Гипсокартонени мъки

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот nikolayvarna на 03 Ное 2012 20:05

stefanov_simeon написа:
muzikum написа:Еми ето тия се занимават с тази дейност: http://www.varnaplast.com/experto.html, но ми се иска някой вече ползвал подобна техника да сподели ...


Много любопитно.

Това е точно за такива лайци като мен който са пропуснали да сложат каквато и да е изолация между гипсокартона и железобетонната плоча.Става въпрос за окачен таван от гипсокартон !

Някой дали е ползвал услугите им ?


Аз им писах на мейла преди около 10 дни, и още не са отговорили sk (41).gif , вероятно са крайно заети sk (43).gif .
Чудя се как може да имаш сайт, да имаш мейл обявен в него, и да не отговаряш.
Не го разбирам това.
любител, а не майстор.
nikolayvarna
Активист
 
Мнения: 213
Регистриран на: 12 Юни 2011 09:25
Skype: no

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот nikolayvarna на 03 Ное 2012 20:08

А иначе аз в апартамента изкъртих всички стени на лепило, на ново на конструкция, вата, напълних всичко до сантиметър, на места двойна вата.... и пак се чува. Вероятно с 20-30% по-малко, ама срещу 2-3000 лв труд и материали се замислям струваше ли си.
любител, а не майстор.
nikolayvarna
Активист
 
Мнения: 213
Регистриран на: 12 Юни 2011 09:25
Skype: no

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот pooh на 03 Ное 2012 20:57

nikolayvarna написа:А иначе аз в апартамента изкъртих всички стени на лепило, на ново на конструкция, вата, напълних всичко до сантиметър, на места двойна вата.... и пак се чува. Вероятно с 20-30% по-малко, ама срещу 2-3000 лв труд и материали се замислям струваше ли си.

Няколко въпроса напират в мен:
1. Конструкция - добре, но каква? Има ли твърди връзки към гранични елементи (стени, таван, под), какви крепежи са използвани?
2. Кой я изпълнява и какво беше изискването за различните изолации - звукоизолация(ниски, средни, високи честоти), топлоизолация или и двете?

Има и други, но нека първо видим по тези 2 какво ще излезе.
Като цяло, звукоизолацията е доста скъпо удоволствие и 20-30% подобрение само с 2-3000 лв. си е постижение, особено когато говорим за цял апартамент. Замисли се, че звука се предава като трептения на граничните елементи и за качествена изолация се изисква да се изолират ВСИЧКИ стени, подове и тавани. Като въпросната изолация, трябва да се изпълни с акустични материали - всичко, което гаси трептенията и намалява амлитудата на звуковите вълни. Само материалите ще бъдат, не по-малко от 70 лв./м?
Ако прецениш, че си заслужава - кажи и ще мислим детайли за изпълнение.
Преди да ни направят бедни, ще ни направят прости!
Колкото повече - толкова повече!
3 пъти режа ... и все късо!
Аватар
pooh
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Сухо с-тво
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Сухо с-тво
 
Мнения: 833
Регистриран на: 04 Окт 2010 15:12
Местоположение: София
Skype: pesho00

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот nikolayvarna на 03 Ное 2012 23:32

Значи цялата конструкция е на Кнауф.
Ватата си е стандартна Кнауф екорол от кафявата.
Гонил съм по вътрешните стени и тавана звукоизолация, а по външните топло, но имайки предвид че и отвън има стиропор, и че след като изкъртих картона лепен на лепило измазах изцяло тухлите, реших да не слагам каменна ама направо от кафевичката, защото след голямото къртене и хвърляне, направо ми беше писнало и се ядосвах защо се захванах изобщо да събарям.
На всички UD профили ми сложиха изолационна лента, но на окачвачите майстора го домързя и въпреки, че му казах, че аз лично ще си режа и слагам лентичките пак не стана така. За негово съжаление, стана така, че после други майстори довършиха работата, но вече картона беше сложен.
Естествено, че хубава шумоизолация струва много пари, а и все пак не виждам смисъл от такава в апартамент, където комини, отдушници и др. пак ще си прекарат кофтито звук и шум.
Но аз си знам поне, че направих каквото можех, за да спра течението по стените, духането от контактите, както и миризмата на манджа на комшията, която ще идва по течението през неизолирания картон, неизмазаните тухли, които дори са със спестен материал изградени. sk (13).gif
Но с коментара си по-горе имах предвид, че спокойно можех да запълня стените без да ги събарям и да ми излезе почти три-четири пъти по-евтино, като не броя и хамалогията и разходите по доставка, пренасяне на материали, както и премахване и изхвърляне на стария картон.
любител, а не майстор.
nikolayvarna
Активист
 
Мнения: 213
Регистриран на: 12 Юни 2011 09:25
Skype: no

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот igon на 05 Ное 2012 11:05

ами производителите си представят разни данни в таблици и сравнено с епс и хпс излиза,че пяната е най-най.има клипове с демонстрации нанася се точно както човек боядисва с машина.особено подходяща за покриви и подпокривни пространства.залепва здраво върху почти всякаква поръхност.машината струва от 20 000 евро нагоре,като функцията и е да смесва двата компонента на пяната и да ги нанася под налягане през дюза.пяната в контакт с въздуха започва да реагира след 4-тата секунда,тоест да стяга.поне така пишат де.все пак като се замислим има една пореста структура с малки балончета въздух,което клони към идеята за топло и шумо изолиране.иначе полиуретанът в бита си хората го наричали дунапрен.не знам,така казват.въпросът е последващата обработка как и с какво ще се изпълни.идеята ми е следната-ако имаш едни голи стени,вместо да им правиш хастар например и след това картон,сигурно е по-удачно да бъдат напръскани с пяна и тогава да правим каквото и да било.
Don Tony Repairs
igon
Нарушил правилата на форума
Нарушил правилата на форума
 
Мнения: 120
Регистриран на: 23 Апр 2011 15:09
Местоположение: Варна
Skype: diazepam8289

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот krasy7 на 17 Апр 2013 12:54

Малко късно включване по темата, но на следния линк може да се открие интересна информация: http://pluimers.hit.bg/
Представени са технически данни за полиуретана, лично съм виждал как се работи на хладилни кораби.
Друг въпрос е цената ...
krasy7
 
Мнения: 2
Регистриран на: 16 Юни 2010 13:35

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот bajjoro на 22 Апр 2013 10:14

ХОРА темата е стара ,но мисля че малко сте се отклонили всичките-тази изолация за която говорите, и това за пяната като най-добър изолатор всичките сте прави, но това е ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ. има огромна разлика, защото на човека му трябва ШУМОизолация .корка също става, но си има вата, която картонаджиите слагат .тази която слагат е 50 до 125 кг/м2, но има и по -скъпа, и естествено по-хубава, която достига до 500кг/м2 ,като при шумоизолацията важи правилото на мечо пух-КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ,а под профилите дали ще сложиш корк или лентата и двете вършат еднаква работа sk (6).gif
bajjoro
Потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 08 Апр 2013 00:45
Skype: jorovo

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот pooh на 22 Апр 2013 11:01

bajjoro написа:има и по -скъпа, и естествено по-хубава, която достига до 500кг/м2

Каква ще да е тази вата, ако може някакъв линк, че на мен лично ми се вижда прекалено много - не съм чувал, за плътност на ватата, над 250-300 кг/м?. И уточнение за какво точно е по-хубава?
Преди да ни направят бедни, ще ни направят прости!
Колкото повече - толкова повече!
3 пъти режа ... и все късо!
Аватар
pooh
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Сухо с-тво
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Сухо с-тво
 
Мнения: 833
Регистриран на: 04 Окт 2010 15:12
Местоположение: София
Skype: pesho00

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот bajjoro на 24 Апр 2013 00:50

сгрешил съм цифрата колега съжалявам сега погледнах и поправям нямам навик да прочета преди да натисна ок -до 300 е но не се купува масово поради тежестта и цената съответно
bajjoro
Потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 08 Апр 2013 00:45
Skype: jorovo

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот bajjoro на 24 Апр 2013 00:58

колкото е по-плътна, толкова е по-хубава -в сайта на di-trade има спецификации за това колко см колко децибела спират и въобще това е нещо, което хората недооценяват, просто защото не са виждали ефекта, особено в панелки.
bajjoro
Потребител
 
Мнения: 18
Регистриран на: 08 Апр 2013 00:45
Skype: jorovo

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот u3poD на 24 Апр 2013 06:51

Колега не си на ясно, и по добре не пиши за да не заблуждаваш другите. Ватата колкото е по плътна, толкова и са по малки звуко и топло изолационните и качества. А плътния материал който цитираш от Ди-трейд не е вата, а гума с обемно тегло 700кг/м3. http://decibel.bg/?cid=68.
То вярно че темата е "гипсокартонени мъки" но накрая да не излезне че не било 300 а 30кг/м3 http://decibel.bg/?cid=62
Всичко може, но не всеки го може! За да се справяш, трябва да ти идва от вътре!
Аватар
u3poD
СМР
СМР
 
Мнения: 445
Регистриран на: 19 Авг 2009 22:48
Местоположение: Бургас
Skype: toplo.to

Re: Гипсокартонени мъки

Мнениеот alex_nick на 02 Сеп 2013 14:46

Като чета, си мисля че май всички имат едни и същи проблеми със новото строителство ...
Аз от опит мога да кажа следното :
първо - звукоизолация се прави там където е източника - тоест комшията, така че първо провери дали няма при него възможност да се направи нещо - предстенна обшивка от гипскартон с вата, дори и един по плътен тапет да залепи пак е нещо за звукопоглъщането.
второ - ако трябва да се прави при теб, трябва да се звукоизолира цял елемент - стената със ската или цялото помещение най-добре. Най добра според мене е комбинацията между лека минерална и каменна вата 50кг/м3 например. Пенополиуретан и стиропор според мен трудно магат да се използват, защото няма как да изпълниш целия обем с такъв материал.
alex_nick
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Авг 2013 15:58
Skype: alex_nick1

Предишна

Назад към Сухо строителство - Гипскартон

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта