Здравейте, имам външно покрито стълбище на къща. Стълбището се стои от 12 стъпала с ширина 135 см., дълбочина на стъпалото - 30,5 см. и височина 16 см.Стълбището има зидан парапет, цокъла на къщата и парапета са с мита мозайка. Предстои ми облицовка на стъпалата. Спрели сме се на цели гранитни стъпала, но цвета на гранита е много тъмен почти клони към черно-зелен, който не се вързва с митата мозайка. В "Монолит" харесахме изкуствен (лющен) гранит, който като цвят е подходящ, фирмата изработва стъпалата по размер даден от нас. и сега следват въпросите:
1. Този материал подходящ ли е или препоръчате нещо различно?
2. При такъв размер какъв е начина да бъде поставено стъпалото, тъй като съм ограничен от парапета, а стъпалото е доста тежко?
3. При този размер на стъпалата на стълбището, какъв трябва да е размера на стъпалото и челото, тъй като стъпалото трябва да покрива челото и колко см. трябва да излиза напред от него?
Да се надявам, че съм ясен, за съжаление имам снимки, но не мога да ги кача. Благодаря за мненията ви и приемам идеи от такива като мен, които са имали подобни проблеми.