два въпроса

Строежи, огради, подпорни стени, терасиране и др.

Re: два въпроса

Мнениеот admin на Сря Яну 27, 2010 4:46 pm

vili.mi6o написа:Не напразно са казали че човек е голям колкото са големи мечтите му.Хотел ресторант красотии и голямо търпение и многоооо пари.Аз доста години имах фирма във Варна за недвижими имоти а сега се занимавам със строителство в собствения имот.Ако кажите по подробно какво искате като имот ще ви насоча как да си иберете.Сега е времето да се купува и не е желателно продаването на недвижими имоти.НаНиколова от форума препоръчах как се започва строеж от моя гледна точка дали е за барака или хотел -.старта е същия.От Ноември се очакват големи промени в ЗУТ-ще ни дерат яко кожата.Да не забравя- фирмата която се наема като изпълнител трябва да е лицензирана(не на думи-не можиш ти да си събираш бригада. sk (29).gif sk (29).gif

Подхвани някоя тема за промените които ни очакват. Можеш да я пуснеш във "Всичко което трябва да знаем".
SHL - Строителство и ремонт
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.bgremonti.com
http://www.otpushvane.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Аватар
admin
А Д М И Н И С Т Р А Т О Р

Мнениеот special на Съб Яну 30, 2010 2:36 pm

Ще се променят ли условията за строеж от 1000 РЗП надолу?
Аватар
special

Мнениеот vili.mi6o на Съб Яну 30, 2010 9:24 pm

special аз съм най-нова във форума и исках да се запозная с представители се съфорумци за да зная към кого какви въпроси да задам когато не мога да се справя сама във връзка със строителството.За Вас разбрах че сте лявата ръка във форума.....моля за още информация.Питате за строеж 1000 кв.РЗП.Това високо ниско какво строителство е?Какво е разрешено в района?Кинт -РПЗ делено на площа......Над 200кв м разрешителното за строеж го издава общината а не район.кмет.От 10 до 18 февруари започва първо обсъждане на промени в ЗУТ.Ще има промяна в категоризацията на строежите и улеснение при въвеждане в експлоатация.Ще има повече изисвания при паспортизацията на сградата и най вече енергийня паспорт-само лицензирана фирма.На 100 м от морската ивица всичко ще се освободи...Стига за днес..Ще пиша на админа за новите промени за начина реда и изискванията за обучение на кадри в строителството.
vili.mi6o
Потребител

Мнениеот Dinana на Чет Фев 18, 2010 4:19 pm

JOVANI написа:Първи въпрос:
Имам един терен 1 декар, който се намира над Горня Баня и искам да построя нещо като семеен хотел с хубав ресторант. На един декар терен, колко е максимална застроителна площ и колко ще ми струва проектирането, грубия строеж и довършителнитените работи. Благодаря предварително, за което.
Втори въпрос:
Интересува ме в сайта Ви има ли папка за покупко-продажба на терени, материали и т.н.

С риск да направя непозволена реклама, моят съвет е след като не разбираш от строителство да се обърнеш към услугите на специализирана консултантска фирма. Не се доверявай на мнението на майстори и всезнаещи "трънски бригадири". Определено по-евтиното ще ти излезе скъпо!
Консултантски услуги в строителството.

http://www.dinanaconsult.com
Аватар
Dinana
Активен потребител

Мнениеот MASTERCAM на Чет Фев 18, 2010 4:32 pm

С риск да направя непозволена реклама, моят съвет е след като не разбираш от строителство да се обърнеш към услугите на специализирана консултантска фирма. Не се доверявай на мнението на майстори и всезнаещи "трънски бригадири". Определено по-евтиното ще ти излезе скъпо!

Рекламата не е забранена на форума но си има раздел за тази цел . А сега остана да ни кажете кои са тези" ТРЪНСКИ БРИГАДИРИ" за да можем и ние да се предпазваме от тях. :fies:
Аватар
MASTERCAM
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини

Мнениеот Dinana на Чет Фев 18, 2010 4:47 pm

MASTERCAM написа:

Рекламата не е забранена на форума но си има раздел за тази цел . А сега остана да ни кажете кои са тези" ТРЪНСКИ БРИГАДИРИ" за да можем и ние да се предпазваме от тях. :fies:

Ами "трънските бригадири", са тези които ти подпират конзолата с две колони и една греда от пред за да стане "по-здраво". Мисля че ме разбрахте!

Аватар
Dinana
Активен потребител

Мнениеот special на Чет Фев 18, 2010 4:55 pm

Dimana добре дошла в форума sk (51).gif
Бихте ли разяснили какво включват консултантските услуги?
Аватар
special

Мнениеот Dinana на Чет Фев 18, 2010 5:16 pm

Здравейте, " dinana" а не "dimana" a (132).gif
Значи "консултантски услуги в строителството", включват :

http://www.dinanaconsult.com/index.php? ... =3&lang=bg, и др.

А бе общо взето се стараем да сме на ниво sk (43).gif

Аватар
Dinana
Активен потребител

Мнениеот special на Чет Фев 18, 2010 5:21 pm

Извинете ме, не знам защо ви прекръстих sk (41).gif
Аватар
special

Мнениеот special на Чет Фев 18, 2010 5:25 pm

Възможно ли е малко поясняване за аудиторията на всичките услуги.

* Предварително проучване на предвидени за строителство терени.
* Изготвяне на задание за проектиране съгласно изискванията на инвеститора.
* Подготовка на тръжна документация за избор на проектански колектив.
* Изготвяне на идейни, технически или работни проекти.
* Съдействие на инвеститора при избор на независим строителен надзор.
* Изготвяне на подробни количествени сметки, и тръжна документация необходима при избор на главен изпълнител и подизпълнители на обекта.
* Контрол и кординация на всички участници в проекта.
* Контрол и кординация на всички участници в проекта.
* Изпълнява инвеститорски контрол при изграждането на обекта, което включва:
o Контрол при изпълнението на строително-монтажните работи, съгласно одобрените проекти.
o Качеството и количеството на вложените материали.
o Контрол по финансовото отчитане на извършените строително-монтажни работи.
o Контрол по спазването на договорените срокове на строителство.

Искам да попитам изготвяне на подробна количествена сметка за ремонт на едно жилище от 100м2 колко би струвало при вас и какво ще включва?
Аватар
special

Мнениеот Dinana на Чет Фев 18, 2010 5:44 pm

Зависи какво ще иска собственика, и колко време ще ми отнеме за да подготвя документацията.
Относно количествените сметки, всичко може да се предвиди това го знаете по-добре от мен. Вие като отидете да правите ремонт, как си определяте цената? Или работите пък накрая каквото излезе? Е затова хората казват "Майстор да ти влезе в къщата". Laie_67.gif

Аватар
Dinana
Активен потребител

Мнениеот MASTERCAM на Чет Фев 18, 2010 5:48 pm

Е затова хората казват "Майстор да ти влезе в къщата". Или недайси боже" консултант" или" дизаинер- ка" със голяма кантора зад гърба. Laie_67.gif
Нищо лично sk (51).gif
Аватар
MASTERCAM
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини

Мнениеот Dinana на Чет Фев 18, 2010 6:00 pm

Виж сега, аз не пиша тук да се заяждам. За дизайнера съм съгласен. sk (6).gif
Искам да кажа на всички хора които предприемат строителство, първо да се подготвят, да решат какво искат и тогава да повикат майстор. Защото като ти кажат майсторе така го искам, да е хубаво , да лъха на скъпо ама по-евтинко да ми вземеш. Ей такива най-ги обичате нали?

Аватар
Dinana
Активен потребител

Мнениеот MASTERCAM на Чет Фев 18, 2010 6:09 pm

Аз също не се заяждам и съм напълно съгласен с последният ви пост. sk (51).gif Това за майсторите го приех като шега ,не знам вие как сте го разбрали.
Аватар
MASTERCAM
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини
ПРОФЕСИОНАЛИСТ Камини

Мнениеот special на Чет Фев 18, 2010 6:46 pm

Dinana написа:Зависи какво ще иска собственика, и колко време ще ми отнеме за да подготвя документацията.
Относно количествените сметки, всичко може да се предвиди това го знаете по-добре от мен. Вие като отидете да правите ремонт, как си определяте цената? Или работите пък накрая каквото излезе? Е затова хората казват "Майстор да ти влезе в къщата". Laie_67.gif

Ние като отиваме да правим ремонт винаги правим онова което не са направили , а е трябвало да направят, и количествената сметка остава на наш гръб.
Затова и срещаме трудност при искането на оферти ей така, защото изисква време, за да седнеш да измериш, изчислиш и т.н.
Но аз не получих отговор от вас sk (25).gif
Аватар
special

ПредишнаСледваща

Назад към Земни работи, кофраж, армиране и стоманобетон