволява да се оформят сглобки в краищата на плоскостта при които да не се виждат крепежните елементи /дюбели, винтове, планки/ при монтажа му на стена като тип - ламперия
ж/ Oбщия размер на детайла трябва да може да се оформи като 600-1100мм ширина и дължина 2500-3000мм. - този размер може да се постига и със сглобки на отделни плоскости с допустими работни размери като част от общия детайл.
з/ Сглобките могат да бъдат 2 вида - с фуга и без фуга - и при двата вида е недопустимо да се виждат крепежните елементи /дюбели, винтове, планки/ при монтажа и сглобката на общия детайл.
и/ Трябва детайлите да са обработени така и да имат такива сглобки, че да могат да се транспортират с пикап, да се монтират на стена за мин. време, да могат да се прекрояват и окантват в зависимост от мястото за монтаж с мин.използване на техника от средни като квалификация специалисти.
й/ Плоскостта, материала и боята - като цяло готовия детайл, трябва да може да се боядисва гланц и мат във всички цветове, трябва да е температурно устойчив до 70C° без да променя цвета, размера и структурата си.
к/ Трябва да може след монтаж на стена или таван да се почиства - имам предвид, боята да не се драска или да пада при почистване;

Видове фрезовани мотиви по цялата повърхност на детайла - само като пример:
Изображение

Друг вид и тип мотиви за фрезоване - отново само, като пример:

http://www.shutterstock.com/pic-1022114 ... DyWlQ-1-73
http://www.allfreevectors.com/Free-Vect ... 15326.html
http://www.shutterstock.com/pic-1140872 ... motif.html

Това е в най-общи линии заданието.

В тази връзка се интерсувам от какъв материал /не държа да е шперплат/ , на какви фрези, с какви бои, кой, за каква сума на [м?], за какъв срок и с какъв файлов формат на проекта може да го прави, като регулярни поръчки.

Поздрави
cell: 0896 749 748 office: 02/ 9 616 616 e-mail: sd@pvsystems.bg
http://www.ir.pvsystems.bg
silvi_damyanov
Потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 07 Юли 2014 10:33
Местоположение: гр.София
Skype: falkon6501

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот gidik на 13 Юли 2014 12:10

Може ли по точка в/ да преобразуваш устойчивостта на натиск в N/mm2? Пак ще попитам mdf подходящ ли е? Защо искаш корпуса на отоплителен уред да е от дървесен материал? Големи изисквания имаш към покритието. Има такова покритие, но е с голяма цена. Преди да се боядиса детайла трябва да се китоса, за да се получат перфектните линии. Ами китът дали е устойчив на такава температура и дали неговото линейно разширение съвпада с това на шперплата? Проучил ли си всички възможни материали за корпус какви линейни разширения имат при температура 70 ?С и дървото ли е най-подходящо? Лепилото в шперплата устойчиво ли е на 70 ?С ?
Спирам до тук, че станаха мнооого въпроси. По-късно пак ще питам.
Сървис Индъстри ЕООД
gidik.si@gmail.com"
+359898577152 Радослав Чичев
Индустриални подови настилки. Саморазливни замазки. Шлайфане, полиране и импрегниране на подове от бетон, мрамор и гранит. Маркировка. Хидроизолации. Инжектиране на смоли в стоманобетонни конструкции.
Аватар
gidik
СМР
СМР
 
Мнения: 296
Регистриран на: 11 Май 2010 15:04
Местоположение: Варна - Пловдив
Skype: gidik.si

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот silvi_damyanov на 13 Юли 2014 12:54

gidik написа:Може ли по точка в/ да преобразуваш устойчивостта на натиск в N/mm2?


Изисквани минимални характеристични стойности към материала:

Огъване fm,k 14 N/mm2
Опън, успоредно на влакната ft,o,k 8 N/mm2
Опън,перпендикулярно на влакната ft,90,k 0,3 N/mm2
Натиск, успоредно на влакната fc,o,k 16 N/mm2
Натиск, перпендикулярно на влакната fc,90,k 4,3 N/mm2
Срязване Fv,k 1,7 N/mm2

gidik написа:Може ли по точка в/ да преобразуваш устойчивостта на натиск в N/mm2? Пак ще попитам mdf подходящ ли е? Защо искаш корпуса на отоплителен уред да е от дървесен материал? Големи изисквания имаш към покритието. Има такова покритие, но е с голяма цена. Преди да се боядиса детайла трябва да се китоса, за да се получат перфектните линии. Ами китът дали е устойчив на такава температура и дали неговото линейно разширение съвпада с това на шперплата? Проучил ли си всички възможни материали за корпус какви линейни разширения имат при температура 70 ?С и дървото ли е най-подходящо? Лепилото в шперплата устойчиво ли е на 70 ?С ?
Спирам до тук, че станаха мнооого въпроси. По-късно пак ще питам.


Не знам МДФ дали е подходящ - не съм специалист и не познавам този материал- това е основния ми въпрос? Кой е подходящия материал да отговаря на всички тези изисквания.. е наясно съм че с нещо трябва да има компромис .. но зависи с какво ?

gidik написа:Защо искаш корпуса на отоплителен уред да е от дървесен материал?
Не искам корпуса да е от дървен матъериал .. но от стъкло метал и пластмаса е недопустим поради спецификата на проускане на и инфрачервени лъчи в спектъра на дългите вълни ? = 50—2000 микрона; Не може да е топлоизолатор - от типа на гипсокартони и др. Трябва лесно да се монтира обработва и разкроява ???? Предложете друг подходящ според Вас?

$4ЕN написа:Всичко е възможно. sk (43).gif
Аз също като колегата мисля, че шперплата не е най-добрият материал. За това като обясните подробно, ще ви бъде препоръчан материал и изпълнител. Гланцовото боядисване не е евтино (по спомен ~100лв/м?) и основата трябва да позволява хубава обработка, която шперплата не може да осигури в разрез.gidik написа: Големи изисквания имаш към покритието. Има такова покритие, но е с голяма цена.
Става въпрос за продукти с уникален интериорен дизайн това ми е изискването - а какво значи голяма цена ???? може ли да дадете пример ? Или ако наистина цената е недопустима за този продукт, можете ли да предложите някакъв вариант на допустима цена и с добра визия и функционалност .. предполагам че има такива и специалисти от Вашия ранг със сигурност са запознати с тях. Очаквам от Вас тази информация.

gidik написа: Преди да се боядиса детайла трябва да се китоса, за да се получат перфектните линии. Ами китът дали е устойчив на такава температура и дали неговото линейно разширение съвпада с това на шперплата? Проучил ли си всички възможни материали за корпус какви линейни разширения имат при температура 70 ?С и дървото ли е най-подходящо? Лепилото в шперплата устойчиво ли е на 70 ?С ?
Ако проуча и разбера и знам всичко това .. със сигурност няма да питам нищо във форума относно този продукт. Точно тези специфики и отговори на тях очаквам да прочета като отговори от доказани професионалисти тук .

Поздрави
cell: 0896 749 748 office: 02/ 9 616 616 e-mail: sd@pvsystems.bg
http://www.ir.pvsystems.bg
silvi_damyanov
Потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 07 Юли 2014 10:33
Местоположение: гр.София
Skype: falkon6501

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот Chefo77 на 13 Юли 2014 15:57

Не съм убеден, че шперплатът е крайно добър вариант за изпълнението на това. Склонността да се разлепят отделните листи на някои плоскости мисля, че е последното нещо, което ще бъде търсено като ефект. Още повече когато материалът ще бъде подложен на топлинно натоварване.
Монтаж на естествени и ламинирани подови настилки
Стилко ЕООД: 0888/235470 (Вива); 0899/100937
Аватар
Chefo77
ПАРКЕТ, ЛАМИНАТ И ДЮШЕМЕ
ПАРКЕТ, ЛАМИНАТ И ДЮШЕМЕ
 
Мнения: 323
Регистриран на: 11 Юли 2010 23:03
Местоположение: Варна
Skype: slytherine28

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот silvi_damyanov на 13 Юли 2014 21:08

Chefo77 написа:Не съм убеден, че шперплатът е крайно добър вариант за изпълнението на това. Склонността да се разлепят отделните листи на някои плоскости мисля, че е последното нещо, което ще бъде търсено като ефект. Още повече когато материалът ще бъде подложен на топлинно натоварване.


Най-вреоятно сте прав ... дайте някаква идея за решение ???
cell: 0896 749 748 office: 02/ 9 616 616 e-mail: sd@pvsystems.bg
http://www.ir.pvsystems.bg
silvi_damyanov
Потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 07 Юли 2014 10:33
Местоположение: гр.София
Skype: falkon6501

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот gidik на 13 Юли 2014 22:14

Пробвай с полиестерна смола и стъклопласт и го подложи на горещо изгнание. Например тазси смола CRYSTIC 474 PA
Ето и TDS лист http://www.scottbader.com/uploads/files ... -jun14.pdf
или сайт http://www.scottbader.com/composites/se ... esin-474pa
Сървис Индъстри ЕООД
gidik.si@gmail.com"
+359898577152 Радослав Чичев
Индустриални подови настилки. Саморазливни замазки. Шлайфане, полиране и импрегниране на подове от бетон, мрамор и гранит. Маркировка. Хидроизолации. Инжектиране на смоли в стоманобетонни конструкции.
Аватар
gidik
СМР
СМР
 
Мнения: 296
Регистриран на: 11 Май 2010 15:04
Местоположение: Варна - Пловдив
Skype: gidik.si

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот silvi_damyanov на 14 Юли 2014 14:17

gidik написа:Пробвай с полиестерна смола и стъклопласт и го подложи на горещо изгнание. Например тазси смола CRYSTIC 474 PA
Ето и TDS лист http://www.scottbader.com/uploads/files ... -jun14.pdf
или сайт http://www.scottbader.com/composites/se ... esin-474paБлагодаря, но става въпрос за естествени материали - дърво основно. А точно какво и какъв тип е отделен въпрос който в момента дебатираме.
cell: 0896 749 748 office: 02/ 9 616 616 e-mail: sd@pvsystems.bg
http://www.ir.pvsystems.bg
silvi_damyanov
Потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 07 Юли 2014 10:33
Местоположение: гр.София
Skype: falkon6501

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот silvi_damyanov на 16 Юли 2014 11:05

Благодаря на висчки за въпросите. Очаквах да има и малко отговори ... но н.з. !!
Ок реших съм проблема с перфектно качество и още по перфектна цена z_ile3508.gif
Благодаря на всички за отзивчивостта !!

Хубав лято
cell: 0896 749 748 office: 02/ 9 616 616 e-mail: sd@pvsystems.bg
http://www.ir.pvsystems.bg
silvi_damyanov
Потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 07 Юли 2014 10:33
Местоположение: гр.София
Skype: falkon6501

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот yaneff82 на 16 Юли 2014 21:31

Сподели какво си направил не бъди егоист .
Монтаж на гипсокартон - снимки http://www.yaneff82.snimka.bg

Страницата ми в фейсбук - https://www.facebook.com/pages/%D0%A1%D ... 422?ref=hl
Аватар
yaneff82
СУХО СТРОИТЕЛСТВО
СУХО СТРОИТЕЛСТВО
 
Мнения: 2432
Регистриран на: 23 Дек 2009 11:30
Местоположение: Бургас
Skype: yaneff82

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот silvi_damyanov на 17 Юли 2014 20:23

yaneff82 написа:Сподели какво си направил не бъди егоист .


Amazed-Rat.gif - скоро !!
cell: 0896 749 748 office: 02/ 9 616 616 e-mail: sd@pvsystems.bg
http://www.ir.pvsystems.bg
silvi_damyanov
Потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 07 Юли 2014 10:33
Местоположение: гр.София
Skype: falkon6501

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот rockwall на 19 Сеп 2014 01:36

май още чакаме

дали не са минали на аллуминий - хем естествен, хем тънък, хем тва онова

тва на евро проект ми заприлича - така ги е коппи-пейстнал изискванията

как хем ще е тънко, хм сглобките ще са с фуги и невидими крепежи не знам

освен това е и ажурно - освен да е окачено на тавана като перде ,,,,
http://www.rockwallstone.eu
Изкуствен Камък - Естествена Красота
Аватар
rockwall
Специалист - консултант
 
Мнения: 690
Регистриран на: 30 Юни 2007 08:50
Местоположение: Пловдив
Skype: skype

Re: Шперплат - дизайнерска обработка

Мнениеот rockwall на 17 Дек 2014 02:54

я след толкова приказки и инфрачервени , ултравиолетови и суперсоник

аз да ви покажа нещо реално от вчера

Ажурен декоративен 3D панел за ИНТЕРИОР И ЕКСТЕРИОР - Редуването на различни по шарка панели изгражда непрекъсната и безкрайна плетеница от форми, светлина и сенки, ефирна и въздушна

Приложение ЕКСТЕРИОР : декоративни преградни стени, фасади, декоративни паравани, декоративни огради, парково и градинско оформление, мебели за екстериор.
Приложение ИНТЕРИОР : паравани, въздушни стени, стенни орнаменти, светещи перфорирани стени - възможност за олекотен вариант с LED осветление, цветен или прозрачен, който може да се изработи дори във вариант за таванна декорация.

Изображение

Изображение

Изображение
http://www.rockwallstone.eu
Изкуствен Камък - Естествена Красота
Аватар
rockwall
Специалист - консултант
 
Мнения: 690
Регистриран на: 30 Юни 2007 08:50
Местоположение: Пловдив
Skype: skype

Следваща

Назад към Настилки и облицовки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта