Благодаря на всички за отзивите:) Удоволствието да направиш такова нещо е несравнимо:)
Запечатки има много. Но тук има баш-майстори, дето знаят повече за тях. Аз лично ако закъсам - ала това е мноого рядко - ходя на стадион Славия при "Бендзолини" - просто така съм си свикнал. Чудни пастички имат. А този номер с восъка ми го показа стар майстор и то разреден само с бензин или терпентин. Ползвам с бензин, защото с терпентина става мазно. Аз самият не знам много за съхраняването на камък, защото използвам само този начин и ме устройва напълно. Тук на Синеморец втора година вече бесният мокър вятър ми блъска два мои камъка отпред - ( а ние сме на края на селото и стихията е ужасна) - и като ги докосвам от време на време восъка се усеща, а и цветът не е мръднал. Плюс това, ако нещо случайно мръдне - хоп четката и готово - нищо специално като майсторлък, а съвсем екологично. Даже го полирам с голи ръце. Но това, което ми харесва в него е, че не "лъщи", остава мат, а същевременно изважда цвета напред, което е важно за мен. За чешмите е чуден - две ръце и влиза във всяка пора на камъка. Гледал съм тук - там лакиран камък - Е, не мога да го приема.
Качил съм още мои неща на адрес:
http://stonetales.multiply.comПриятни минути:)