Имам накакъв начален опит с гипсокартона и конструкциите. Запалих се да направя нещо по-сложно - преградна стена с кухи ниши в нея. Започнах да строя конструкцията от UD и CD профили. Свързвам профилите със същите рапидки, с които после ще закрепвам гипсокартона. Забелязвам, че главите им много стърчат, а на повечето места върху тях ще ляга гипсокартона. Имам чувството, че някъде бъркам. Тъй като конструкцията е нестандартна и сглобките са най-разнообразни не мога да ползвам стандартните Т и кръстови сглобки.
Въпросът ми е: Трябва ли да ползвам същите рапидки за свръзки между профилите или има някакви по-подходящи?
Не е за преградна стена. Една стеничка (дупка в стеничка) трябва да затапя по лесен и технологичен начин. Широчината на дуварчето е 65мм. В някакъв онлайн каталог видях CD70x... , та си помислих, че с него ще стане. Да имаш подръка линк към размерите на CW70 и съответно търговец в София? Ако се сещаш за стандартен някакъв профил, достоен да оканти дупка в стена с d=65mm споделяй смело.
asahi Формулирай по точно какво искаш да направиш или покажи чертежче че така ,трудно отгатваме точно за какво иде реч.Ще улесниш и тези от които искаш съвет а и себе си.
Чертеж няма да правя, защото ситуацията е елементарна. Имам вътрешна преградна бетонна стена с дебелина 65мм, В нея е пробит отвор за "врата" за достъп към помещение, което се използва за кухненски бокс. Ръбовете на "дупката" са неугледни и мисля да ги затворя с някакъв П-образен профил за по-лесно, пък после ще му мисля каква точно врата ще му слагам. Няма да е стандартна, иначе бих подходил стандартно. Вероятно ще е летяща с две крила, но това по-нататък.
Ами ето ти една идея без профил ,залепяш ивици гипскартон със ширина 75 мм и височина коркото е нужно със" перлфикс "лепило за гипскартон след което шпакловаш фугите от двете страни и си готов . Ако ти харесва тази идея ще ти дам и подробности.
Идеята е добра, но губя от широчината на отвора, а и гипсокартонът не съвпада с моите представи за здравина на ръба. Ще трябва да слагам алуминиеви ръбове (как им се викаше на онези дупчените профили?), мазане, цапане . Ако не намеря нещо готово вероятно ще се наложи да огъна някъде ламаринка на абкант.
Как пък един алуминиев профил не съвпадна с фъканото соц. дуварче