valat111 написа:А дали на 12 или на 220 волта...12 волтовите са с по-дълъг живот. Това се отнася за халогенните. А за трансформаторчето все ще намериш място.
mrdds написа:igon, може ли модел, цена,цокъл ,и от къде взе лед луничките.
Оглеждам се за лед луни на 220 волта,намерих на няколко места но не ми харесват особено ,а и основния проблем ми е ,че ще са в 7 см кутия .
*вградено трафче имаш предвид траф в крушката нали?
професионал написа:Най-малкото разстояние е 1,5см над картона - това е само над една луничка - другите варират нагоре до 4-5 см.Те ще са основното осветление и ще са разделени на три кръга.Жълтите квадрати са капаци за достъп до подпокривното пространство, 1 и 3 са участъците с наклон, а 2 е хоризонталния участък с височина 199см. Сините кръгчета са луничките, на които съм намерил мястото, остава да измисля някаква фигура от луни осветяваща централната част. Май ще е на 12волта - зад вратата ще е таблото с трафовете и предпазителите, и оттам ще водя преобразуваното напрежение до луничките.Цялата стая е около 20м2.
професионал написа:Мебелни ще са само петте луни в поле номер 3 - за другите нямам толкова сериозни ограничения. Най-дългия път до луничката ще е 10 м.
mrdds написа:Благодаря за снимките и подробните обяснения.
Счен,не мога да разбера дали фотото е некачествено ,но ако това е осветеността на помещението не ми се вижда твърде перфектна и според мен има нужда от още.Може би със скритото ще стане работата особено с 5050.
Мисля си ако диода има разпръсквач,матирано стъкло или нещо,което да разфокусира светлината дали няма да има по добър ефект...???
Както са примерно стандартните крушки на филипс с диоди в балона.
Назад към Сухо строителство - Гипскартон
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта