Цена за бетонен покрив

Цена за бетонен покрив

Мнениеот alexyani на Вто Ное 24, 2009 1:42 am

Здравейте,искам да ви попитам каква е цената за бетонен покрив 50кв.м. В момента е дървена конструкция и керемиди,искаме да го махнем и да го направим едноскатен бетонен покрив. В най-високата си част на средата е 2.50м. Интересува ме цената за работа,материали/арматура и бетон/.
Аватар
alexyani

Re: Цена за бетонен покрив

Мнениеот kalisto_mj на Чет Яну 07, 2010 1:28 pm

Това са цените за труд на нашата фирма,ако проявявате интерес мойе да се свържете с нас на адрес kalisto_mj@abv.bg
Калисто ЕМ ДЖИ-7 ЕООД извършва всякаква строителна и ремонтна дейност.Гаранция за качество и работа в срок!
Цени за труд /без ДДС/ на някои от извършваните услуги
ГРУБ СТРОЕЖ
Ивични основи - 25лв/м2 Фондамент -20лв/м2
Стандартен етаж безгредова плоча -22лв/м2
Стандартен етаж според проекта и бр.на гредите -22/26лв/м2
Покрив железобетонен с наклони до 45 градуса -28лв/м2
Покрив-дървена конструкция,мушама,летви и керемиди без обшивка -29лв/м2
Покрив-дървена конструкция,мушама,битумни керемиди без обшивка -24лв/м2
Челни дъски -2.50лж/м
ЗИДАРИЯ
Зидария стени до 25см. (тухла четворка) -2.50лв/м2
Зидария стени 12см. (тухла четворка) -2.50лв/м2
Зидария над 25см. -3.00лв/м2
Зидария газобетон до 15см -2.00лв/м2 до 25см.-2.50лв/м2 над 25см. -3.20лв/м2
Мазилка до 2.5см -3.00лв/м2 + варова шпакловка -4.50лв/м2
Мазилка от 2,5см до 4см. -5.00лв/м2 + варова шпакловка -6.50лв/м2

ЗАМАЗКИ
Замазка до 5см. -3.00лв/м2 от 5 до 10см. -5.50лв/м2
Замазка на стълбища -7.00лв/стъпало
ЗАмазка пердашена до 5см -4.00лв/м2 от 5 до 10см. -6.50лв/м2
ФАЯНС И ТЕРАКОТ
Общи части до 50м2 -11.00лв/м2 над 50м2 -9.00лв/м2
Бани и санитерни помещения до 20м2 -12.00лв/м2
Лайсни -1.50лв/м Фриз -3.00лв/м
Цените варират според размера на плочките и сложноста на изпълнение.
ГИПСОКАРТОН
Лепене -7.00лв/м2 С конструкция -10.00лв/м2
Тавани -12.00лв/м2 Поставяне на вата -1.30лв/м2
ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ
Лепене,дюбелиране,2 ръце шпакловка с мрежа -12.00лв/м2
Минерална,силикатна мазилка -4 до 8лв/м2

ФИРМАТА ПРЕДЛАГА ПРЕДВАРИТЕЛЕН ОГЛЕД С ДОПЪЛНИТЕЛНО ДОГОВАРЯНЕ НА РАЗУМНИ ЦЕНИ СПОРЕД ОБЕКТА. тел.за контакти 0878760413 Емил Петров
kalisto_mj
Потребител

Мнениеот admin на Чет Яну 07, 2010 11:22 pm

Колега kalisto_mj, понеже някой от дейностите за които сте дал цени съвпадат с моите, искам да изкоментираме някой от начините на ценообразуване спрямо крайния вид на продукта и вид на отстъпката в проценти при по-голям обем на квадратурата. Естествено визирам работа на обекти в София! Винаги ми е било приятно да говоря с човек, който има ясни и точно представени цени за крайния клиент. :)

Ще започна с въпрос касаещ човека отворил тази тема: Покрив железобетонен с наклони до 45 градуса -28лв/м2
Инересува ме това което чета, дали се отнася за пълния комплект от дейности, като започнем от кофража за покрива, минем през армирането му по проект и на края приключим с наливане на бетона. Влиза ли в тази цена декофрирането? И последния въпрос ми е дали клиента плаща за кофражния инвентар или вашата фирма си има всичко необходимо? Само като пример ще посоча, че ако клиента си купува кофража, плаща транспорта до обекта си и естествено след завършване на работата кофража е намалял с 5 до 10% заради технологична фира, то цената се променя драстично. Да не говорим, че в последствие този инвентар, който заема място трябва да бъде съхраняван в подходящо помещение.

Другият въпрос ми е за следната офертна цена: Стандартен етаж според проекта и бр.на гредите -22/26лв/м2
Интересува ме плочогреда с РЗП 600м2 на кота 0 с дебелина 30см и общ брой колони 24. Какво включва офертната цена и може ли да се разчита на отстъпка с оглед на по-голямата квадратура? Също така каква е цената на същата плоча, но изпълнена на кота +8,60м.?

Следващата цена е: Зидария газобетон до 15см -2.00лв/м2 до 25см.-2.50лв/м2 над 25см. -3.20лв/м2
Тук въпроса ми е кратък. Интересува ме посочените размери за какво отговарят? За дебелината на газобетона или за дебелината на стената? Ще дам пример: Стена с дебелина 25см. може да се иззида и с газобетонно блокче с дебелина 15см. Също така по твоята цена разбирам, че мога да си поръчам при теб да ми иззидаш външна фасадна стена с дебелина 0.60м. с газобетон 30х30х60см. на цена 3,20лв/м2, това така ли е? И да кажем, че стена с размери 3,30х6.00м (около 20м2.) ще ми излезе 64лв. за труд без ДДС?!

Последните цени в ценоразписа ти ми предизвикаха най-голям интерес и искам да те питам за тях:
ФАЯНС И ТЕРАКОТ

Въпроса ми е следния: При баня с квадратура 22м2 цената за полагане на плочки е 11лв/м2, така ли е?
Представи си баня с 11м2 под и 44м2 стени. Това са 55м2 общо. Височината на банята е 2.60м. В банята има два прозореца с р-ри 0,8х0,60м и 2.0х0,80м, една врата, 4 П-образни колони и 1 Г-образна. Общ под с един сифон и помещение за къпане с още един сифон. Според ценоразписа ти излиза, че ти ще налепиш плочките банята (които са с размер 20х30см. фаянс и 30х30см. под) както следва за: под и стени 55м2 х 9лв. = 495лв.; Монтаж на метални лайсни по въшен ъгъл - 31,80м х 1,50лв = 47,70лв. Фриз в банята няма. Цялата сума за да налепиш банята излиза 542,70 лева. Въпросът ми е вярна ли е моята калкулация направена по твоя ценоразпис който си пуснал тук?

Сега искам да продължа с въпросите си sk (37).gif Извини ме за нескромноста ми, но когато става въпрос за ценообразуване на строителния пазар и качество на услигите винаги дискутирам с интерес проблемите в сектора с опитните колеги sk (43).gif sk (12).gif .

Всъщност въпросите ми ще гравитират само около предложените от теб офертни цени за труд за лепене на плочки в баня, тъй като от справката която направих се оказва, че на пазара друг не работи на цени от 9-12лв за квадрат.
Миналото лято майстори на облицовки и настилки искаха и им се плащаше в зависимост от квадратурата на плочките от 20 до 30лв за квадратен метър.
Сега цените паднаха и хората искат от 13 до 20лв/м2. Разбирам, че в момента е невъзможно да намериш майстор който да работи на по-ниски цени от теб и за това предполагам, че ти самият си изпълнителя на плочките?! Така ли е? Ако пък наемаш колеги и при пазарена от теб цена 9лв/м2 на помещения над 50м2 (както твърдиш), ти ще трябва да плащаш на този човек около 6-8лв/м2. Не мисля, че ще се хванеш за 55 или 110 лева печалба от такава голяма баня и решавам, че ти си работиш еднолично.
Все пак имаш и поне един чирак до теб на когото да плащаш около 20лв надница.
Ако приемем, че лепиш по 10м2 фаянс на ден и имаш забавяне от общо три дни заради петте колони, двата прозореца и вратата, които трябва да се обърнат с плочки и лайсни, то сметката излиза, че стените без първи ред ще бъдат готови за 7 работни дни.Да приемем, че пода с двата сифона и съответните наклони ще ги направиш за 2 дни с кърпежите. На другия ден се правят кърпежите на стените и на следващия ден се фугира. Това всичко прави 11 работни дни.
По проста сметка до тук излиза, че подпомаган от един човек ти завършваш една голяма баня за 11 работни дни и получаваш за труда си 542,70 лева!
Поздравявам те за бързината! Аз и мойте колеги правим плочките в подобна баня за около 18-20 работни дни. Познавам двама колеги които са наистина бързи и единият от тях ще я врътне за около 15 дни, а другият за12-13 при това сам.
Продължавам нататък. За 11 дни ти ще платиш на твоя човек 220 лева надница. Твойте фактически разходи ако си непушач са около 10 лева на ден - пътни и храна. Предполагам, че точно тези дни няма да счупиш ъглошлайф или да се наложи да купуваш диамантина за плочките, абе предполагам, че други разходи по инвентар, машини и кола няма да имаш.
На края излиза, че получаваш 542,7лв, плащаш разходи 310лв и за теб остават 232,7лв, иначе казано чистата надницата на ден ти е 21,15 лева!
Ако работиш и в Събота излиза, че за един месец имаш 24 работни дни и чистия месечен диход ти е 507,60 лева. Тези пари предполагам ти стигат за храна и сметките на семейството.
И това всичко се получава само ако ти лично работиш на обекта. Ясно е, че наемеш ли майстор за теб ще остане една десета от тези пари. Освен ако в момента нямаш поне дузина подобни обекти?! Надявам се, че нямаш фирма, защото месечната и подръжка е при критичен минимум около 200 лева?!

Но тъй като ти явно работиш на тези цени след като си ги пуснал тук, а предполагам имаш и завършени обекти, искам да те помоля да покажеш къде и какво си направил, за да видим със съфорумците (евентуални твой клиенти) какво е нивото на качеството на обектите ти при издаването им.

По долу ще ти пусна две снимки на моя работа. Искам да те питам ако ти се обадя аз или някой клиент, дали ще можеш за около 260 - 300 лева да направиш баня 24м2 с качеството на тази от снимката? За материалите не мисли - аз ще ги поема и ще организирам доставката им на обекта.
И понеже офертните ти цени са за цялостен строеж и ремонт искам да те попитам ако калкулираме по тях ще можеш ли в срок да направиш всички ремонтни дейности по къщата на клиент с качество, като тези на снимката? Имам предвид да нямаш петна и засечки по фасадите, плочките да нямат зъби и да не се разминават, конструкцията на къщата да е точно по проекта, защото клиентите ми си плащат на строителен надзор и т.н.

Ще се радвам ако се включиш в дебата. Тук може да стане една чудесна тема в която клиенти да питат майстори и предприемачи колко наистина би им излезнал ремонта. Може да отговорим на въпроси от рода на "Крайна ли е офертата на предприемача към клиента?", или "След подадената оферта и започване на работата ще има ли офериране на допълнителни и "забравени" дейности, костващи допълнителни пари на клиента и ако е "Да!", колко точно би му струвало?
Винаги съм имал силно желание да поговоря с колеги, които работят на по-ниски цени от пазарните и да разбера пътя на цената от ценоразписа им до офертата, а и от там до крайната цена която ще плати клиент за своя ремонт. Просто ми е интересен механизма на ценообразуване. И тъй като тук гледаме да си помагаме, ако ти ми помогнеш да разбера този механизъм, то аз ще успея да зарадвам клиентите си с по-ниски цени от пазарните, за което пък ще ти бъда безкрайно задължен! sk (40).gif
Ако темата се разработи обещавам да я отделя за да се консултираме като Добри колеги, помагайски си с каквото можем! Тъкмо и да не пълним темата на alexyani с мнения, които не го интересуват пряко.

А сега ето и обещаните снимки sk (29).gif

Това са снимките на три бани:

Изображение

Изображение

Изображение

А сега идва ред на къщите:

Изображение

Изображение

Изображение
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
Аватар
admin
А Д М И Н И С Т Р А Т О Р

Мнениеот admin на Пет Яну 08, 2010 12:08 am

alexyani написа:Здравейте,искам да ви попитам каква е цената за бетонен покрив 50кв.м. В момента е дървена конструкция и керемиди,искаме да го махнем и да го направим едноскатен бетонен покрив. В най-високата си част на средата е 2.50м. Интересува ме цената за работа,материали/арматура и бетон/.

alexyani, ще бъде по-удобно за колегите ако пуснеш снимки на къщата си от четирите и страни. Важно е да се знае колко етажа е къщата. Такива реконструкции не могат да минат без проект одобрен от общината поради липсата на добросъседски отношения в някой случай :)
Ако имаш план на покрива пусни го тук. Това също ще улесни колегите, които могат да калкулират ремонта ти. Предполагам, че и по тези данни ще стане, но поне трябва да пуснеш снимки, за да се види терена около къщата, етажите и вида на покрива в момента.
Аватар
admin

Мнениеот kalisto_mj на Чет Яну 21, 2010 9:32 pm

Здравекте колеги,извинявам се че пиша със закаъснение.И така по въпросите.

Цената е само за труд в нея влиза декофриране и почистване на обекта.Не смятам че клиента трябва да заплаща разходи които не са свързани с неговия обект,като например тези за съхранение на инвентара.

Когато се достигне до офертна цена тя ще включва:Кофраж,армиране,отливане и декофриране на колони,шайби и плоча независимо от неината дебелина.
Трябвали типови плочи на различни коти да са на различни цени? Аз не смятам.

Посочените цени са за изграждане на стени със стандартни тухли и размери,което нямо нищо общо с ценообразуване когато става въпрос за посочените по-горе примери.

ФАЯНС И ТЕРАКОТ
Относно фаянса и теракота
Цитат:''Цените варират според размера на плочките и сложноста на изпълнение.''
За стандартна баня от около 18м2 с 1 куфар за ревизии,1 сифон и поставяне на 1 лайсна с размер 2,60м ,лепене на гребен, срок за изпълнение 2 работни дни.По дадените цени всеки може да се ориентира колко се изкарва на ден.

Всеки сам преценява за какви пари да си продаде труда.Ако някой калкулира в офертите си разходи като евентуална повреда на машини,пукната гума,наем за инвентар и други подобни и има кой да плаща за това-браво! Смятам че всяка цена за извършване на определена дейност особенно в строителството е строго индивидуално и зависи от обекта,сложноста на изпълнение и на първо място изискванията на клиента.Когато всичко се обсъди детайлно,тогава може да се оформи крайната цена.
С удоволствие бих се включил и в други дебати в които бих бил полезен.

С поздрав: Е.Петров
kalisto_mj
Потребител

Мнениеот admin на Пет Яну 22, 2010 1:30 am

kalisto_mj написа:Здравекте колеги,извинявам се че пиша със закаъснение.И така по въпросите.

Цената е само за труд в нея влиза декофриране и почистване на обекта.Не смятам че клиента трябва да заплаща разходи които не са свързани с неговия обект,като например тези за съхранение на инвентара.

Предполагам визираш труд за кофраж, армиране, наливане, декофриране и почистване на обекта? Кофража е с материали на фирмата, нали?
За да стане по ясно за клиента ще попитам следното: За покрив от 50м2, какъвто е на alexyani труда ще се смята 50х28=1400лв. В тази сметка влизат ли колоните и гредите или ще се смятат отделно?

Когато се достигне до офертна цена тя ще включва:Кофраж,армиране,отливане и декофриране на колони,шайби и плоча независимо от неината дебелина.
Трябвали типови плочи на различни коти да са на различни цени? Аз не смятам.

Тук съм съгласен с теб, макар че не отговори на този мой въпрос: "Интересува ме плочогреда с РЗП 600м2 на кота 0 с дебелина 30см и общ брой колони 24. Какво включва офертната цена и може ли да се разчита на отстъпка с оглед на по-голямата квадратура?"

Посочените цени са за изграждане на стени със стандартни тухли и размери,което нямо нищо общо с ценообразуване когато става въпрос за посочените по-горе примери.

Тук отново ще повторя въпроса, който лежи на твърдението "Зидария газобетон над 25см. -3.20лв/м2".
Въпроса ми е: стените на една стая имат обща квадратура 35м2. В тази стая имаш 2 прозореца по 4м2 и една врата от 2 квадрата. Тъй като къщата е в Симеоново, а там е студено искам стените да са дебели 35см. Ще се зида с Итонг 350х600х250. Вярно ли е, че за тази зидария ще се плати 35х3,2=112лв? Ще има ли допълнителни цени за зидането на тухлите около вратата и прозорците? И ако имам около 300м2 зидария каква отстъпка ще получа?

ФАЯНС И ТЕРАКОТ
Относно фаянса и теракота
Цитат:''Цените варират според размера на плочките и сложноста на изпълнение.''
За стандартна баня от около 18м2 с 1 куфар за ревизии,1 сифон и поставяне на 1 лайсна с размер 2,60м ,лепене на гребен, срок за изпълнение 2 работни дни.По дадените цени всеки може да се ориентира колко се изкарва на ден.

Тук съм без коментар.

Всеки сам преценява за какви пари да си продаде труда.Ако някой калкулира в офертите си разходи като евентуална повреда на машини,пукната гума,наем за инвентар и други подобни и има кой да плаща за това-браво! Смятам че всяка цена за извършване на определена дейност особенно в строителството е строго индивидуално и зависи от обекта,сложноста на изпълнение и на първо място изискванията на клиента.Когато всичко се обсъди детайлно,тогава може да се оформи крайната цена.
С удоволствие бих се включил и в други дебати в които бих бил полезен.

С поздрав: Е.Петров

В цените на услугите на еднин човек трябва да влизат доста повече пера от дневната му надница, а в цените на една фирма перата влизащи в цената за труд се утрояват!
Никой не може да си позволи лукса да не включи в цената си амортизация за машини, инвентар и механизация! Един пример: Къртач с цена 1600лв. След изтичане на гаранцията се разваля, горят му намотките и какво ли още не. Сума за плащане 760лв. Взимаш си го от ремонт и след 2 месеца изпълняваш поръчка "къртене на мозайка и стоманобетонна плоча с обща дебелина 30см - 65м2" Още не си изкъртил 40м2 и къртаче е със същата повреда, а гаранцията от 1 месец е изтекла. Този пример е истински, а не измислен от мен.
С това искам да ти кажа, че ако ти си инвестирал в машини, няма как да не си вдигнеш цената на труда! Те просто търпят подръжка, която плащаш от джоба си, а не трябва да е така. Друг е въпроса ако имаш един флекс, една бормашина и машина за плочки от 50 лева!
И най-накрая излиза приказката за качеството, което е разтегливо понятие.
Аватар
admin

Мнениеот kalisto_mj на Пет Яну 22, 2010 5:57 pm

Добър ден колега.Явно за теб е интересно да коментираш строителни дейности,без те да се отнасят за точно определен обект с чертеж,конкретен и поетапен план за извършване на всички дейности за постигане на крайния ефект желан от клиента.За мен така темата се размива и се появяват безброй въпросителни и неизвесни,които всеки тълкува както му е удобно.

Ето и отговорите,които търсиш.
Цитирам:
Предполагам визираш труд за кофраж, армиране, наливане, декофриране и почистване на обекта? Кофража е с материали на фирмата, нали?

-Разбирасе че точно това визирам.А какво друго?Никъде не се споменава чий ще е кофража.
Когото кофража е изцяло но фирмата е еддно,ако клиента разполага с такъв(което се случва не рядко) е друго,ако се използват част от гредите на ваче съществуващия покрив друго и тн. Все неизвесни върху, които ние с теб можем да спорим до безкрай.

Цитирам:
Тук съм съгласен с теб, макар че не отговори на този мой въпрос: "Интересува ме плочогреда с РЗП 600м2 на кота 0 с дебелина 30см и общ брой колони 24. Какво включва офертната цена и може ли да се разчита на отстъпка с оглед на по-голямата квадратура?"

Тук мога да кажа само:Конкретен план и изисквания от клиент и тогава може да се коментира.

Цитат:Тук отново ще повторя въпроса, който лежи на твърдението "Зидария газобетон над 25см. -3.20лв/м2".
Въпроса ми е: стените на една стая имат обща квадратура 35м2. В тази стая имаш 2 прозореца по 4м2 и една врата от 2 квадрата. Тъй като къщата е в Симеоново, а там е студено искам стените да са дебели 35см. Ще се зида с Итонг 350х600х250. Вярно ли е, че за тази зидария ще се плати 35х3,2=112лв? Ще има ли допълнителни цени за зидането на тухлите около вратата и прозорците? И ако имам около 300м2 зидария каква отстъпка ще получа?

Така зададен въпроса отново е в раздел теория на относителноста.Ето и подобен отговор.
Зидарията за тази стая 35м2 ли са или не? Ако е то сметката ти е вярна. Тази зидария се приключва за не повече от 8 часов работен ден на един майстор и един общ роботник.При разход ''10лв за гориво'' е ясно какво остава.
Ако извадим прозорците и вратата остават 25м2 за,които ще е необходимо много по малко време и хората ми за остатъка от деня ще могат да извършат и друга дейност. Какви са тези допълнителни стени около вратата и прозорците и от къде се появяват?

Цитирам:И ако имам около 300м2 зидария каква отстъпка ще получа?

Зависи какви други дейности ще се извършват освен тази зидария и тн. Когато се говори за отстъпки трябва всичко да е ясно нали така?
Ето и мнението ми за следващата ти позиция:
Цитирам:В цените на услугите на еднин човек трябва да влизат доста повече пера от дневната му надница, а в цените на една фирма перата влизащи в цената за труд се утрояват!
Никой не може да си позволи лукса да не включи в цената си амортизация за машини, инвентар и механизация! Един пример: Къртач с цена 1600лв. След изтичане на гаранцията се разваля, горят му намотките и какво ли още не. Сума за плащане 760лв. Взимаш си го от ремонт и след 2 месеца изпълняваш поръчка "къртене на мозайка и стоманобетонна плоча с обща дебелина 30см - 65м2" Още не си изкъртил 40м2 и къртача е със същата повреда, а гаранцията от 1 месец е изтекла. Този пример е истински, а не измислен от мен.
С това искам да ти кажа, че ако ти си инвестирал в машини, няма как да не си вдигнеш цената на труда! Те просто търпят подръжка, която плащаш от джоба си, а не трябва да е така. Друг е въпроса ако имаш един флекс, една бормашина и машина за плочки от 50 лева!
И най-накрая излиза приказката за качеството, което е разтегливо понятие.

Всеки сам определя как да си калкулира цените и да ги предлага ни клиентите си. Аз съм преценил че една такава машина трябва докато е в гаранция да искара пари за още една и да остави и печалба.Ако това не е възможно,значи не можееш да прецениш какви и колко скъпи машини и инсрументи да си купиш. За това ли се налага на всеки клиент да начисляваш амортизация на машина която одавна се е изплатила?
Явно начините и подхода ни на работа са доста различни, но не виждам защо е необходимо да си ги .....мерим. Нека клиентите сами да решат на кого и за какво да плащат.Надявах се разговора ни да бъде обмяна на опит но на ми се струва че долавям доста сарказъм и намеци за качеството на работата ми с която не си запознат.Дано да бъркам но ако е така е жалко да седим и по цял ден и да си отправяме хапливи коментари.Дано с тази наша дискусия сме били полезни по някакъв начина съфорумците.

С най-добри пожелания Е.Петров
kalisto_mj
Потребител

Мнениеот admin на Пет Яну 22, 2010 10:26 pm

Въпросите ми в никакъв случай не са случайни! Всеки един въпрос е с цел и следва своята последователност. Аз лично мисля да се възползвам от услугите ти, поради явните разлики в цените ни. Но преди да стане това искам да се убедя, че качеството на изпълнение което предлагаш отговаря на представите ми за добро. Аз лично вече 15 години единственото което правя е да градя името си върху безупречното качество на работата си! Всички мой колеги с които работя постигат беспорно добро качество при изпълнение на задачите си. Желанието ми е да обсъдим твърдите ти цени за работа, а после и да видя обект или част от работата която си изпълнил. Мисля че няма да те затрудни тук да пуснеш фотоси на своята работа, но не само в общ план, ами и с детайли на изпълнението.
Искам да те помоля да дадеш цените си за редене на тротоарни плочи върху замазка и с подложка от пясък. Интересува ме и цена за редене на бордюри.
Ако изпълняваш други дейности също им дай цена. Въпроса е, че като ти се обадя и знам, че имам да правя 300м2 замазка ориентирайки се по твоя ценоразпис да съм сигурен, че цената ще ми бъде 3.20лв/м2 и аз ще платя 960лв за труда ти. Трябва да съм сигурен, че няма по средата на работата да ми кажеш, че излиза нещо непредвидено и ще започнеш да искаш още пари от горе. Това е изключително важен момент не само за мен, но и за всички клиенти!
Та да обобщя: ако работиш наистина качествено и цените са тези които подаваш в ценоразписа си, аз наистина ще се свържа с теб и ще договорим някой от обектите които имам или периодично ще работим на части в зависимост от количеството работа което има. Надявам се да ме последват и други клиенти.
На края само ще дам пример с който да поясня какво визирам под качествена зидария от газобетон. Стената иззидана с Итонг трябва да бъде абсолютно вертикална и да няма зазъбвания по равнината си на едната и страна. Стената трябва да се издава готова за шпакловка с теракол, а не да се налага измазване с вароциментова мазилка или скриване на кривините и с картон.
Това е за сега :).
Аватар
admin

Назад към Покрив