colyo11 написа:Здравейте на всички. Имам един "тъповат въпрос" към хората занимаващи се с дървена дограма и в частност с врати. По ред причини (предимно финансови) не мога да си позволя към момента поръчкова врата за едната стая на втория етаж. Размера на светлия отвор е 790мм / ....до тавана. Имам няколко стари врати от апартамента на нашите с ширина на крилото 850мм и доста машинария, материали и свободно време .........., а в същото време ми е приятно да се занимавам с несвойствени дейности.
Въпросът ми е може ли да се "стесни" една стара врата (от панелен апартамент, строен през 1973г), за да се монтира на ново място и как ? По принцип всичко може, но в много случаи не си заслужава. Дали и моят случай е такъв ?
професионал написа:Аз рязах такава врата на широчина, като изрязах и въпросната "греда" оформяща скелета на вратата, но после я възстанових с лепене в образувалата се дупка и стана перфектно, но колко играчка му ударих - не е за вярване!!! Вратате бе от старите и с много здрав фурнир - като ламиниран.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта