Локално парно

Водопровод и Канализация, Електричество, Отопление, Вентилация, Газопровод

Re: Локално парно

Мнениеот MASTERCAM на Нед Ное 08, 2009 10:23 am

Румене ти говориш за камина а си избрал печка, кое от двете искаш да си закупиш това което си избрал е печка със водна риза ,а малко по надолу във каталога са каминине за вграждане. :?
Аватар
MASTERCAM
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини

Мнениеот Жоро на Пон Ное 09, 2009 8:35 pm

a (134).gif Няма далавера да работиш на роднини братлета, за пореден път се убедих. Работа за 650 лв договорка за 150 лв и втори месец вися с 50 кинта за едно парно.Само ако знаете колко пъти се заричам да не бачкам на родата.............. a (129).gif , но този път наистина за последно и всички се оправдават с голямата криза a (151).gif
Аватар
Жоро
Калфа

Мнениеот admin на Пон Ное 09, 2009 9:00 pm

Жоро написа:a (134).gif Няма далавера да работиш на роднини братлета, за пореден път се убедих. Работа за 650 лв договорка за 150 лв и втори месец вися с 50 кинта за едно парно.Само ако знаете колко пъти се заричам да не бачкам на родата.............. a (129).gif , но този път наистина за последно и всички се оправдават с голямата криза a (151).gif

На роднини не работиш ли безплатно, по-добре не се захващай - закон!
В твоя случай и те няма да са доволни и ти също :lachtot:.
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
admin
А Д М И Н И С Т Р А Т О Р
А Д М И Н И С Т Р А Т О Р

Мнениеот Румен на Сря Ное 11, 2009 12:25 am

Прав си , но в саита им пише камина и аз за това .Та да се поправя печка .Кажете да я зимам ли или не 4е зе да става студено и искам да махна старата печка вече .
Румен
Потребител

Мнениеот MASTERCAM на Сря Ное 11, 2009 12:34 am

По добрият вариант е горивна камера със водна риза за вграждане на" Прити" са добри като цена и качество, но ти си реши дали печка или камина .
Аватар
MASTERCAM
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини

Мнениеот miroslav.kocev на Сря Дек 16, 2009 12:05 pm

Здравейте,Майстори.Нов съм във форума.Имам нужда от съвет,локално парно,тип отворена система,парно котле, помпа,два кръга на един етаж.
И сега какъв е проблемът.Изрязах старата инсталация(тръби-гравитационен метод).
От котлето,на подаващата монтирах разпределител 6-ца, на връщащата също 6-ца.
Единият кръг е с три радиатора,другият е с 4 радиатора.4-ят е захранен с тройник към
подаващата на единият от този кръг и съответно връщащата .Разширителният съд е монтиран на подаващата след тройника и преди входа на радиатора(този единият от горният ред). Пълна с-мата, обезвъздушавам, пускам помпата(тя е на връщащата между котлето и разпределителя на връщащите тръби). И сега е проблема.Загряват частично ,тук там някой радиатор ,изстиват и така бая време.Имам чувството ,че в системата се задържа въздух и циркулацията на водата или я няма на моменти по радиаторите,или е много слаба.С една дума въздушна възглавница(тапа).Приемам съвети,къде греша и защо не мога да изкарам въздуха.
miroslav.kocev

Мнениеот jebi на Сря Дек 16, 2009 10:41 pm

Не знам, ама като бях малък, като ме удариха веднъж в диафрагмата, направо ми изкараха въдуха. Опитай и ти този метод, пък може да се получи.
Ако не стане, виж накоя снимчица или чертежче може да свършат работа...
Нищо не изглежда така, както си го представяш; и не става така, както си го мислиш...
jebi
Калфа

Мнениеот Жоро на Чет Дек 17, 2009 12:13 am

Какви киловати са ти радиаторите на всеки кръг и с какви тръби си ги подвързал и естествено колко киловате ти е котлето? Така както си описал за мен на всеки кръг имаш по един радиатор в повече. Направи схема с диаметрите на тръбите и радиаторите a (42).gif
Аватар
Жоро
Калфа

Мнениеот milen на Нед Фев 07, 2010 1:25 pm

Някой може ли да ми каже колко ще ми излезе изработката на инсталация за локално парно,но само прокарването на тръбите за сега до радиаторите.Без самите радиатори.
milen

Мнениеот jebi на Нед Фев 07, 2010 3:58 pm

milen написа:Някой може ли да ми каже колко ще ми излезе изработката на инсталация за локално парно,но само прокарването на тръбите за сега до радиаторите.Без самите радиатори.

Никой не може да ти каже!
Нищо не изглежда така, както си го представяш; и не става така, както си го мислиш...
jebi
Калфа

Мнениеот MASTERCAM на Нед Фев 07, 2010 4:17 pm

Разбира се че можеш да получиш отговор но ще трябва малко информация за каква кубатура на помещенията става въпрос със какви тръби предпочиташ да е инсталацията ако си на ясно, или наи добре покажи скица със разпределението на помещенията или жилището във което ще се прави тази инсталация.
Аватар
MASTERCAM
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини

Мнениеот milen на Нед Фев 07, 2010 5:15 pm

Апартамента ми е 100 кв.м чиста жилищна площ.Ще е необходимо да се поставят 4 алуминиеве радиатора в 4-те стаи .Един радиатор в коридора и една лира в банята.Инсталацията ще е изработена с ПВЦ тръби с алеминиева вложка.За всеки радиатор отделно захранване от колекторната кутия.Ако може да ми помогнете с ориентировъчна цена.Предварително благодаря!!!
milen

Мнениеот MASTERCAM на Нед Фев 07, 2010 5:24 pm

milen написа:Апартамента ми е 100 кв.м чиста жилищна площ.Ще е необходимо да се поставят 4 алуминиеве радиатора в 4-те стаи .Един радиатор в коридора и една лира в банята.Инсталацията ще е изработена с ПВЦ тръби с алеминиева вложка.За всеки радиатор отделно захранване от колекторната кутия.Ако може да ми помогнете с ориентировъчна цена.Предварително благодаря!!!
Скицирай на един лист помещенията със обозначени врати и прозорци.
Аватар
MASTERCAM
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини

Мнениеот valboneti на Нед Фев 07, 2010 11:54 pm

milen написа:Апартамента ми е 100 кв.м чиста жилищна площ.Ще е необходимо да се поставят 4 алуминиеве радиатора в 4-те стаи .Един радиатор в коридора и една лира в банята.Инсталацията ще е изработена с ПВЦ тръби с алеминиева вложка.За всеки радиатор отделно захранване от колекторната кутия.Ако може да ми помогнете с ориентировъчна цена.Предварително благодаря!!!

Пич къде ти е апартамента и тръбите по пода ли ще се водят или по стените.Локално парно ли е или ТЕЦ?Отговори на въпросите ми и ще ти дам цена sk (6).gif
Аватар
valboneti
Потребител

Мнениеот kris4o82 на Сря Юни 16, 2010 2:06 pm

Здравейте
Предстои ми да правя парно тази година и извиках познат майстор да ми каже как е най-добре да стане. Имам някакви познания в тази облас, но не са достатачни. Имам няколко въпроса, защото искам и други мнения не само неговото ( знам, че е правил много инсталации, но дали работят добре не знам ).
1. 70W/м2 достатачни ли са ( външен апартамент, без изолация със сменена дограма дървен стъклопакет )
2. Каква печка да купя? ( мисля си за печка на дърва )
3. Какви тръби да ползвам ( неговата идея е до някаде да сме с медни а след това с някакви нови на пазара ПВЦ )
4. Ако ми тябват 3KW за дадена стая да прдвиждам ли повече глидери и с колко?
5. Какви са отстоянията от пода и т.н.
6. Може ли единия кръг да е на кота 0,00 а другия на +2,00 ( ще бъде на 2 кръда: 1-ви ще са 3 радиатора, 2-ри радиатор, лира и бойлер )
Сигорно ще имам още въпроси, но за сега за това се сещам
Благодаря Ви!
kris4o82

ПредишнаСледваща

Назад към Инсталации