Да, ако е склад нормативното натоварването е по- голямо от това за жил.площ и тогава при преработката е нужно конструктивно становище, но съм убеден, че е формулирано като "неизползваемо подп.пространство" Колкото до това да се докаже, че една констр. е преоразмерена се изискват доста познания и нови изчисления. За разваления телефон съм съгласен, но тук вината е на водещите проектанти/ архитектите/ и на инвеститорите. Поръчителите на проекта са заслепени от 3D-та и визоализации и не търсят срещи с другите проектанти, от които зависи много повече цялостния инв. проект. Архитектите също не организират такива срещи, без някой да настоява за тях и предпочитат да работят с раздаване на "подложки ' към специалностите. Общо взето комуникацията е "всички към архитекта и обратно той към тях"
За да се даде решение на проблема са нужни всички първични данни за проектиране и някой да се заеме със задачата. Всичко друго е подвеждане на инвеститора. Иначе има много врачки, които предписват химиотерапия и лекуват рак.
Излагали сме се пред чужденците- тук, ама никак не съм съгласен. но това е малко в страни!