външни основи на къща: Как да изолирам?

външни основи на къща: Как да изолирам?

Мнениеот кирилов на Сря Авг 26, 2009 11:03 pm

Не съм нов Laie_67.gif

Здравейте, малки големи и още по-големи майсторчета и чирачета!!!

Отново имам въпрос както до сега, ако сте забелязали...... a (103).gif

Интересува ме, коя е най-добра и на нормална цена хидроизолация за външни основи на новопостроена къща???

Благодаря предварително!!!!!!!!!
кирилов
Потребител

Re: външни основи на къща: Как да изолирам?

Мнениеот ivansts на Сря Авг 26, 2009 11:09 pm

Абе , човек , ти да не даваш консултаций и съвети срещу заплащане , въпросите са ти " от главата та за краката " :D
ivansts
Активен потребител

Мнениеот ivansts на Сря Авг 26, 2009 11:09 pm

Или беше обратно..... :?
ivansts
Активен потребител

Мнениеот кирилов на Сря Авг 26, 2009 11:11 pm

хе хе хе ....... Laie_67.gif Laie_67.gif Laie_67.gif

К'во да се прави ......нали трябва да влизам да живучкам в тая къща.....Бързам нямам време..... :headbash: :headbash: :headbash:
кирилов
Потребител

Мнениеот MASTERCAM на Сря Авг 26, 2009 11:16 pm

Живучкам това ми е много познато :? ама от къде :?
Аватар
MASTERCAM
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини

Мнениеот кирилов на Сря Авг 26, 2009 11:22 pm

хе хе хе ......ти пак си до мен ..... JC-ThankYou.gif

От една циганка Laie_67.gif Laie_67.gif Laie_67.gif
кирилов
Потребител

Мнениеот bat_al_a на Пон Окт 12, 2009 10:51 pm

Колега малко късно ти отговарям на въпроса, не казвам че е най-добрия вариант, а пък и е трудно да се каже за най-добър вариант. Ще ти кажа кои са най-добрите изолатори от влага/вода/ на предмети, които ще се полагат в земята - битума и полиуретана. Втория вариан е скъпичък, но за първия ти гарантирам че ще имаш успех, а и е оптимален като цена качество. Купуваш си от някоя бакалия за строителни матераили хидроизоалционна битумна паста(няма значение дали е на водна основа или на база органичен разтворител, просто първата ще филмира-изсъхне доста по-бързо от другата след полагането й). Ако не са ти разкопани основите ги разкопаваш, при необходимост ако са много мокри ги оставяш ден два да поизсъхнат, ако бързаш ги нагряваш с горелка-върши работа. Процедурата по изолация е едно грундиране на основите + още две повторения.
1. Грундиране/целта чрез грунда е да се осигури добра адхезия между основния изолиращ материал и обработваната повърхност/ - купуваш битумен грунд или асфалт лак. Обмазваш основите с четка или валяк/ ако повърхността няма много грапавини-валяк, ако има повече неравности-четка, четката набива подобре материала/. Ако не намериш грунд използвай основния материал(битумната паста), като разредиш част от него както следва: ако пастата е на водна база- с вода 80 към 20, ако е на база органичен разтворител - 80 към 20 с АМБ, МРТ и т.н.
2. След изсъхване на грунда се полага вече нерзреденен гъст материал от битумната паста, отново чрез обмазване с валяк или четка. При наличие на пукнатини по основата се облепя/докато е още мокър намазания участък с гъстия материал/ полиестерно платно, стъклофибърна мрежа или нещо подобно което ще покрие изцяло образуваните фуги. Платното се притиска с помощта на валяка или четката след като се разпъне върху намазания участък, с цел изгонване на остатъчен въздух(процедира се както се лепят тапети).
3. Следва финален запечатващ слой- отново след като е изсъхнало предното покритие/слой/, се обмазава пак с гъст асфалтов материал мрежата, да се покрие така, че да не се наблюдават 'сухи' участъци. Изчаква се отново няколко часа /желателно ден/ след което може да се засипват обработените основи.
Ако нямате фуги по основите можете да процедирате без полагане на омрежване между предпоследния и последния слой.
bat_al_a
Потребител

Мнениеот кирилов на Пон Яну 25, 2010 9:23 pm

Сори и аз малко късничко ти Благодаря за информацията.

Оставих изолацията на основите за пролетта.

Благодаря ти !!!!
кирилов
Потребител

Мнениеот Dimityr65 на Сря Юли 14, 2010 10:28 am

Здравейте. Искам да питам нещо във връзка с изолацията на основите. Имам влага в основите на къщата. Самата къща е построена на парцел с денивелация от 2-3м. Прочетох съветите за обработка на основите с хидроизолационни материали, но ме интересува и друго нещо:
1. Около къщата имам бетонни пътеки, мога ли да копая до тях, или задължително да ги разбия и да копая плътно до основите.
2. Задължително ли е да правя в такъв случай и дренаж, при условие, че обработя основите?
3. На каква дълбочина под основите трябва да сляза.
Ще чакам съвети, благодаря Ви.
Dimityr65

Мнениеот bat_al_a на Сря Юли 14, 2010 8:48 pm

По принцип ти трябва да хидроизолираш основите,а не пътеките, така че трябва да си разчистиш основите изцяло. За дренажа зависи от количество вода, което се събирало или таило през основите. Желателно е да ги обработиш изцяло, така че прецени си сам за дълбочината. Ако не ти се копае пробвай с капилярните хидроизолации, да изолираш по принципа на осмозата от вътре на вън(смисъл да обмажеш стените отвътре и ХИ се просмуква през стената навън), и ако те не ти решат проблема, тогава ще се наложи да се копае sk (25).gif
bat_al_a
Потребител

Мнениеот Dimityr65 на Чет Юли 15, 2010 10:11 am

Благодаря ти за съветаи вниманието.
Искам да питам още нещо.
Ако изкопая до основите канавки, като се слезе задължително под основите , и ги напълня с филц, но без дренажен маркуч и дренажен кладенец, ще се получи ли нещо?
Dimityr65

Мнениеот Dinana на Чет Юли 22, 2010 12:21 pm

Да водата ще премине през филца, и няма да има къде да отиде; и като се напълни отново в къщата! [smilie=to funny.gif]

Целта на тръбата е да отведе някъде тази вода, а не се слага просто защото детайла е такъв! Измисли къде сте отива тази вода от дренажа????

Направи си резервоар, събирай вода и си поливай градинката !
Консултантски услуги в строителството.

http://www.dinanaconsult.com
Аватар
Dinana
Активен потребител

Мнениеот bat_al_a на Чет Юли 22, 2010 6:09 pm

Абсолютно съм съгласен с колегата sk (43).gif
bat_al_a
Потребител

Назад към Хидроизолация