Дюбелирането - митове, легенди и факти.

Re: Дюбелирането - митове, легенди и факти.

Мнениеот okvij на 07 Мар 2014 22:14

навсякъде(и в трите държави) лепенето е на ,,рамка,,с две топки в средата.това е като закон и ако не си слагал лепило по тозин начин могат да ти съборят цялата фасада. Как ще проверят?-идват и ти казват да изкъртиш произволен от тях лист -ако няма достатъчно лепило сваляш всичко.ама това вече не е по темата,нещо се отплеснах :? :?
okvij
Потребител
 
Мнения: 42
Регистриран на: 12 Окт 2013 23:30
Местоположение: добрич
Skype: jivko

Re: Дюбелирането - митове, легенди и факти.

Мнениеот Qwerty111 на 08 Авг 2014 20:33

Съвсем не е по темата, но за да ти направят такъв тип проверка - определено някой те е видял как го правиш,и е докладвал на баулайтера. sk (13).gif

Аз такава проверка, свързана с събаряне, никога не съм виждал да се прави. Не само за изолации, а за каквито и да са били строителни работи.
Текущия контрол си е достатъчно на често, за да може да си позволи някой да прави глупости.

Рамката си е задължителна, а вътре вече дали ще са две или три топки,( или буквата W за продуктите на Вебер sk (41).gif ) е въпрос на вкус.

Относно дюбелирането - В Германия не съм видял никой да дюбелира на 3 етажна сграда или по ниска. Става въпрос за лепене върху тухла. Всички бетонови елементи над кота 0 се дюбелират задължително. Това се прави,защото кофража се маже с масло, за по лесно отделяне, и въпреки че старателно се груднира след това, се приема че може да не залепне достатъчно добре. Поне така са го измислили умните глави, и барабите правят каквото им се каже.

Сигурно не са виждали снимки от паднали изолации, или пък защото труда тук за разлика от България струва нещо, дюбелите също не са жълти стотинки, а лепилата не ги бърка бай Манчо, но никой няма време да прави излишни операции за евентуално по голяма сигурност.

Като се добави това, че лепилото се бърка с машина, нивелири не се ползват (зидаря е длъжен да зида с отвес, прозорците също са нивелирани 100%та) стиропора не се реже с трион и не се ползват рендета sk (37).gif , страниците на прозорците се обръщат с специални плоскости(ако изобщо се обръщат),също така за един обект се доставя само една дебелина ( не е както у нас да има плочи стиропор с дебелини през 2 см за да се компенсира sk (41).gif ) и се получава една производителност на труда с пъти по висока от тази на най сръчните нашенци.

Това разбира се важи не само за топлоизолациите, а за всичко свързано с строителството ( и не само) . Единствено всякакви видове инсталации стават много по бавно отколкото у нас, тъй като там пинизите, детайлите и операциите са наистина много.
Qwerty111
Потребител
 
Мнения: 41
Регистриран на: 04 Окт 2011 18:05
Skype: qwerty

Re: Дюбелирането - митове, легенди и факти.

Мнениеот okvij на 23 Сеп 2014 21:58

[quote="Qwerty111"] sk (13).gif


Относно дюбелирането - В Германия не съм видял никой да дюбелира на 3 етажна сграда или по ниска. Става въпрос за лепене върху тухла. Всички бетонови елементи над кота 0 се дюбелират задължително. Това се прави,защото кофража се маже с масло, за по лесно отделяне, и въпреки че старателно се груднира след това, се приема че може да така за един обект се доставя само една дебелина


На 5-а страница съм сложил снимка на дюбелирана двуетажна сграда в Берлин. Табелата на обекта също се вижда ясно.Огледай я добре да не казваш после че не си виждал такова нещо в Германия.
okvij
Потребител
 
Мнения: 42
Регистриран на: 12 Окт 2013 23:30
Местоположение: добрич
Skype: jivko

Предишна

Назад към Топлоизолация

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта