Здравейте. Искам да преградя един коридор по средата, но да има и врата. Първоначално мислех със зидария, но после се замислих дали със гипсокартон няма да е по-добре.Тук съм направил и една скица и ако може да ми кажете добра ли е идеята ми и да ме посъветвате.
Написал съм размерите на коридора - височина и широчина. Очаквам мненията ви.
И аз мисля че е по-добрия вариант , но ако не си се занимавал си извикай майстор че да няма после "туй гипсокартона голям боклук" Рамката на вратата задължително с УА профил или компромисен вариант ЦВ+УВ в сглобка И от двете страни по два пласта картон , ще стане по-здрава от монолитна стена Успех.
С картон ще стане в пъти по-бързо, по-евтино, по-малко загуба на място, и реално след време изключително лесно демонтиране. Но наистина двоен от двете страни.
Не съм го правил до сега,уча се на моята тераса.Отвън е с зелен картон,шпакложка с мрежа 2 ръце,стиропор 5см.,после мрежа 2 ръце и накрая драскана мазилка.В профилите ще сложа 10см. каменна вата и отвътре с двоен картон.Предполагам ще топли.Ако имате мнения и съвети предварително благодаря.
За изработката ОК, но с този зелен картон си надробил попарата много яко.За външни стени си има плоскости като аквапанел,гипсфазерни и др предназначени за външни стени. За оформяне на прозореца се използват усилени профили UA и пети.
Ами аз за първи път се хващам на това хоро,казаха ми че мога да сменя картона с гипсфазер,но прецених че като ще е покрито с мазилки и после стиропор и после пак мазилки,няма да има проблем.Т.е. ползвам го само като основа на която да се хване стиропора.Благодаря за съвета и вече ще знам,ако се наложи за напред.А моята тераса така ще кара,като не се сетих първо тук да питам Имам въпрос за тези пети за които спомена-може ли да пуснеш снимка