.gif)
Дилемата е следната- покрив на вила -около 70м2-трискатен.
Преди 10 год. икономисах от дървения материал и направих конструкцията с ребра 10/5 през 50 см.Отгоре наковахме дъски,след това опънахме венил на цялата конструкция и най-отгоре битумни плоскости "СОПРЕМА"- уж френски(нещо като "Ондулин").
След 10 години резултата е следния - отвратителен вид - цвета на плоскостите е на червено=черни петна, пироните с които ковахме навремето им изгоряха изолационните подложки и се наложи да ги побългаряваме миналата година - шайби 30мм,дълги 40 мм види за дърво и полиуретан за уплътнение.Стана= няма проблем с влагата ,но просто не могада го гледам в този вид.
Мисля това лято да го оправям и въпроса ми е следния -
КОЕ Е ПО - УДАЧНО - да нанеса течна гума "АКРОФЛЕКС" или да покрия всичко с метални керемиди - не ми се занимава да махам старите битумни плоскости и мисля да ги оставя .
Металните са красиви ,но не съм сигурен ,че ще изкарат 10 години, "АКРОФЛЕКС"-можеби ще свърши работа,но няма много да подобря визията на покрива-малко кърпена работа ми се вижда.
А за "Рефлектобит" - мнения ????
Моля за Вашето мнение,като съм отворен и към всякакви други идеи.
P.S.
Керемиди не става - конструкцията ми е за лек покрив.
Полимерни може и да станат,но пак натоварвам допълнително покрива ,което май не е добра идея,