Изкуствена трева за тераса

Фаянс, теракота, гранитогрес, порцелан, стъклокерамика, естествен и изкуствен камък, тротоарни плочки, бетон, паркет, дюшеме, корк, ламперия, сачак и др.

Изкуствена трева за тераса

Мнениеот Colcho на 03 Юли 2014 16:18

Здравейте,

Като нов потребител да ви кажа здравейте на всички a (88).gif

В момента правя ремонт на "покривна тераса" на нова кооперация. Старата хидроизолация явно не се справяше и отдолу имаше много течове. Терасата е 90 квадрата и за момента ще ми е трудно да успея и да я ремонтирам и да сложа прилично покритие(плочки/декинг/етц), затова смятам за 2-3 години да я покрия с по-евтин клас изкуствена трева(10-15 лева на квадратен метър) .

Плана е да се получи следната поредица на терасата:
1. Плоча....
2. топло изолация
3. замазка
4. хидро изолация - 2 пласта
5. замазка - за да се направи наклона
6. изкуствена трева

Въпроса ми е дали замазката от стъпка 5 няма да се разруши след 1-2 сезона? След дъжд/сняг предполагам ще има доста влага по нея дори и с добре направен наклон, а това е идеална предпоставка за разрушаване на замазката. Има ли специални замазки или нещо друго, което трябва да се подложи под изкуствената трева за да предпазва замазката?

Майсторите, които правят ремонта предложиха още един пласт хидро изолация, но така само се завъртаме в кръг - тази хидро изолация трябва да се покрие със замазка за да не се наранява от съпване и изпускане на неща по тревата и тн. Чудех се дали е възможно да се сложи слой асвалт или нещо подобно върху замазката - виждал съм улици на по 5+ години без дупки(но с неравности), по които всеки ден минават тонове и реших че при нас, където натоварването е много по-малко може да свърши работа асвалта.

Разгледах viewtopic.php?f=82&t=2624&p=28686#p28686, което до някъде ми помага, но не съвсем :)

Ако имате опит/предложения, ще се радвам да ги чуя.

Благодаря,
Боян
Colcho
Потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 02 Юли 2014 16:00
Skype: Colcho_0

Re: Изкуствена трева за тераса

Мнениеот $4ЕN на 03 Юли 2014 17:45

Здравейте :)
Малко са новите потребители, които не са се представили в съответния задължителен раздел, но поне са се представили в темата с първото си мнение.
Добре дошъл Боян a (88).gif
Без да се огледа на място и да се провери здравината на сегашната основа/ замазка (ако има), ще е трудно да се даде 100% точна препоръка.
Образно казано етапите според мен са:
1. Изкъртване на всичко до плоча.
2. ТИ.
3. Армирана замазка с няколко "подправки" и наклони от 2% към отводнителната инсталация.
4. Промазна хидроизолация, устойчива на пешеходен трафик и УВ лъчи.
5. Облицовка с каквото и когато си пожелаете.
Аз ви препоръчвам да не взимате изкуствена трева само за 2-3год., а да съберете пари за качествено флексово лепило, гранитогрес и фугираща смес. И като имате възможност след 2-3год. да довършите.
Качествено флексово лепило тръгва от ~30лв./торба.; гранитогреса от ~40лв./м?.
Предполагам не сте успели да разгледате темите за замазки, ТИ, и ХИ?

Замазка и варо-циментова мазилка!

Замазка с топлоизолация.

Ето тази ХИ е правена с Промазна хидроизолация, устойчива на пешеходен трафик и УВ лъчи.

Тераса със снимки

Полезна тема със снимков материал.

На тази страница най-долу може да видите снимки и от ХИ в баня. Работния процес е почти като при тераси.

Успех.
Разгледайте новият ми онлайн магазин за иновативни инструменти, пестящи време и енергия на майсторите, с помощта на които се постига по-добро качество:
MANA.bg

Стоян Халембаков 0897614847

"Промяната на човешкото съзнание вече не е лукс, който, така да се каже, е постижим само за малцина, а необходимост, за да не се самоунищожи човешкият род."
Екхарт Толе
Аватар
$4ЕN
Модератор
Модератор
 
Мнения: 1656
Регистриран на: 28 Мар 2008 01:09
Местоположение: София
Skype: тел. 0897614847

Re: Изкуствена трева за тераса

Мнениеот Colcho на 03 Юли 2014 18:13

Мерси за бързия отговор, ще разгледам темите!

Описания вариант, само с 1 замаска го обмислях преди началото на ремонта. За съжаление с времето тази година, не знам кога ще има 5-7 дена без валеж за да може мазилката да изсъхне. А не можех да отлагам ремонта, защото вече тече. Затова решихме да къртим само до замазката над топлоизолацията и върху нея да се полага хидро изолация, за да може по-бързо да се запечати терасата. В противен случай може и до 1вия етаж да протече с тези бурии, докато изсъхне замазката и се сложи новата хидро изолация... Все пак ще разгледам какво представляват тези Промазна хидроизолации, звучат обещаващо.

Спрял съм се на временно решение с изкуствената трева, защото всички дават съвети - бабите/дядовците натискат за естествена трева, жената иска микс между гранитогрес и изкуствена трева. За мен най-важно е да се спрат течовете и да не ходим по бетон, когато излезем на терасата. Докато се оеднаквят мненията се надявам да мога да ги финансирам :)
Colcho
Потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 02 Юли 2014 16:00
Skype: Colcho_0

Re: Изкуствена трева за тераса

Мнениеот $4ЕN на 03 Юли 2014 23:31

Colcho написа:Описания вариант, само с 1 замаска го обмислях преди началото на ремонта. За съжаление с времето тази година, не знам кога ще има 5-7 дена без валеж за да може мазилката да изсъхне. А не можех да отлагам ремонта, защото вече тече. Затова решихме да къртим само до замазката над топлоизолацията и върху нея да се полага хидро изолация, за да може по-бързо да се запечати терасата. В противен случай може и до 1вия етаж да протече с тези бурии, докато изсъхне замазката и се сложи новата хидро изолация...

Има ХИ материали и за мокри основи sk (29).gif

Colcho написа:Спрял съм се на временно решение с изкуствената трева, защото всички дават съвети - бабите/дядовците натискат за естествена трева, жената иска микс между гранитогрес и изкуствена трева. За мен най-важно е да се спрат течовете и да не ходим по бетон, когато излезем на терасата. Докато се оеднаквят мненията се надявам да мога да ги финансирам :)

Варианта с естествена трева е изключително красив, но не е по джоба на всеки. Детайлите там са сложни и взискателни. Ако имам възможност ще публикувам малко инфо за тези покриви.
Разгледайте новият ми онлайн магазин за иновативни инструменти, пестящи време и енергия на майсторите, с помощта на които се постига по-добро качество:
MANA.bg

Стоян Халембаков 0897614847

"Промяната на човешкото съзнание вече не е лукс, който, така да се каже, е постижим само за малцина, а необходимост, за да не се самоунищожи човешкият род."
Екхарт Толе
Аватар
$4ЕN
Модератор
Модератор
 
Мнения: 1656
Регистриран на: 28 Мар 2008 01:09
Местоположение: София
Skype: тел. 0897614847

Re: Изкуствена трева за тераса

Мнениеот Colcho на 28 Май 2016 00:19

Здравейте,

Един ъпдейт в случай, че някой има подобни въпроси.

1. Изкъртихме до долната хидро изолация - тази от строителя.
2. Направи се диагностика на сифоните и отводнителните канали
3. Нова хидро изолация
4. Армирана замазка с наклони
5. Хидроизолация, устойчива на пешеходен трафик и УВ лъчи.
6. Напълнихме терасата с вода. Протече точно под едниния сифон. Разбихме само сифона - оказа се че при слагането(от строителя) уплътнението от софона, към тръбата е на криво - съответно нищо не уплътнява.
7. След ремонта на сифона отново напълнихме терасата. Стана басейн за 1 седмица. Нямаше повече течове.
8. Изкуствена трева(временно). Единствено за момента мога да се оплача, че се чисти трудно. Всякакви пера, листчета и глупости се заплитат и се махат едно по едно.
9. След 1 зима се появиха мокри петна. Отново напълнихме терасата, но нямаше течове. В момента предполагаме, че течовете са от не-добре изолирани комини, защото само покрай тях се мокри.
10. Събират се средства за гранитогрес и уплътняване на комините и отдушниците.

Боян
Colcho
Потребител
 
Мнения: 16
Регистриран на: 02 Юли 2014 16:00
Skype: Colcho_0


Назад към Настилки и облицовки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта